Héctor Bellerín opustil Barcelonu v zimnom prestupovom období po krátkom pôsobení vo svojom materskom klube. Ešte v decembri sa zdalo, že pravý obranca zostane na Camp Nou, ale potom sa situácia zmenila. Relevo prezradil niektoré detaily týkajúce sa pôsobenia 27-ročného hráča v tíme Blaugranas.

Barcelona sa v koncovke letného prestupového obdobia rozhodla posilniť pravú stranu obrany a jej voľba padla na Héctora Bellerína. Ako informuje Relevo, Mateu Alemany 1. septembra zavolal  agentovi obrancu Albertovi Botinesovi a priznal, že na operáciu má len jeden milión eur, a spýtal sa, či by to bolo možné. Bellerínov zástupca kontaktoval Arsenal a presvedčil klub, aby sa s 27-ročným hráčom rozlúčil. The Gunners si zabezpečili len pár % z nasledujúceho predaja hráča. Samotný Katalánec nemal žiadne pochybnosti, pretože to bol pre neho vysnený návrat domov. Bellerín do svojich 16 rokov vyrastal v La Masii a po odchode do Arsenalu bol z času na čas spájaný s návratom do Barcelony, keď tá hľadala nástupcu Daniho Alvesa. Nakoniec sa reálna šanca na návrat objavila až minulý rok a hráč bol pripravený pristúpiť na všetko, aby sa operácia mohla sfinalizovať. Podľa správ súhlasil s platom takmer milión eur ročne.

Bellerín debutoval v Barcelone už 10. septembra, keď hral od prvej minúty v zápase proti Cádizu (4:0). Bolo však známe, že v boji o miesto v zostave to nebude mať ľahké. Keď sa mu po zraneniach Julesa Koundého a Sergiho Roberta otvorila možnosť dostať šancu, 28. septembra sa sám zranil. Xavi sa v tom čase spoliehal na Alejandra Baldeho. Podľa Relevo Bellerín ťažko znášal nepriazeň osudu, ale urobil všetko pre to, aby sa čo najskôr vrátil. Možno dokonca príliš skoro oznámil trénerovi, že je pripravený hrať. Xavi ho poslal do zápasu proti Bayernu na Camp Nou (0:3), keď pravý obranca ešte nebol stopercentne fit. Hráči súpera Bellerína vôbec nešetrili a po tomto zápase bol ostro kritizovaný.

Podľa Relevo sa však futbalista nemienil vzdať a chcel bojovať, aby zmenil svoju situáciu. Ani Xavi proti nemu nikdy nevzniesol pochybnosti. Napriek tomu Bellerín nedostával veľa príležitostí hrať. V La Lige strávil na ihrisku celkovo len 141 minút. V Lige Majstrov hral 27-ročný hráč ešte v poslednom kole proti Viktorii Plzeň a jeho jediné vystúpenia po obnovení sezóny po šampionáte v Katare prišli proti treťoligovým tímom v Kráľovskom pohári. Relevo uvádza, že kalich horkosti pretiekol vtedy, keď bol vynechaný z nominácie na semifinále Španielskeho superpohára. Bellerín nečakal, že bude poslaný na tribúnu. Nakoniec sa rozhodol klub na konci prestupového obdobia opustiť, pretože videl, že nedostane veľa príležitostí hrať.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Podľa Relevo sa v decembri uskutočnilo stretnutie medzi Alemanym a Botinesom, na ktorom sa diskutovalo o budúcnosti obrancu. Podľa týchto správ Barcelona chcela, aby zostal v klube, takže hráč odmietol Fulham, Everton, Bournemouth, Monzu, Turín a Sassuolo. Situácia v tíme však zmenila názor 27-ročného hráča. Na konci prestupového obdobia sa na Bellerína obrátil Sporting, ktorý po odchode Pedra Porra potreboval pravého obrancu, a hráč Barcelony nechcel premárniť šancu hrať za taký veľký klub, ktorý pôsobí v európskych pohároch, navyše v krásnom meste neďaleko Španielska. Podľa Relevo bola operácia dokončená do 12 hodín. Bellerín by zrejme nepokračoval v Barcelone v budúcej sezóne, ale zdalo sa, že zostane minimálne počas celej aktuálnej sezóny.

zdroj: Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-02-06 18:51:10
Nech sa mu darí.