Katalánsky denník Sport informuje, že turecký Galatasaray mal záujem získať Iñakiho Peñu na hosťovanie. Barcelona však ponuku zo strany tureckého klubu odmietla.

Dvadsaťtriročný odchovanec La Masie strávil druhú polovicu minulej sezóny na hosťovaní v Galatasaray a počas svojho pôsobenia v Turecku zanechal dobrý dojem, hoci nastúpil len na 8 zápasov. Po návrate do Barcelony v lete bol Peña vymenovaný za brankársku dvojku a kryje chrbát Marc-André ter Stegenovi, pričom Xavi Hernandez sa zbavil Neta Murara.

Ter Stegen každopádne chytá vo famóznej forme a pre Peñu je priam nemožné získať viac minút na ihrisku. V dôsledku toho odohral Peña len 3 zápasy vo všetkých súťažiach, jeden v Lige Majstrov a dvojicu v Copa del Rey. Vzhľadom na to sa Galatasaray pokúsil získať brankára a požiadal Barcelonu hosťovanie po tom, čo nedávno prišiel o zraneného Sergia Musleru.

Katalánci však na túto požiadavku zo strany Galatasarayu odpovedali jednoznačným nie. Odpoveď je úplne pochopiteľná vzhľadom na to, že Xavi si Peñu vysoko cení a chce si ho udržať a pomôcť mu vypracovať sa na budúcu brankársku jednotku Blaugranas.

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Barcelona preto pracuje na novej zmluve pre Iñakiho, ktorého súčasná zmluva skončí po tejto sezóne. Správy naznačujú, že predĺženie zmluvy s 23-ročným odchovancom La Masie je na spadnutie, pričom klub si ho chce zaviazať až do leta 2026. Peňa teda nebude druhýkrát hosťovať v Galatasarayi, brankár by mal zostať v Barcelone.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-02-07 08:08:18
Peña měl určitě jít na hostování někam a nejlépe do Španělska, aby pravidelně chytal. K čemu mu je, že bude sedět pořád na lavičce a už ani v tom poháru si nezachytá?
2023-02-07 09:54:27
kto je sergio muslera? takého nepoznám