FC Barcelona dnes v 1/16-finále Európskej ligy remizovala s Manchestrom United 2:2. Xavi Hernández na pozápasovej tlačovej konferencii hovoril o priebehu zápasu, zraneniach v tíme, odvete na Old Trafforde, no priblížil aj svoj pohľad na reakciu Raphinhu po striedaní.

[otázka o priebehu stretnutia]

"S remízou som spokojný. Manchester City je v Európe veľkolepý súper. Patrí medzi najlepšie tímy. Spôsob, akým bránia... V každom momente sme do toho dali všetko a dominovali sme. Dobre sme zareagovali po tom, čo sme inkasovali góly. Teraz hráme na Old Trafford. Som hrdý na tím, pretože sme do toho dali všetko."

[Marta Ramón, RAC1] Aký zápas očakávaš v odvete?

"Na papieri očakávam zápas s veľkým nasadením. Môžeme vyhrať tak, ako by sme to boli schopní urobiť dnes. Pripravíme sa na zápas a uvidíme, čo sa stane. Je to veľmi silný súper, jeden z najlepších v Európe, ale som hrdý na tím."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Čo si myslíš o možnom pokutovom kope po zahraní Freda rukou?

"Je to penalta. Ako sa mám cítiť? Ide o zjavné zahranie rukou. V Lige Majstrov nám nepískli pokutový kop v Miláne a nepískli ho ani dnes. Myslím si, že je neuveriteľné, že kontrolovali situáciu a penalta nebola."

[Cadena Cope] Prečo si urobil zmeny v obrannej formácii?

"Zámer sme nemenili, len hráčov, ktorí boli unavení. Program je náročný a musíme rotovať, aby sme hráčov osviežili a vyhli sa zraneniam. Je to škoda, čo sa týka Pedriho. Alba hral veľmi dobre, Alonso tiež."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Prekvapila ťa zostava Manchestru United?

"Zostava Manchestru United ma neprekvapila. Chceli sme ich prekvapiť. Vedeli sme, že stopér sa musí rozhodnúť, kedy sa zbaví lopty. Preto v strede hrali Koundé a Marcos. Myslím si, že sme hrali dobre. Rozumeli sme si. Nemyslím si, že nás prekvapili, ale majú zbrane a skvelý tím so skvelým trénerom."

[Jordi Blanco] Čo vám chýbalo?

"Niekedy nám chýbala tá vyrovnanosť. Oni vybiehajú výborne do protiútokov. Chceli sme sa tomu vyhnúť, ale niekedy sa nám to nepodarilo."

Sergi Roberto nastúpil namiesto zraneného Pedriho...

"Sergi je na tomto poste alternatívou. Dominuje v pozičnej hre a veľmi dobre rozumie načasovaniu tretieho futbalistu. Je dynamický. Môže nám toho veľa dať."

Prišli ste o Pedriho, ktorý je veľmi dôležitým hráčom...

"Máme alternatívy, ktoré nám môžu veľa dať. Máme Gaviho, Frenkieho, Francka, Pabla... Je to veľká strata, ale budeme sa snažiť."

[Televisión Española] Myslíš si, že Busquets a Dembélé sa vrátia na odvetu?

"Busquets bude na nedeľu pripravený. Ousmane ešte nie. V prípade Pedriho uvidíme, čo ukážu vyšetrenia."

Čo si myslíš o Raphinhovej reakcii na striedanie?

"Myslím si, že je skvelé, že je Raphinha nahnevaný. Aj ja som bol nahnevaný. Prišiel za mnou, aby sa mi ospravedlnil, a ja som mu povedal, aby bol pokojný, pretože som to sám prežíval. Vnímam to veľmi pozitívne. Myslím si, že je to vynikajúce. Nedostatok zdvorilosti, nie. Hnev, áno."

Ako sa vyjadríš k škandálu s rozhodcami?

"Narážam na komunikáciu klubu. V žiadnom prípade by som nechcel vyhrať podvodom. Ak by to bolo inak, išiel by som domov. Som čestný človek a chcem, aby vyhrali tí najlepší."

Ansu proti Villarrealu nehral a dnes dostal šancu...

"Ansu nastúpil veľmi dobre. Urobil radikálnu zmenu vo svojej intenzite, v rytme hry. Pre mňa je zárukou. Mám v neho veľkú dôveru."

Prečo si sa rozhodol vymeniť Arauja za Koundého?

"Hrali sme proti veľmi dobrému tímu, ktorý rotuje, vymieňa si veľa prihrávok. Po našej chybe sme dostali gól, ale to je Európa. Koundé odohral dobré stretnutie."

Ako budete hrať v odvete?

"Neviem, ako budeme hrať na Old Trafforde. Myslíme na stretnutie v nedeľu."

Prečo si vystriedal Raphinhu?

"Raphinhu som vymenil, pretože sme potrebovali čerstvých hráčov. Každý si zaslúži šancu a myslel som si, že je to pre tím veľmi potrebná zmena. Ferran priniesol intenzitu a veľa vysokého pressingu."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-02-16 23:34:28
Dnes si dovolím nesúhlasiť, čo sa týka zostavy a striedaní.
2023-02-16 23:56:06
No zhrňme si zápas nebudem tvrdiť že xavi to poriadne neposral s obranou to že Alonso bol na ihrisku keď cristensen bol schopný hrať to mu proste nejde nevydknut čo sa týka albu na to mu nepoviem ani slovo jeho nasadenie a zámer som chápal problém je ale to že všetky tieto rotácie v zostave a pokusy sú produktom jednoduchého faktu a tým je že nemáme pravého obrancu schopného hrať na tejto úrovni to je celý problém ďalší fakt je že to že Barcelona hra španielsku ligu v ktorej posledné roky nie sú peniaze ani kvalita ich na európske zápasy nikdy nepripravy európsky štandard čo sa tých rýchlosti vytrvalosti a výdrže je niekde úplne inde tie z Barcelony spĺňa len pár hráčov načo nám je hráč ako lewandovski keď naši kridelny hráči nevedia poriadne centrovať nahrávať a otvárať priestor ? Neviem ako ostatný ale ja nevidím absolútne žiadnu šancu na zmenu v budúcom roku ligy majstrov myslím si že ak vyhráme ligu a budeme v prvom koši tak sa nám podarí postúpiť zo skupiny a prvý tým nás vyradí ak ligu nevyhráme a budeme v druhom koši tak to zasa bude existenčný bol o postup zo skupiny ktorý môže skončiť zasa európskou ligou Barcelona potrebuje pravého obrancu a nie nejakú záplatu ale kvalitu aj keby to šlo na úkor predaja torresa a fatiho a potrebuje poriadne ľavé krídlo a poriadneho atletického stitoveho záložníka miesto busquetsa