Erik ten Hag odpovedal na otázky novinárov po zápase s Barcelonou. Tréner Manchestru United sa domnieva, že Barcelona mala zápas dohrať v desiatich, hoci priznal, že situáciu s rukou v pokutovom území svojho tímu v závere súboja nevidel. Holanďan bol okrem efektivity spokojný aj s prístupom svojich zverencov, ktorí podľa neho mohli v tomto stretnutí streliť až štyri góly.

Ako hodnotíš toto stretnutie?

"Okrem 15 minút prvého polčasu, keď sme mali určité problémy, sme diktovali podmienky hry. Hrali sme lepšie, mali sme veľa príležitostí. Mrzelo ma, že do prestávky to bolo 0:0, mali sme dať gól."

Si spokojný s výsledkom?

"V tomto mužstve je veľa charakteru a odhodlania, otočili sme výsledok, keď sme prehrávali. Rozhodca mal na zápas veľký vplyv, bol tam jasný faul na Rashforda a to by bola červená karta, pretože by išiel sám na brankára. Malo to obrovský vplyv nielen na toto stretnutie, ale na celý dvojzápas. Rozhodca nemôže robiť takéto chyby."

Rashford naďalej skóruje...

"Je vo veľmi dobrej forme, ale celý tím odviedol skvelú prácu. Bol to veľmi dobrý kolektívny výkon. Mali sme veľa variantov a veľa šancí. Zápas sme mali vyhrať."

Čo môžeme očakávať od odvety?

"Prvý duel bol skvelý, oba tímy útočili. Mohol to byť rovnako dôležitý zápas Ligy Majstrov, veľmi sa mi páčil. Nakoniec to skončilo 2:2 a my musíme rozhodnúť dvojzápas na Old Trafford. Ak bude odveta taká ako prvý súboj, viem si predstaviť, že si ju nikto nebude chcieť nechať ujsť!"

Ako hodnotíš túto remízu?

"Považujem ju za pozitívny výsledok, proti najlepšiemu tímu v Španielsku sme dominovali."

KLIKNI SEM a podpor projekt ForcaBarca.sk! Ďakujeme! 

Jeden z gólov bol vlastný...

"Je mi jedno, kto dá gól, ja chcem, aby sme strieľali góly. Vytvorili sme si päť čistých príležitostí."

Nie si z tohto výsledku frustrovaný?

"Nie, som spokojný. Je pravda, že nám chýbalo lepšie zakončenie. Nečakal som, že si ich vytvoríme toľko. Mohli sme streliť štyri góly. V tomto smere som trochu frustrovaný. Potom som videl červenú kartu po faule na Rashforda."

Čo ti povedal rozhodca?

"Že to bolo mimo pokutového územia a nebol tam faul. Nebolo to dobré rozhodnutie rozhodcu. Môžete diskutovať o tom, či to bolo mimo pokutového územia alebo v pokutovom území, ale bola to červená karta. Možno naňho štadión vyvíjal tlak."

Nevidel si hru rukou v pokutovom území svojho tímu?

"Z nášho pohľadu to nebolo možné vidieť. Nevidel som to. Nemôžete však rovnako merať dve chyby, pretože červená karta bola za stavu 1:2."

zdroj: as.com
foto: twitter/manchesterunited

Diskusia

10 komentáre
2023-02-17 09:53:51
Takže ruka nebola možná vidieť ale "faul" na Rashforda už bol. Ajajaj Erik, Erik aj to slovné spojenie, že " dominovali sme" mi príde vtipné. Od 75 minúty nevedeli kde im hlava stojí a mali obrovské štastie že nedostali gól na 3:2
2023-02-17 09:56:21
Teraz sa United hrajú ako keby aj oni boli okradnutý, ale kdeže. To nebol ani faul, čiže žiadna červená ani byť nemohla. To Barca bola okradnutá o penaltu po čistej a jasnej ruke od tela, kde lopta zmenila smer.