Barcelona si včerajší zápas proti Cádizu postrážila a po výhre 3:0 získala ďalšie body do ligovej tabuľky. O všetko rozhodla dvojica gólov pred koncom prvého dejstva. Čo nám zápas priniesol?

Najlepšie: Ferran Torres sa zobudil

"Prvý polčas, to je mojich možno najlepších 45 minút v Barcelone," priznal Ferran Torres bezprostredne po zápase a je ťažké s ním nesúhlasiť. Najužitočnejší hráč zápasu zaznamenal až 10/13 úspešných driblingov, 15/21 vyhraných súbojov, až 5 kľúčových prihrávok a práve po jeho brilantnej individuálnej akcii padol gól na 1:0. K zavŕšeniu tohto výkonu chýbal už len úder, ale aj bez priamej účasti na oboch góloch sa dá povedať, že Ferran svoju šancu využil a v odvetnom zápase proti Manchestru United na Old Trafford môže hrať pokojne od prvej minúty.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Barcelona umožnila Cádizu vytvoriť si priveľa šancí

Barcelona v druhom polčase viditeľne zvoľnila tempo hry. Pri pohľade na zdanlivo bezpečné vedenie to nie je nič nové a vzhľadom na štvrtkový odvetný zápas proti Manchestru United to nemusí byť nutne zlé. Určite by však takáto hra nemala dovoliť hráčom Cádizu dostať sa až do deviatich streleckých situácií. Barcelona môže hovoriť o značnom šťastí: zachránila ju žrď, Ter Stegen, ofsajd a neefektívnosť súpera. Cádiz si určite zaslúžil gól v posledných 30 minútach zápasu a kto vie, ako by sa zápas vyvíjal, keby padol kontaktný gól. Ak si chcú hráči Barcelony pred odvetou proti United pošetriť trochu sily, mali by radšej držať loptu až do momentu, keď sa začnú nudiť, než znova a znova umožniť súperovi centrovať a vytvárať si šance.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-02-20 06:12:43
Za mě nejlepší Ferran, Gavi a Christensen. Tohle byl zápas kdy si říkáte, že by jsme tomu Torresovi mohli dát ještě šanci. Skvělej pohyb, většinou skvělý řešení situací, výbornej dribling, zpracování, přihrávky. Kéž by to nebyl jeden zápasz 10ti…. Další famózní výkon předvedl Gavi. Ten kluk byl snad úplně všude a pořád. Jeho ten fotbal prostě strašně baví. Skvěle brání, útočí, tvoří hru… A další parádní výkon za mě Christensen - perfektní při bránění, a hlavně v první půli skvělej i směrem dopředu. Hrál často dost vysoko až jsem si říkal kde se tam pořád bere. Paráda ?
2023-02-20 08:54:29
...po výhre 3:0 získala ďalšie body do ligovej tabuľky - asi som pozeral iny zapas :D