Tréner FC Barcelona hodnotil víťazstvo nad Cádizom na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky prítomných novinárov.

V tomto zápase sa predstavilo niekoľko hráčov, ktorí v posledných týždňoch dostávali menej minút. Takéto zápasy nie sú jednoduché. Čo si myslíš o tomto výkone?

"Je pravda, že najmä prvý polčas bol, možno nie skvelý, ale veľmi dobrý. Som spokojný najmä s hráčmi, ktorí v poslednom čase dostávali menej minút, ale dobre trénovali, ako napríklad Éric, Ferran, Ansu... Tiež Pablo Torre, ktorý síce nehral, ale zaslúži si hrať, pretože veľmi dobre trénuje, Angel... Každý deň ich vidím, ako sa zúčastňujú tréningov, a mám v nich dôveru. Ferran zaznamenal jeden zo svojich najlepších výkonov v Barcelone. Verím mu, rovnako ako Sergimu Robertovi, ktorý hrá na rôznych postoch. Sú to dvaja hráči, ktorí boli veľa kritizovaní, ale pre trénera sú zárukou. Mám z nich radosť, najmä z týchto hráčov, ktorí sa v poslednom čase menej zapájali do hry."

[Marta Ramón, RAC1] Chcem sa spýtať na samotného Ferrana, ktorý v poslednom čase prežíval ťažšie chvíle kvôli kritike, bol v horšej dynamike. Potreboval taký zápas, ako bol ten dnešný. Má šancu objaviť sa v základnej zostave na Old Trafford?

"O zápase na Old Trafford som ešte nerozmýšľal, ale z jeho výkonu mám mimoriadnu radosť. Veľa ho kritizovali, ale on vždy pracuje pre tím, má skvelý prístup, obetuje sa, behá... Pomáha krajným obrancom v defenzíve... Pre trénera je zárukou. Dokáže strieľať góly, asistovať, rozvlniť sieť. Je to veľmi dobrý futbalista a jeho prístup je veľkolepý."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Dôležité víťazstvo, pretože tím už trochu myslel na Manchester. Dobrý prvý polčas, ale Cádiz vám narobil viac problémov, ako ste očakávali, však?

"Áno, ku koncu nás príliš zatlačili, nepáčilo sa mi to. Bolo to tak v posledných 15-20 minútach. Ale to je normálne, kvôli únave, ktorá sa objavila, kvôli úsiliu, ktoré sme vynaložili vo štvrtok. Za tohto stavu, keď je zápas prakticky rozhodnutý, to je normálne. Ku koncu Cádiz vyhrával súboje v krajných priestoroch, čo vytváralo určitú neistotu."

[Xavi Lemos, TV3] Chcel by som sa opýtať na Sergiho Roberta. Vždy hovoríš o svojej dôvere v neho a o tom, že chceš, aby v klube zostal. Je táto dôvera v neho po takom zápase, ako bol ten dnešný, ešte väčšia?

"Čo sa týka Sergiho, v jeho prípade som bol svedkom najnespravodlivejšej kritiky, akú som vo svojej kariére videl. Vždy hrá dobre, nesklame, má veľkolepý prístup a je fenomenálny kapitán. Je to veľmi altruistický človek, veľký fanúšik Barcelony. Nikdy som nevidel nespravodlivejšiu kritiku, ako je táto na jeho adresu. Pre mňa vždy prezentuje adekvátnu úroveň. Budem šťastný, ak tu bude pokračovať v kariére, pretože pre mňa je zárukou."

[Helena Condis, Cadena Cope] Busquets bol na lavičke a nakoniec neodohral ani minútu. Je pripravený hrať na Old Trafford od prvej minúty?

"Áno. Aj dnes bol pripravený, ale stretnutie dopadlo dobre a jeho zranenie bolo špecifické, je ťažké cítiť sa po ňom hneď stopercentne fit. Ale v jeho prípade je všetko v poriadku."

[Adria Albets, Cadena SER] Vyhlásil si, že v prípade Sergiho Roberta si počul najnespravodlivejšiu kritiku vo svojom živote. Prečo si to myslíš?

"Pretože vidím, ako trénuje a koľko zo seba dáva. A vždy je kritizovaný. Tomu nerozumiem. Okrem toho je odtiaľto, je to veľmi kultivovaný hráč. Z týchto dôvodov si myslím, že je to nespravodlivé. Pripomína mi to situáciu so španielskou reprezentáciou, s Carlosom Marchenom, ktorý bol tiež kritizovaný. Takéto kampane sú veľmi nespravodlivé. Chápem, že existujú rôzne názory, ale myslím si, že tieto situácie boli najnespravodlivejšie z tých, ktoré som počas svojej kariéry pozoroval."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[Radio Nacional] Dnešné stretnutie bolo veľmi dôležité pre viacerých hráčov, najmä pre Ferrana. Ovplyvní takýto výkon tvoje plány na stretnutie s United?

"Stretnutie s Manchestrom budeme so štábom riešiť čoskoro, uvidíme, či niektorí hráči nie sú viac unavení, či nemajú menšie zranenia atď. Ideme do Manchestru súperiť, zatiaľ sme tento zápas neriešili."

[Aurora Fuster, Principal] Mám otázku týkajúcu sa Lewandowskeho, ktorý po dlhom čase opäť strelil gól na Camp Nou.

"Dal gól, dobre sa zapojil do hry, niekoľkokrát bol faulovaný. Som s ním spokojný, vždy pracuje pre tím. Kvôli manažmentu únavy sme sa ho rozhodli vystriedať."

[TVE] Ansu prišiel na ihrisko v základnej zostave, ale po striedaní vyzeral trochu frustrovaný. Zaujímalo by ma, ako hodnotíš jeho výkon?

"Útočníci sú hodnotení z pohľadu strelených gólov, zaznamenaných asistencií... Hodnotíme prácu pre tím, v obrane, v útoku. S jeho výkonom som spokojný. Trénuje, aby opäť strieľal góly, pretože to robil celý život."

[David Ibanez, Mediaset] Prekvapilo ťa anulovanie gólu Cádizu po situácii s faulom Faliho na Ter Stegena?

"Neviem, nevidel som opakovaný záber. Myslím si, že došlo k stretu v priestore, kde sa nesmiete dotknúť brankára. Myslím si, že kontakt bol dostatočný na to, aby bol odpískaný faul."

[Alejandro Segura, Radio Marca] 17 čistých kont v 22 kolách. Čo hovorí táto štatistika?

"Myslím si, že dnes sme mali šťastie, že sme nedostali gól. Cádiz si zaslúžil streliť jeden gól. Mal čisté šance, Marc bol úžasný pri dvoch alebo troch akciách. Tieto čísla však hovoria o tom, že veľa vecí robíme veľmi dobre, a to v obrane aj v útoku. Ešte sme však nič nevyhrali. Sme v dobrej pozícii, s 8 bodmi pred Madridom, ale do konca sezóny zostáva ešte veľa zápasov. V každom prípade som spokojný."

zdroj: YT: La Liga
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-02-20 06:40:54
Xavi a ostatný tréneri ho dostali do tejto situácie keď ho stále dávali hrať na pravú obranu kde je slabý podpriemer v zálohe hra dobre len to by Barcelona musela mať pravého obrancu
2023-02-20 08:26:34
Tak na kamarády vždy člověk kouká trochu jinými brýlemi. To samý Busi, bez něj je ta naše hra mnohem modernější, nezdrzuje se to ...