Katalánci si vo včerajšom ligovom zápase poradili v Cádizom a vyhrali 2:0, no kým prvý polčas bol zo strany Blaugranas veľmi dobrý, druhé dejstvo zaostalo za očakávaniami a súper si vytvoril množstvo gólových príležitostí, z ktorých mohol vyťažiť minimálne 1 gól. Poďme známkovať.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,6

V prvom polčase predviedol dvojicu jednoduchých zákrokov, no aktívny bol predovšetkým pri zachytávaní centrov, čo je špecialita Cádizu. Nakoniec zachránil Barcelonu zákrokom v situácii 1 na 1.

Koundé - 6,6

V útoku bol zväčša pasívny, ale nie vlastnou vinou. Dobre si však počínal v defenzíve na krídle.

Christensen - 7,7

Christensen dnes predviedol ďalší skvelý výkon, keď na ihrisku zastavil viacero protiútokov. Viackrát získal loptu veľmi vysoko, čím rozbehol brejky, a pri bránení nikdy nepochybil.

García - 7,1

Vrátil sa do základnej zostavy, ale v obrane predviedol skvelý výkon. Dobre si poradil s rohovými kopmi a centrami Cádizu a bol veľmi dôležitý v prvej fáze rozohrávky.

Balde - 6,9

Robil obrancom súpera veľké problémy, keď lietal po svojej strane. Zaznamenal niekoľko vydarených centrov, k asistencii mu chýbalo len málo.

Gavi - 7,3

Absolútne nepríjemný pre záložníkov Cádizu, Gavi si robil dobrý deň z viacerých obrancov, bez problémov sa dostával cez stredný a hlboký blok.

De Jong - 6,7

Frenkie de Jong výborne zastúpil Sergia Busquetsa na poste pivota. Stiahol sa hlboko, aby podržal Christensena a/alebo Garciu, ktorí hrali dobre v obrane, a zároveň organizoval útoky z hĺbky pomocou dlhých lôpt.

Roberto - 8,3

Niekedy bol nachytaný mimo pozíciu a niekedy bol pasívny vo výstavbe hry, no prihral na gól a jeden gól aj strelil. Zaslúži si uznanie.

Ferran Torres - 8,7

Ferran Torres dnes odohral pravdepodobne svoj najlepší zápas v drese Barcelony, keď nastúpil na pravom krídle. Bol absolútne nebrániteľný a zaznamenal až 10 driblingov. V podstate sám vytvoril gól pre Lewyho, keď na krídle prešiel cez troch obrancov. Mal smolu, že dnes neskóroval.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Lewandowski - 7,1

Lewandowski konečne ukončil svoju sériu, keď neskóroval už tri zápasy po sebe. Proti Cádizu zaznamenal krásny zásah z hranice šestnástky. Dobre si počínal aj v hĺbke poľa a v súhre s ostatnými hráčmi, ale mohol a mal by streliť hattrick.

Fati - 6

Mal dostatok šancí pred bránkou, ale nebol dostatočne presný, aby využil svoje šance. Niekoľkokrát zľuftoval a ďalšie dve strely totálne minul. V závere zápasu bol predvídateľne vystriedaný za Angela Alarcona.

Náhradníci

69' Kessíe - 6,2

Na ihrisko sa dostal, aby zbieral odrazené lopty v strede poľa, ale svoju úlohu nesplnil.

74' Raphinha - 6

Xavi ho poslal do diania v čase, keď Katalánci nemali zápas pod kontrolou a preto nedokázal v útoku nič urobiť.

86' Alarcon - 5,5

Dostal pár minút v koncovke.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-02-20 10:21:39
Fati až 6 ??,nemal by byť priemer 5? a pod priemer? ....j
2023-02-20 10:31:58
Mňa veľmi príjemne a doslova nečakane prekvapili Torres a García.