Katalánci na Old Trafford odohrali výborný prvý polčas, ale hrozný druhý polčas, ktorý ich nakoniec stál postup do osemfinále Európskej ligy. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Alejandro Balde a atmosféra

Určite bolo príjemnou zmenou sledovať intenzívny zápas hraný vo vyhrotenej atmosfére, v ktorej rozhodca nechal hru plynúť a nepúšťal sa do zbytočných diskusií s hráčmi. Z tribún bolo dlhé úseky počuť povzbudzovanie fanúšikov Barcelony, čo je na takomto štadióne dosť náročné. Spomedzi hráčov hostí len málokto zahral podľa očakávaní a udržal si potrebnú intenzitu, ale Alejandro Balde bol určite jedným z nich. Mladý obranca síce robil chyby, ale celých 90 minút bojoval o každú loptu a vybojoval jedenástku. Po tomto zápase sa určite nemôže na nič sťažovať. Sergio a Araujo hrali tiež dobre, ale na boj o postup proti dobre disponovanému súperovi to nestačilo.

Najhoršie: Bezradnosť v ofenzíve

Zatiaľ čo obrana Barcelony podala v prvom polčase veľmi dobrý výkon, k ofenzíve máme veľa výhrad. Fatálne rozhodnutia robil Rafinha, Robert Lewandowski bol napriek gólu bezradný v súbojoch s obrancami a mizerná bola aj podpora stredopoliarov a Ansu Fatiho a Ferrana Torresa, ktorí sa predstavili v druhom polčase. Úspešné akcie by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky a s plným presvedčením možno povedať, že Manchester si postup zaslúžil. Xaviho tím čaká ešte dlhá cesta a zranenia kľúčových hráčov to len zvýraznili.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-02-24 01:59:44
Dúfam, že aspoň ligu uhráme.
2023-02-24 03:18:01
Jsme Barca, takže zklamání je na místě.. No když překonám bezprostřední emoce a vezmu to z pohledu- Odkud se odrážíme, kde se momentálně nacházíme a kam směřujem- je boj v kterém to vypadá nadějně ve dvou ze tří nejdůležitějších trofejí určitě pozitivni a případné výhry v nich(žádná samozřejmost bo konkurence je silná)by z toho udělali sezónu dokonce historickou a to jako no bad na to, že jsme tým budoucnosti a prime teprv přijde viz Balde, který opět zahrál parádně a až se otrka může být lepší a lepší, takže následující roky se celkově myslím máme na co tesit, (pokud to vedení zvládne) ale už aby to bylo, protože Evropě a celkově všem nepřejícím máme co vracet!