Xavi na tlačovej konferencii po prehre s Manchestrom United a vypadnutí z Európskej ligy priznal, že tím bojoval na dobrej úrovni, ale nemôže byť spokojný. Tréner tiež povedal, že s Pedrim a Gavim by hra vyzerala lepšie.

Prečo sa vám nepodarilo vyrovnať?

"Myslím, že to je naša 'zásluha'. V druhom polčase nám chýbal pokoj a trpezlivosť. Dnes sme prehrali kvôli detailom. V druhom polčase sme nehrali s takou intenzitou ako v prvom, častejšie sme prehrávali súboje... oba góly, ktoré sme dostali, boli po našich nevydarených súbojoch. Žiadne výhovorky, ale keby dnes s nami boli Pedri a Gavi, mohlo to byť iné. Nemôžeme byť spokojní, ale súperili sme so skvelým tímom. Teraz sa musíme sústrediť na La Ligu a Kráľovský pohár."

[Marta Ramón, RAC1] Čo chýba Barcelone, aby sa konečne vrátila v Európe?

"V tejto sezóne sme ukázali, že môžeme konkurovať: proti Bayernu vonku, proti Interu a proti Manchestru United. Musíme sa však zlepšiť. Dúfame, že budeme mať ďalšiu šancu v Lige Majstrov."

Mohol to byť Busquetsov posledný zápas vo farbách Blaugranas v európskych pohároch? Ako by si zhodnotil jeho výkon?

"Rovnako ako celé mužstvo. V prvom polčase sme dominovali, hrali sme na súperovej polovici, v druhom polčase sme prehrávali súboje a chýbala nám intenzita. V závere sme mali príležitosti."

Čo chýba Barcelone a čo Xavimu?

"Chýba nám intenzita, poučenie sa z chýb... je to Európa... V minulej sezóne to bolo veľmi slabé a v tejto sezóne sme aspoň konkurovali v každom zápase okrem toho s Bayernom na Camp Nou."

[COPE] Prečo bol Araujo vystriedaný?

"Z opatrnosti. V konečnom dôsledku je v poriadku a bude pripravený na nedeľu. Videl som, že sa drží za nohu a radšej som neriskoval."

Obávaš sa, že táto prehra ovplyvní morálku tímu? Alebo bude jednoduchšie sústrediť sa na ligu a semifinále Kráľovského pohára?

"Našťastie, v nedeľu hráme ďalší zápas. To je hneď. Potrebujeme si oddýchnuť a vrátiť sa do hry o zvyšné dva poháre."

[Nezrozumiteľná otázka kvôli zlej kvalite zvuku]

"Mali sme príležitosti na 2:0. Po pressingu sme získali loptu späť a Sergi Roberto mal dobrú príležitosť. Myslím si, že sme sa ukázali z dobrej strany."

[Carlos Monfort, Jijantes] Čo by dnes priniesli Pedri a Gavi?

"Pokoj, držanie lopty, menej strát... sú to pre nás kľúčoví hráči. Sergi hral dobre, Kessie hral veľmi dobre, Frenkie a Busi odviedli skvelú prácu, ale Pedri a Gavi sú pre nás veľmi dôležití hráči."

Potrebuje Barcelona ešte nejaké prestupy?

"Ešte je len začiatok. Uvidíme, či budeme môcť uskutočniť prestupy, či budeme mať priestor vo finančnom fair play... Musíme byť veľmi sebakritickí a premýšľať o tom, čo musíme zlepšiť. Je jasné, že nemôžeme byť spokojní, ale zmena oproti minulej sezóne je značná."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

13 komentáre
2023-02-24 05:43:16
Říkejte si co chcete, ale mě celý dvojzapas bavil. Bylo vidět, že proti sobě hrají 2 skvělé týmy s dobrou formou a popravdě to mohlo skončit jakkoli. Jestli ještě někdo bude tvrdit že rukopis Xaviho není poznat, tak je vážně naivní. Jasně, když jsme hráli doma, vysely otazníky nad základní 11 a je škoda, že se nám nepodařilo ještě 1 gól dát. A přesto, s citelnou ztrátou našich borců Pedriho s Gavim (a samozřejmě Ousmane) si včerejší záloha zaslouží potlesk, stejně jako zbytek týmu. Za tu bojovnost, odhodláním a chtíč poprat se s tím. ManU nejsou žádná ořezávátka, navíc mají skvělého trenéra. Zápas prostě bavil, nikdo nic nevynechal a prali sme se na každém kousku hřiště až do závěrečného hvizdu. Mrzí mě že nejdeme dál, ale klukům patří poděkování za super fotbal! Visca
2023-02-24 06:23:10
Vyhrať bez Gaviho a Pedriho by sa rovnalo skoro zázraku ,ale značný podiel na vypadnutí má aj Xavi. V prvom zápase poskladaním našej obrany a v druhom striedaniami. Súper pošle v druhom polčase 3 čerstvých hráčov a on strieda až 70 minúte a na Ihrisko pošle nášho najlepšieho hráča z predzajuceho zápasu a trageda Raphinhu nechá odohrať skoro celý zápas a neviem prečo neprišiel na Ihrisko Alba ,ale Alonso.