Říkejte si co chcete, ale mě celý dvojzapas bavil. Bylo vidět, že proti sobě hrají 2 skvělé týmy s dobrou formou a popravdě to mohlo skončit jakkoli. Jestli ještě někdo bude tvrdit že rukopis Xaviho není poznat, tak je vážně naivní. Jasně, když jsme hráli doma, vysely otazníky nad základní 11 a je škoda, že se nám nepodařilo ještě 1 gól dát. A přesto, s citelnou ztrátou našich borců Pedriho s Gavim (a samozřejmě Ousmane) si včerejší záloha zaslouží potlesk, stejně jako zbytek týmu. Za tu bojovnost, odhodláním a chtíč poprat se s tím. ManU nejsou žádná ořezávátka, navíc mají skvělého trenéra. Zápas prostě bavil, nikdo nic nevynechal a prali sme se na každém kousku hřiště až do závěrečného hvizdu. Mrzí mě že nejdeme dál, ale klukům patří poděkování za super fotbal! Visca
Súhlasím, ale iba čo sa prvého polčasu týka. V tom druhom si záloha nezaslúži potlesk, dostupovanie hráčov neskoré, prihrávky pomalé, niekedy priam chaotické, podržanie lopty po tlaku MU nebolo, osobné súboje prehrávané doslova každú chvíľu, snaha eliminovať protiútoky MU boli len v rovine "vystúpim proti jednému hráčovi, to bude stačiť, ostatní nemusia" ... Neviem, či som sledoval iný zápas, ale druhý polčas bol jasne polčasom United kedy si naša záloha ani neškrtla či už smerom dozadu, alebo dopredu... Ak chcú hrať proti súperovi v top forme, tak musia hrať aj oni v top forme a v prvom polčase ukázali, že to dokážu, takže nechápem tú otočku o 180 stupňov, čo sa udiala po príchode zo šatní.
Vyhrať bez Gaviho a Pedriho by sa rovnalo skoro zázraku ,ale značný podiel na vypadnutí má aj Xavi. V prvom zápase poskladaním našej obrany a v druhom striedaniami. Súper pošle v druhom polčase 3 čerstvých hráčov a on strieda až 70 minúte a na Ihrisko pošle nášho najlepšieho hráča z predzajuceho zápasu a trageda Raphinhu nechá odohrať skoro celý zápas a neviem prečo neprišiel na Ihrisko Alba ,ale Alonso.
problém je v tom, že barca nemá lavičku -- zrania alebo vykartujú sa dvaja hráči a niet nikoho, kto by ich -- nie celkom, to sa nedá -- ale aspoň približne nahradil -- tak sa vo svetovom futbale uspieť nedá -- všimli ste si, čo urobili náhradníci z MU? rozhodli zápas -- a čo fati s ferranom? zapadli - ale xavi im ani nedal dosť času, aby sa rozohrali
Také krásne zápasy sú výnimočné i v Lige majstrov. Sklamalo ma iba to, že posledných 10 minút riadnej hracej doby a 5 minút nastavenia sa hralo, hádam, 5 minút dokopy. Hráči MU simulovali po každom dotyku a rozhodca im to toleroval. Nemohli sme už v tom čase rozvinúť žiadnu akciu...
Bez výhovoriek a začne výhovorku keby...keby hrali Pedri a Gavi...možno keby hral Erikson bolo by to 3:1...keby...
Ale nevadí. Výsledok 1:2 s MU nieje zlý ale v celku vypadnúť zo skupiny LM , následne z EL je slabota. Pre príjmy katastrofa...
Na konci sezóny budú chýbať milióny EUR v rozpočte, keďže pôvodný plánova s minimálne 8finale v LM a vypadlo sa v 16finale EL...to nemožno celé zvaliť na výpadok 2-3 hráčov...v tomto je vypadnutie z EL veľké mínus. Výkon zlý nebol, to netvrdím, ale v konečnom dôsledku to bude stáť veľa...
Nie je treba nic zvalovat - hovorime o stave vecí. Prvy zapas bol taky, aky som +- cakal a z vcerajska som skor pozitivne prekvapeny. Kazdy s aspon jednym neškulavym okom ked sledoval Buskeca s FDJ, a potom Kessieho s Robertom musel vediet, ze s Pedrim a Gavim by sme nad United dominovali. Ta zaloha je vymakana tak po individualnej stranke ako aj z pohladu ich vzajomnej chemie.
Môžme polemizovať, ale nikdy sa nedozvieme či by s Gavim a Pedrim aj postúpili...áno iné by to bolo, ale nič isté nieje. Nehrali a už sa to nedá vrátiť...ani Real nemá náhradu za Benzemu a keď nehral, tak to bola len trápna výhovorka baletiek... aj zranenia a suspendacie sú súčasť futbalu.
Busquets tak chýbal že v druhom polčase si mohol zaplatiť lístok na kolotoč toľko okolo neho sa behalo..chýbali Gavi a aj Pedri a to je fakt - pedri je preťaženy a Gavi z tej svojej energie dostáva strašne veľa kariet
Porovnávať Pedriho a Kessieho sa nedá iný hráči typologicky, pozíciou jedine co majú spoločné je ze hrajú v strede poľa..nechať Kessieho tvoriť je nepochopenie taktiky
Kessie je poleno s mizernou technikou a obratnostou. Absolutne nema na Barcu, je jedno kde nastupi. Ani doma proti United sme s nimi nehrali dobre a to hral na double pivote. Proti Villarealu to iste.
ma pravdu. chybali nam fakt klucovi hraci. cakal som ze to bude jednoznacny zápas ale prvy polcas sme to dobre zvladali. paci sa mi nas pressing aj klud na lopte vacsi ako kedysi. skoda ze sme neboli v plnej sile ale ideme dobrym smerom.
Nechce sa vyhovárať, ale kvôli absencii... V prvom zápase chýbal Xavimu len Busquets a Dembélé. United chýbal Antony, Ericksen (okrem Casemira najdôležitejší záložník), Martinez (najlepší stopér), McTominay a Sabitzer. Ten Hag striedal len raz, lebo nemal prakticky koho, aj to vybehol len Garnacho, 18 ročný objav. Napriek tomu uhrali výsledok.
jasný, ale tady jsme na barcelonské stránce a soustředíme se na naše hráče. Faktem je, že Pedri a Gavi nejsou klíčový jenom pro naší zálohu, ale kompletně pro celou naši myšlenku hry. To že chyběl Dembelé bylo nešťastné, ale prostě bez pedriho a gaviho jsme fakt poloviční... jo, chtělo by mít nějaký plán B, ale to je už věc druhá.
hráči united ktorych si spomenul nemaju taky vplyv na hru ako busquets pedri a gavi. tito traja nehrali pokope ani v jednom zapase a to je riadny skrt cez rozpočet. s tymto sa united trapit nemusel. taky vplyv na hru nestratil. a to este chybal dembele aby som nezabudol.
Ericksen má obrovský vplyv na hru United. Martinez je ich najlepší stopér, ktorého nemajú ako nahradiť. Prvý náhradník, ak by vypadol jeden stopér je Lindelof. Potom tam už je len Maguire.
Vzhledem k absencím a soupeři (aktuálně určitě nejlepší, kterého jsme v 1/16 EL mohli vyfasovat) to za nás katastrofa rozhodně nebyla. Nasazení, vůle, snaha, ale i kvalita... všechno se konalo. Pro nezaujaté možná ještě hezčí dvojzápas než pro zainteresované :)
Přesto jsem byl na konci strašně zklamanej, kvůli těm všem souvislostem (zranění klíčových hráčů, peníze,...) snad ještě víc než jindy. Barca by mohla začít na eshopu prodávat nějakej "evropskej balíček" s antidepresivama a něčím silným na spaní. Se slevou pro dlouholetý fanoušky :-)
Tak aspoň ta liga a snad domácí pohár!!! ;)
viete co mi tu v tomto zapase chybalo? pique na hrot v poslednych 10 minutach on by to tam dajako vselijako dal… ved ma lepsie zakoncenie ako vacsina utocnikov 😁😁
Mimochodem.. Bosák na ČT, to je čím dál horší. Komentuje to jak ples Ústavu jazyka českého a aby to kompenzoval, prokládá to svýma teoriema na základě zkušeností z okresního přeboru před 150 lety. A hlavně nemá Barcu nijak nastudovanou (jako my :-)), takže většinu podává zcestně. Kdybych byl strejda, kterej se na fotbal podívá jednou za měsíc, tak A) mi to stačí, B) bych tomu věřil. Čímž mě to štve ještě víc. No nic, asi jsem zaujatej :-)
Byl to fotbal, který se stal fenoménem a předčil všechny ostatní modely. Vzpomínám si, že díky tomuhle stylu se o fotbalu a Barceloně bavili obdivně i lidi, kterým je tenhle sport normálně lhostejný, nebo se mu dokonce vysmívají. A po většinu éry zmíněných hráčů byl nejen účelný, ale i dost atraktivní. Uznávám, že později svoje renomé ztratil a stal se naopak spíš vyjádřením nedynamické, uspávací hry. Ale to se stalo hlavně ze dvou důvodů: 1) je k němu nezbytně potřeba extra talentovaných hráčů, který na to mají dostatečně vyvinutý fotbalový myšlení, jsou s míčem rychlý a strojově přesný; 2) soupeři se ho po pouchých 10 letech! naučili eliminovat hustým autobusem. No a jakmile tyhle legendy postupně končili, šlo to do kytek. Tohle celý je ale férový podání. A ne že "zaplaťpánbůh dnes už hraje Barcelona jinak/líp", jak to Jaromír nepřímo popsal. To bychom se asi nezlobili, kdyby dnešní Barca hrála aspoň ze 70% tak, jako s Iniestou, Xavim a Messim na vrcholu. Ale je to věc názoru samozřejmě, respektuju jiný. Už míň ale tendenční vyobrazování reality v celorepublikovým vysílání :)
Po 10rokov ?? Nepride mi ze nasa generacia bola desat rokov na tróne
To moze povedat taky real ktory za 10 rokov európsky futbal ovládol
Veď získal tolko európskych trofeji za poslednu dekádu ako cely nas klub v celej histórii
My sme boli tak na tróne 3 roky
Vtedy ked messi prekonal mullerov rekord považujem za vrchol ale potom to slo z kopca
A k týmto výhovorkám xaviho ze nemal dvoch hráčov to si nemôže dovoliť preboha veď to mohol rovno povedat ze keby si nechame messiho a neymara hrame ligu majstrov
Strašne vyhlásenia 🤦♂️
Obávám se, že Barce ujíždí vlak a to hodně rychle.
Dnešní fotbal je o penězích a ty ona nemá.
Takovy velkoklub jako je barca se nemuze vymlouvat, že chyběl Pedri s Gavim( dva mladíci) musí mít náhradu.
Měli by dojít 2-3 hotový hráči a na to nemají peníze.
Včera to bylo jasně videt. 1.poločas dobrý,ale MU na to reagoval,udělal pár změn a zapas vypadal jinak a to barca momentalně nemuze,protoze ty hráče nemá, kdyz tam da Fatiho nebo Alonsa, tak to moc změna k lepšímu není !!!
Dvaja hráči a čo mal taky Liverpool povedat ked mal všetkých stoperov zranených 😀😀 nam tu dvaja hráči chybaju a sme hotoví
Vyhoreli sme v európskych súťažiach za posledne dva roky, štyri krat …. Strašná hanba
Ok, beriem, že nám chýbali Pedri, Dembo a Gavi. Dať v takej situácii o gól menej ako dobre rozbehnutý ManU ma až tak nesere, ale povedať, že Kessie hral veľmi dobre?!? Je to veľký chlap, vie si prikryť loptu a možno aj vyhrať súboj, no včera som ho tlačil očami pri obrazovke, vždy, keď sa snažil rozkotúľať. Možno je to len dojem (a niekde by som našiel štatistiku, že dal tretí najrýchlejší špritn), no pripadal mi veľmi pomalý a nemotorný :/
Chyba mi u Xaviho sebakritika a aj kritika vykonov, ktore neboli dobre. Preco si nevie priznat, ze druhy polcas nijako nezareagoval na zlepsenu hru United? Mozno keby urobil zmeny este pred druhym inkasovanym golom tak by sme mali sancu , ale to su uz dohady. A hlavne prvy zapas mal vziat na seba, kedze zmenil zohratu obranu. Aj kritika niektorych hracov je na mieste, nie len tlapkanie po pleci ako vsetci hrali dobre a pritom tam bolo par jedincov, o ktorych sa to nedalo povedat. To, ze sme hrali vyrovnane zapasy s Interom a Bayernom a MU je pekne, ale ani jeden sme nevyhrali. Minimalne domace zapasy by sme mali zacat vyhravat inak sa postupuje tazko.
Bleskovky
14 dní
Yamal najlepším hráčom zápasu proti Deportivu Alavés
Ale nevadí. Výsledok 1:2 s MU nieje zlý ale v celku vypadnúť zo skupiny LM , následne z EL je slabota. Pre príjmy katastrofa...
Přesto jsem byl na konci strašně zklamanej, kvůli těm všem souvislostem (zranění klíčových hráčů, peníze,...) snad ještě víc než jindy. Barca by mohla začít na eshopu prodávat nějakej "evropskej balíček" s antidepresivama a něčím silným na spaní. Se slevou pro dlouholetý fanoušky :-)
Tak aspoň ta liga a snad domácí pohár!!! ;)
To moze povedat taky real ktory za 10 rokov európsky futbal ovládol
Veď získal tolko európskych trofeji za poslednu dekádu ako cely nas klub v celej histórii
My sme boli tak na tróne 3 roky
Vtedy ked messi prekonal mullerov rekord považujem za vrchol ale potom to slo z kopca
A k týmto výhovorkám xaviho ze nemal dvoch hráčov to si nemôže dovoliť preboha veď to mohol rovno povedat ze keby si nechame messiho a neymara hrame ligu majstrov
Strašne vyhlásenia 🤦♂️
Jinak souhlas.
Dnešní fotbal je o penězích a ty ona nemá.
Takovy velkoklub jako je barca se nemuze vymlouvat, že chyběl Pedri s Gavim( dva mladíci) musí mít náhradu.
Měli by dojít 2-3 hotový hráči a na to nemají peníze.
Včera to bylo jasně videt. 1.poločas dobrý,ale MU na to reagoval,udělal pár změn a zapas vypadal jinak a to barca momentalně nemuze,protoze ty hráče nemá, kdyz tam da Fatiho nebo Alonsa, tak to moc změna k lepšímu není !!!
Vyhoreli sme v európskych súťažiach za posledne dva roky, štyri krat …. Strašná hanba