Katalánci na pôde Almeríe prehrali 1:0. Po katastrofálnom výkone, ktorý Xavi na tlačovke označil za najhorší v sezóne... Škoda, pretože to bola ideálna príležitosť odskočiť Realu už na 10 bodov. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,3

Nemec si večer nedokázal udržať čisté konto, ale za inkasovaný gól nemohol. O chvíľu neskôr predviedol dôležitý zákrok, aby zabránil Almeríi streliť druhý gól po zakončení Baptistaa. V druhom polčase nemal veľa práce, okrem dôležitého zákroku v 93. minúte, ktorým opäť podržal mužstvo.

Roberto - 5,4

Obranca bol proti 19. tímu La Ligy hrozný, v ofenzíve neprispel ničím ani po prvom polčase. V defenzíve pôsobil dezorientovaným dojmom a vždy, keď sa domáci dostali do protiútoku, nemali problém cez neho prejsť. Po nezáživnom výkone bol vystriedaný za Angela Alcarona.

Christensen - 6,4

Dán dostal v noci zodpovednosť viesť obranu, keďže Jules Kounde aj Ronald Araujo oddychovali. Pokúsil sa prenasledovať El Bilala Toureho pri úvodnom góle Almerie, ale nestihol to. V druhom polčase bol lepší.

García - 5,5

Pri góle Tourého sa nevošiel ani do záberu kamier, tak ďaleko bol mimo svojej pozície. Takýchto situácii sme však v zápase videli viac. Navyše, v 35. minúte dostal žltú kartu na nezmyselný faul. Zle hral aj v druhom polčase až do 65. minúty, kedy ho vystriedal Araujo.

Alba - 6,6

Španielsky ľavý obranca bol v prvom polčase s prehľadom najlepším hráčom Barcelony. Svojimi prihrávkami z ľavej strany vytvoril niekoľko veľkých príležitostí a neustále predstavoval hrozbu v záverečnej tretine hry svojimi nábehmi za obranu. Druhý polčas začal s rovnakým zámerom, ale nedokázal toho veľa vytvoriť. V zápase vydržal do 67. minúty.

Kessíe - 5,1

Reprezentant Pobrežia Slonoviny sa do hry proti Almerii takmer nezapájal, počas veľkej časti úvodného dejstva na trávniku úplne absentoval. Neprispel ničím do útoku, aj do obrany, v polovici zápasu bol najhorším hráčom tímu a Xavi ho po polčas stiahol.

Busquets - 6

Kapitánovi chýbala v zápase jeho zvyčajná ostrosť a pri distribúcii lopty pôsobil príliš ležérne. Za 45 minút defenzívny stredopoliar zaznamenal len 78% úspešnosť prihrávok a vyvinul len málo úsilia na prelomenie obrany Almeríe. V druhom polčase bol lepší, ale zápas nedohral.

De Jong - 6,6

Zdalo sa, že lopta bola v strede ihriska celú večnosť, keď ju mala Barcelona na svojich kopačkách, pritom Holanďan bol jediný, kto sa snažil rozohrávku zrýchliť. De Jong pracoval neúnavne a neustále sa snažil svojimi prihrávkami nájsť Albu alebo Ferrana Torresa. Nehral síce excelentne, ale bol o dve úrovne vyššie ako výkon ostatných desiatich hráčov vo farbách Blaugranas.

Torres - 7,1

Útočníkovi vo forme chvíľu trvalo, kým sa dostal do zápasu a v úvode stretnutia sa do hry zapájal minimálne. Po polhodine však začal napodobňovať Albu na krídle. Presunul sa na ľavé krídlo a v 71. minúte poslal Rafinhovi skvelú loptu, ale Brazílčan ju nedokázal využiť.

Lewandowski - 5,6

Poľský útočník počas celého úvodného dejstva okrem piatich prihrávok iba raz vystrelil mimo brány. Snažil sa o kolmé prihrávky, keď bol na lopte, ale zdalo sa, že bol čoraz viac vypojený z hry. Bol totálne neviditeľný až do 85. minúty. Následne sa v koncovke stretnutia dostal do niekoľkých šancí.

Gavi - 5,8

Gavi, ktorý sa vrátil po suspendácii v poslednom zápase, nepredviedol svoj najlepší výkon v prvom polčase. Mladík nedokázal zabiehať za obranu súpera tak, ako zvyčajne. Pre súpera nepredstavoval hrozbu. Okrem toho videl piatu žltú kartu v sezóne a proti Valencii bude chýbať.

Náhradníci

46' Raphinha - 6,5

Nahradil Kessíeho hneď v úvode druhého polčasu a takmer okamžite videl žltú kartu. Napriek tomu Brazílčan viditeľne ovplyvnil útočnú hru tímu, keď na krídlo vniesol energiu a dynamiku. V 71. minúte bol veľmi blízko ku gólu, ale Torresov center nedokázal vpratať do brány.

67' Araujo - 6,6

Hneď po tom, čo sa dostal na ihrisko, stratil loptu v nebezpečnom priestore. Po počiatočnom prešľape bol Uruguajčan v obrane pevný a v záverečnej tretine vynaliezavý. V záverečných minútach vážne ohrozil bránku.

67' Alonso - 6,3

Solídne bránil po tom, čo nastúpil namiesto Albu, a nestratil sa ani v ofenzíve, keď umne centroval do šestnástky súpera.

76' Pablo Torre - 5,5

Po svojom príchode na ihrisko toho veľa nepredviedol.

76' Alarcon - 6,2

V útoku pôsobil sviežo a zaznamenal prvú presnú strelu na bránu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-02-27 10:12:17
Chce se to zbavit Roberta Bousqetse a asi i Alby .Tito hráči hrají starý zpomalený styl a táhnou ty mladé stejným směrem .Navíc Xavi by měl opustit tu debilní strategii mít míč neustále na kopačkách pod kontrolou ,musíme vysílat pasy dopředu na nabíhající hráče a ne si to neustále kopat kolem středového kruhu.
2023-02-27 10:54:55
fun fact - niektori maju lepsie hodnotenia ako v zapasoch, v ktorych vyhrame...