Ako informovali novinári Relevo, Robert Lewandowski vynechá prvý zápas Kráľovského pohára proti Realu Madrid. Poliak utrpel zranenie v zápase proti Almeríi. Tieto informácie potvrdila už aj Helena Condis z Cadena COPE.

Podľa týchto správ Lewandowski dohral včerajší zápas so zranením a dnes by sa mal podrobiť podrobným vyšetreniam. Podľa Relevo bude útočník mimo hru približne 14 dní. Lewandowski tak vynechá nielen prvý zápas proti Los Blancos v semifinále Kráľovského pohára (2. marca), ale aj nasledujúce ligové konfrontácie proti Valencii (doma) a Atléticu (vonku). Poliak by mal byť pripravený na ďalšie stretnutie s Realom Madrid 19. marca, tentoraz v rámci 26. kola Primera División.

Pre Lewandowskeho je to prvé zranenie vo farbách Barcelony, ktoré nešťastne utrpel vo veľmi dôležitom momente sezóny, navyše po dvoch prehrách tímu. Nemôžeme vylúčiť ani to, že hráča už predtým trápili zdravotné problémy, keďže ho bolo možné vidieť, ako sa viackrát drží za chrbát počas rôznych zápasov. Relevo však nešpecifikoval, aký typ zranenia Poliak utrpel.

Pre Barcelonu je Lewandowskeho absencia ďalším veľkým problémom, bez ohľadu na hodnotenie jeho posledných výkonov. Xavi v poslednom čase nemôže využívať služby Ousmane Dembélého a Pedriho, čo ovplyvňuje úroveň hry tímu. Lewyho zranenie situáciu určite nezlepší, najmä keď zdravotné problémy má aj Ansu Fati. Zdá sa, že Poliaka v strede útoku v najbližších zápasoch nahradí Ferran Torres, čo by sa mohlo pre Španiela ukázať ako veľmi prospešné.

zdroj: Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-02-27 12:27:59
Keď sa darí tak sa darí... Úprimne som presvedčený, že Pedri je väčšia strata ako Lewa. Ale stále.. ak by som niekomu z našich útočníkov veril že dokáže vymyslieť niečo aj on sám a to aj napriek tomu že je z formy bol by to práve Lewa takže som veľmi zvedavý čo predvedieme vo štvrtok keď nebude k dispozícii ani jeden z nich...
2023-02-27 12:33:33
Dembele, Fati a Lewa sú zranený. A Raphinha najbližší zápas v lige hrať nemôže pre žlté. Bude to v najbližšej dobe zaujímavé. Hlavne aby Ferran vydržal zdravý. Nehovoriac o tom, že chýba Pedri a pre žlté bude mať v lige stopku aj Gavi.