Kataláncom sa vo včerajšom zápase na Bernabéu podarilo zvíťaziť najtesnejším rozdielom. Videli sme defenzívnu Barcelonu, ale najdôležitejšie je víťazstvo. Čo nám zápas priniesol?

Najlepšie: Fantastický výkon tímu v obrane

Barcelona bez Lewandowskeho, Pedriho či Dembélého musela hľadať menej zjavné riešenia. Jedným z nich bolo defenzívnejšie rozostavenie a čakanie na chyby Realu. Počas celých 90 minút hrali Xaviho zverenci vo veľmi tesnom rozostavení, dobre sa pohybovali s loptou v celom bloku a takmer znemožňovali Realu hrať efektívny kombinačný futbal na krídlach a v pokutovom území. Nebol priestor ani na presné centre, ani na strelu z diaľky. Ronald Araujo si výborne poradil s Viníciusom, ktorého podporovali Koundé, Rafinha či Busquets. Alonso ani tentoraz nesklamal, zatiaľ čo Alejandro Balde po slabších minútach v úvode zápasu tiež pracoval dobre. Podceňovať nemožno ani Frenkieho de Jonga, ktorý bol takmer všade, a potlesk si zaslúži aj Franck Kessie, a to nielen za dobrú spoluprácu pri deštrukcii, ale aj za gólovú akciu a dobrú strelu, ktorú na jeho smolu zblokoval Ansu Fati. Možno to nebol najpôsobivejší výkon Barcelony, ale určite bol efektívny a dobre organizovaný. A to je oproti posledným dvom zápasom dosť veľká zmena.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Zjavne chýbajúca kvalita v ofenzíve

Skvelá defenzíva Barcelony bola kľúčom k víťazstvu, ale ťažko sa zbaviť pocitu, že s väčšou kvalitou v útoku sa dal vybojovať ešte lepší výsledok. Ferran Torres na pozícii stredného útočníka nedokázal dobre čítať hru a napádať voľné priestory, zatiaľ čo Raphinha neohromil efektivitou v súbojoch na pravom krídle. Ani Ansu Fati, ktorý sa predstavil v druhom polčase, toho veľa neukázal a jeho najpamätnejším momentom je zblokovanie gólovej strely Francka Kessieho.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-03-03 06:49:41
Pre mňa je najviac šokujúce, že Fatiho agent má toľkú drzosť a veselo púšťa do médií odvážne vyhlásenia, že ak Ansu nedostane viac herného priestoru, tak odíde. Ruku na srdce. Dal by mu niekto viac priestoru, keď je momentálne v hierarchií za Lewym, za Dembelem, za Raphinhom, ale dokonca aj za Ferranom ? Treba povedať že toto postavenie má vďaka svojím výkonom. Viem že tam určite zohralo veľkú rolu aj jeho zranenie a určite aj psychika, ale Barcelona nie je Ajax, Benfica, Porto či iné kluby, kde sa budeme mladým venovať aj 4-5 rokov aby sme ich predali za 10 rokov. Potrebujeme kvalitu hneď a tú momentálne Ansu nemá. Z toho čo som videl v tých pár zápasoch, do ktorých naskočil mladý Alarcon, tak momentálne je nebezpečnejší aj on.

Veľmi ma to mrzí ale je to bohužiaľ tak. Dúfam že sa pozbiera a všetkým nám vybije poistky.
kluc Premium
2023-03-03 06:53:28
Kde je pridané (obrana) musí byť niekde aj ubrane (utok)...proste sa vyhralo a hotovo, hrali sme na to na čo sme mali...som rad za Kessieho, nábehy do 16 sú jeho silná stránka a fdj to je beast, toho keby predáme ako sme chceli alebo chceme tak lepšiu náhradu nenájdeme...