Finančné problémy Barcelony sú všetkým dobre známe, čo však neznamená, že sa klub nepokúsi byť aktívny v letnom prestupovom období. Joan Laporta a Xavi sa zhodli na tom, že tím je potrebné posilniť. Očakáva sa, že hlavným cieľom je získanie útočníka a pravého obrancu.

Laportu v nedávnom rozhovore pre Mundo Deportivo požiadali, aby priblížil možnosti Barcelony na letnom prestupovom trhu. Prezident potvrdil, že to bude ťažké kvôli obmedzeniam vyplývajúcim z platového stropu, ale nevylúčil túto možnosť a dodal, že niekto by musel najprv odísť. Dokonca vymenoval konkrétne pozície, ktoré by bolo potrebné posilniť – útok, kraj a stred obrany. Krátko nato zasa Xavi vyhlásil, že "sa určite posilníme", čím vyjadril dôveru v letnú aktivitu klubu. Tieto slová dali do pohybu mediálne špekulácie o potenciálnych posilách Barcelony. Kto by mohol prestúpiť na Camp Nou?

Javier Miguel z madridského denníka AS, ktorý má údajne blízke vzťahy s Xavim, načrtol, ktorí hráči sú pre klub "plánom A" na jednotlivé pozície. Podľa neho prioritou pre Kataláncov zostáva Juan Foyth a na stopérsku pozíciu je to Iñigo Martínez. Získať druhého menovaného, ktorému končí zmluva s Athletic, by malo byť oveľa jednoduchšie, zatiaľ čo Argentínčana si Villarreal cení na približne 30 miliónov eur. Podľa Miguela, ak by klub chcel posilniť pozíciu defenzívneho stredopoliara, čo môže závisieť od rokovaní so Sergiom Busquetsom, Martín Zubimendi by bol primárnym cieľom. Na druhej strane, prioritou v útoku je Vitor Roque. Podľa Miguela Barcelona sleduje aj situáciu Ilkaya Gündoğana, Aymerica Laporteho a Bernarda Silvu.

O všetko rozhodne Busquets

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

5 komentáre
2023-03-09 10:15:30
Nemôžem si pomôcť ale myslím si, že by sme sa mali viac zohrať a nie opäť vymeniť nejakých hráčov. Takto hráči s vidinou, že pôjdu preč sú pod neustálym silným psychickým tlakom, ktorý sám o sebe spôsobuje, že robia chyby a nehrajú vôbec v pohodovej mentálnej stabilite. Ja viem, veď berú veľké peniaze tak by to mali zvládnuť. Ale nezvládajú. Napriek tomu vedieme LaLigu, zohrávame sa isto inak by sme predsa neviedli.
2023-03-09 10:29:19
Kunde Araujo Garcia Alonzo vracia sa Lenglet Umtiti načo ešte stredného obrancu Lenglet Umtiti predať a kúpiť pravého obrancu a hlavne ľavého útočníka lebo Fati a Ferran sú zatiaľ úplne mimo a Raphina hra lepšie na pravom kridle a ešte kúpiť náhradu za Lewandowskeho toho brazilcana