V španielskych médiách sa objavili správy, že Barcelona poslala Sergiovi Busquetsovi oficiálny návrh na predĺženie zmluvy, hoci s nižším platom.

Katalánske rádio Cadena SER teraz prináša aktuálne informácie o situácii stredopoliara. Podľa správy rozhlasovej stanice je kapitán Barcelony naklonený tomu, že prijme ponuku klubu. Medzi hráčom a Barcelonou panujú dobré vzťahy a stále sa cíti byť docenený v Xaviho tíme.

V rámci novej zmluvy však Busquets dostane menej ako polovicu svojho súčasného platu, ktorý predstavuje 30 miliónov eur. Nová zmluva ho na Camp Nou udrží o jeden rok ďalšie a k tomu prislúcha aj opcia na predĺženie o ďalšiu sezónu na základe počtu zápasov, ktoré odohrá.

Zníženie kapitánovho platu je dôležitou súčasťou dohody vzhľadom na to, že Blaugranas sú pod tlakom, aby znížili svoje mzdové náklady. Keď Busquets prijme nižší plat, klub by mohol mať dostatok priestoru na registráciu hráčov. Vzhľadom na to, že Busquets má už 34 rokov, dalo by sa očakávať, že mu zostane maximálne ešte jeden rok. Netreba pripomínať, že pre Xaviho bude nevyhnutné vypracovať plán ako nahradiť kapitána v priebehu nasledujúceho ročníka.

Zdá sa, že Ilkay Gündoğan sa stane ďalšou posilou klubu a môže hrať na pozícii pivota, ak to bude tím potrebovať. Barcelona však naďalej sleduje situáciu Martina Zubimendiho a Marcela Brozovića, ktorých považuje za ideálnu náhradu.

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-03-16 09:15:41
tak to som rad minimalne aspon ja 👍 tato sezona mu ide a ak si aj znizi plat tak velmi pomoze klub a myslim si ze s touto formou aku ma teraz ten rok este dokaze zahrat na urovni.. plus ak sa vsetci vratia zi zraneni a bude sa hrat s falosnym kridlom tak tak vynikne este viacej 😎
2023-03-16 09:35:43
Ano prosím🙏
I když ještě před týdnem se psalo, že jeho pokračování v Barce je nepravděpodobné