O budúcnosti Lionela Messiho sa špekuluje neustále a nové informácie o tejto téme priniesol francúzsky RMC Sport.

Messiho súčasná zmluva s PSG vyprší na konci sezóny. Hoci sa predpokladalo, že s francúzskym majstrom predĺži spoluprácu minimálne o jednu sezónu, v posledných týždňoch sa situácia zmenila. Alebo aj nie - závisí od toho, ako sa novinári vyspia.

RMC Sport však tvrdí, že rokovania medzi Messim a PSG o novej zmluve pokračujú, ale k dohode ešte nedošlo. V správe sa uvádza, že 7-násobný držiteľ Zlatej lopty sa usiluje o podobné podmienky, aké má jeho spoluhráč Kylian Mbappe. Les Parisiens však nie sú pripravení pristúpiť na jeho požiadavky.

Okrem toho sa tiež píše o tom, že v klube sú ľudia, ktorí nie sú veľmi presvedčení o predĺžení Messiho zmluvy. Keďže Neymar sa s odchodom neponáhľa, vedenie si nie je isté, či chce s tridente MNM pokračovať aj v ďalšom období. Barcelona na druhej strane vyvíja úsilie, aby stiahla klubovú legendu naspäť na Camp Nou.

O podpis zmluvy s argentínskym kapitánom majú zároveň záujem kluby z MLS, najmä Inter Miami, hoci jeho túžbou je zostať ešte rok v Európe. Tridsaťpäťročný hráč má v každom prípade s časťou fanúšikov PSG zložité vzťahy. Správy dokonca naznačujú, že ultras klubu plánujú vypískať Messiho za vyradenie PSG z Ligy Majstrov UEFA a protestovať proti predĺženiu jeho zmluvy.

To by spolu s rokovaniami o zmluve, ktoré neprebiehajú hladko, mohlo viesť k letnému odchodu, hoci to nie je isté. Barcelona bude situáciu naďalej pozorne sledovať, ale akýkoľvek prestup by bol ťažko realizovateľný kvôli problémom s finančným fair play.

zdroj: RMC Sport
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-03-17 07:38:48
PSG je sranda klub, čudujem sa, že vôbec nejakých fanúšikov má
2023-03-17 08:15:24
Messi muze za to ze vypadli z LM ?? 😄😄😄