Keďže Barcelona sa v lete chystá kúpiť nového stopéra ľaváka, mohlo by to znamenať problémy pre jedného alebo dvoch obrancov, ktorí už v klube pôsobia. Podľa madridského denníka AS by Barcelona počas leta mohla predať veterána Jordiho Albu, pričom v hre je aj odchod ďalšieho Španiela Érica Garcíu.

AS prináša tieto správy v období, kedy sa nahlas hovorí o tom, že Barcelona si v podstate zabezpečila letný príchod Iñiga Martíneza, ktorý je stopér ľavák. Zároveň je s prestupom na Camp Nou intenzívne spájaný aj obranca Manchestru City Aymeric Laporte a novinári píšu, že španielsky reprezentant by bol dokonca ochotný znížiť si plat, aby si zabezpečil prestup do metropoly Katalánska.

Ak by jeden z nich prišiel do klubu, katalánsky klub bude nútený vyriešiť priveľký počet stopérov v kádri prvého tímu, vzhľadom na to, že dres Blaugranas obliekajú Ronald Araujo, Jules Kounde, Andreas Christensen a Éric García, zatiaľ čo Marcos Alonso taktiež hráva aj na poste stopéra.

V takomto prípade by sa Barcelona nebránila škrtom v defenzívnej línii, pričom Alba by bol pravdepodobne tým, komu by predstavitelia Barcelony ukázali dvere. Alba v tejto sezóne už nemá monopol na ľavej strane obrany, v tíme už nie je taký dôležitý, no jeho plat výrazným spôsobom zaťažuje rozpočet FC Barcelona. Blaugranas sa ho pokúsili predať už počas uplynulého leta a mohli by tak urobiť aj tentoraz, pričom jedinými možnosťami na poste ľavého obrancu by sa stali Alejandro Balde a Alonso. A to postačuje.

Zároveň nie je vylúčený aj predaj Garciu. Niekdajší obranca Manchestru City sa v tejto sezóne snažil udržať v Xaviho plánoch. Ale keď sa španielsky internacionál objavil na ihrisku, jeho výkony boli zväčša slabé. Ak by prišiel ďalší obranca, García by sa na trávnik takmer ani nedostal. Vtedy sa bude musieť rozhodnúť, či chce pokračovať ako náhradník, alebo odísť do iného klubu, kde by hrával pravidelne.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-03-17 09:12:16
Gárciu mi je aj ľúto. Prvé zápasy v tejto sezóne, keď nastupoval, tak bol veľmi dobrý
2023-03-17 09:16:45
kto by Albu kupil s tym jeho platom? nevidim to inak, ako ze este sezonu tu tento kapitan bude brat 17 milionov cisteho ci kolko ma za sedenie na lavicke.
jedine ze by isiel k ronaldovi do camel league