Kapitán Barcelony Sergio Busquets stojí pred dôležitým rozhodnutím vo svojej kariére, keďže do konca jeho súčasnej zmluvy zostávajú menej ako 4 mesiace. Katalánci mu ponúkli zmluvu na jeden rok s opciou na predĺženie o jednu sezónu podľa počtu odohraných zápasov.

Busquets však nemá núdzu o ponuky od iných záujemcov. Katalánsky denník Mundo Deportivo uvádza, že 34-ročný hráč má na stole až 5 ponúk od klubov mimo Európy. Podľa tejto správy má bývalý kapitán Španielska na stole niekoľko ponúk od klubov z MLS, z ktorých dvojica prejavila seriózny záujem.

O Busquetsa sa už dlhšie zaujíma Inter Miami, ku ktorému sa pridalo aj kanadské Toronto FC, aj keď sa hovorí, že prvý menovaný klub sa stredopoliarovi pozdáva viac. Okrem klubov z USA sa o barcelonského veterána vážne zaujímajú aj kluby zo Saudskej Arábie, ktoré sú pripravené ponúknuť mu lukratívne zmluvy, aby ho zlákali na Blízky východ.

Al-Nassr, ktorý sa začiatkom tohto roka postaral o rozruch podpisom zmluvy s Cristianom Ronaldom, má o Busquetsa záujem a je ochotný ponúknuť mu až 36 miliónov eur za dve sezóny. Okrem Al-Nassr sa o Busquetsa zaujíma Al-Hilal, ktorý sa snaží získať aj Lionela Messiho. Zároveň sa o kapitána Blaugranas zaujíma aj Al-Shabab, ktorý má vo svojich radoch bývalé európske hviezdy ako Grzegorz Krychowiak, Santi Mina a Ever Banega.

Správa tiež naznačuje, že Busquets môže zostať aj v Európe, ale vždy tvrdil, že si neželá hrať za iný klub okrem Barcelony na tomto kontinente. O podpis 34-ročného hráča sa teda usiluje 5 klubov zvonku, pričom má na stole aj ponuku na predĺženie zmluvy od Blaugranas. Hoci jeho kontrakt je platný len do konca prebiehajúcej sezóny, vyzerá to tak, že Busquets sa so žiadnym rozhodnutím nebude ponáhľať a tak si na konečný verdikt budeme musieť pekne počkať.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-03-18 08:51:13
Ďakujeme dovidenia...nech už ide, už mal ísť pred cca 2 rokmi
2023-03-18 08:56:10
Na Floride mu bude najlepšie, ja byt ním, uz som pobalený