Strelec gólu na 1:1 v El Clásicu Sergi Roberto sa v rozhovore s Gerardom Romerom vyjadril k stretnutiu s Realom Madrid, no aj k možnému návratu Lea Messiho do Barcelony.

Barça dnes hrala veľmi inteligentne.

"Áno, tréner nám zablahoželal. Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Naposledy na Bernabéu dominovali oni, ale teraz doma sme to boli my, kto chcel dominovať. Začali sme veľmi dobre, potom nám ich gól zmaril plány, ale mne sa podarilo skórovať ešte pred prestávkou. V závere dal gól Marco Asensio a myslím si, že nikto nesignalizoval ofsajd. Sedel som na lavičke a na niekoho tablete som videl, že to bola tesná situácia a neskôr sme videli čiary na VAR. Je to deň, ktorý si treba užiť."

Pri góle si našiel asi jedinú možnú medzeru na strelu...

"Áno, áno. Bola tam húština nôh, ale podarilo sa mi skórovať. V Clásicu som zatiaľ často asistoval, ale gól som ešte nedal."

Tie asistencie Luisovi [Suárezovi]...

"Áno, myslím, že boli štyri... Luis mi vždy po zápase niečo napíše, ale ešte som to nekontroloval. Veľmi si ho vážim."

Ako prijímaš kritiku? Posledné dva roky pre teba určite neboli jednoduché.

"Nie je to ľahké. Snažím sa na to nepozerať. Najdôležitejší je pre mňa tréner. Vždy som pripravený pomôcť, robím si svoju prácu. Veci sa teraz vyvíjajú dobre. Po týchto ťažkých rokoch pre tím aj pre mňa je teraz dobré vrátiť sa a prinávrátiť radosť aj fanúšikom. Jednotní sme oveľa silnejší."

Aký je Kessie? Vždy vyzerá veľmi uvoľnene!

"Máme ho veľmi radi. Španielčinu zatiaľ neovláda dobre, ale taliančina je veľmi podobná. Je veľmi vďačný, milý, pokojný. S nikým sa neháda, je vždy pozitívny. Je to skvelý prestup. Presidente..."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Je šatňa pripravená na návrat Lea Messiho?

"S otvorenou náručou! Kto by nebol pripravený na Leov návrat! Nechceme o tom príliš hovoriť, pretože o tom rozhoduje on, prezident, tréner... ale už ho čakáme."

Dnes ho v Paríži vypískali...

"Nechápem prečo. V Paríži hrá veľmi dobrú sezónu. Dáva góly, asistuje... Je to veľkolepý futbalista. Je smutné, že sa takto správajú k futbalistovi takejto triedy. Ak príde, budeme s ním zaobchádzať veľmi dobre."

Hovorí sa, že ak sa vráti, bude to návrat k tomu, čo bolo... ale pravda je taká, že je to úplne iný tím. Zo starých dní vás zostalo len málo....

"Áno, je nás málo. Káder je veľmi mladý. Bola by to skvelá kombinácia mladosti s príchodom - dúfajme! - Lea Messiho... ale to hovoríme bez toho, aby sme o tom niečo vedeli. Myslím si, že si zaslúži vrátiť sa, rozlúčiť sa, stráviť tieto posledné roky v klube tak, ako si zaslúži."

zdroj: Jijantes
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-03-20 12:47:24
Všetci ho už čakáme. Najlepšieho futbalistu všetkých čias 🏆
2023-03-20 12:54:51
Môj osobný názor je taký, že sa potrebujeme posilniť v útoku na krídlach, aby sme mali útok dostatočne silný na top tímy v LM (len Lewa nestačí), ale ako dobre vieme peniaze na to nie sú a aj keby boli, tak ešte nutnejšie je zohnať možno to DMko za Busiho a RB aspoň poprípade ako záloha za Koundeho, keďže už aj Roberto viacej hráva v zálohe. Už by som ani nepovedal, že je Roberto dvojka na RB a myslím, že Xavi ho tam už ani nechce. Preto rátam, že Messi je momentálne ta najlepšia posila do útoku a resp. zadarmo, ktorú môžeme ako tak získať. Čo si budeme hovoriť dvojica Lewa-Messi by vedela naháňať strach ak by fungovala.