Ďalšie informácie týkajúce sa škandálu okolo platby Barcelony za Josého Mariu Enriqueza Negreiru: Ako informovala tlačová agentúra EFE, daňový úrad počas vyšetrovania nenašiel žiadne dôkazy, ktoré by naznačovali, že táto dohoda mohla ovplyvniť športové výsledky v La Lige.

Podľa týchto správ daňový úrad už v apríli 2022 upozornil prokuratúru, že nie je schopný dokázať, že platby Barcelony Negreirovi ovplyvnili menovanie rozhodcov alebo výsledky zápasov. V správe sumarizujúcej prípad sa uvádza, že faktúry od Blaugranas vo výške viac ako 7,5 milióna eur nezodpovedajú "potvrdenej hospodárskej činnosti" a tento "nedostatok potvrdenia a vysvetlenia" by mohol byť "vodítkom", že faktúry by mohli zakrývať nezákonné služby, ako napríklad obchodovanie s informáciami vyhradenými pre komisiu rozhodcov, ovplyvňovanie menovania rozhodcov alebo účasť na ovplyvňovaní výsledkov. Zdôrazňuje však, že toto správanie "sa vyšetrovaním inšpektora nepotvrdilo", "neexistujú dôkazy, že by to mohlo ovplyvniť výsledky" a neexistujú ani žiadne platby žiadnemu rozhodcovi.

List sa výrazne líši od záverov prokuratúry, ktorá sa obrátila na súd s tvrdením, že konanie sa uskutočnilo na základe dohody medzi orgánmi FC Barcelona a Negreirom o zvýhodňovaní Blaugranas rozhodcami. Správa tiež zdôrazňuje, že bývalý zástupca šéfa Technickej komisie rozhodcov vybral v rokoch 2016 až 2018 v hotovosti 557 871, 52 eur, čo je takmer tretina sumy, ktorú dostal od Barcelony. Daňový úrad a polícia ubezpečujú, že tieto čerpania môžu súvisieť s platbami tretím stranám.

zdroj: EFE
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-03-21 21:03:13
Korupciu nefakturuješ, to bolo jasné hneď na začiatku. Nebol by som prekvapený keby je za tým Tebas spolu s CVC, s cieľom oslabiť Barcu.
Banana35 Premium
2023-03-21 21:56:26
A co je koho do toho co robil so svojimi peniazmi, nieje povinny vysvetlovat vyber hotovosti.