Ako upozornil Relevo, Gavi sa už na webovej stránke La Ligy neobjavuje medzi hráčmi prvého tímu Barcelony. Zdá sa, že stredopoliar bol vyradený z registrácie organizácie, ktorej šéfuje Javier Tebas.

Pripomeňme, že súd zrušil preventívne opatrenia, na základe ktorých La Liga v januári zaregistrovala Gaviho v prvom tíme, kvôli formálnej chybe - zaslaniu dokumentov po termíne. Barcelona sa bráni, že z jej strany nedošlo k pochybeniu, a proti rozhodnutiu súdu sa odvolala, jej žiadosti však nebolo vyhovené. Tým sa otvorila cesta pre vyradenie Gaviho z prvého tímu, čo sa zrejme aj stalo, hoci Blaugranas mali stále právo odvolať sa na vyšší súd.

Neznamená to však, že odchovanec nebude môcť hrať za Xaviho tím. Dokonca aj Javier Tebas potvrdil, že Gavi môže stále hrať na základe svojej predchádzajúcej licencie z Juvenilu A. Problém nastane opäť v lete, keďže La Liga sa nechystá zaregistrovať zmluvu podpísanú 18-ročným hráčom, kým Barcelona nezlepší svoju finančnú situáciu, čo bude veľmi ťažké. Podľa novinára Isaaca Fouta by v tejto situácii mohol Gavi 1. júla Barcelonu opustiť zadarmo. Nezdá sa to byť príliš pravdepodobné, keďže nie nadarmo sa stredopoliar rozhodol podpísať na Camp Nou nový kontrakt. Hráčova situácia však bude veľmi komplikovaná a jeho udržanie v klube si bude vyžadovať osobitnú pozornosť zo strany vedenia FC Barcelona.

zdroj: Relevo
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-03-24 12:33:45
Tak snad odejde Busi a třeba i Alba, aby zbylo místo....o Gaviho prostě nemůžeme přijít. Nevím jak jsou ty počty a zda by odchod Busiho stačil na tuhle registraci, ale určitě bysme se tomu výrazně přiblížili.
2023-03-24 20:08:22
Isaac Fout je riadny magor.....a takych novinarov je ako maku.....vymyslaju, intriguju a presviedcaju.....Gavi ze by odisiel? Ani nahodou 👍