Je možné, že Barcelona v letnom prestupovom období urobí niekoľko zmien v útoku. Klub by mohol mať dve možnosti - získať skúseného Aubameyanga alebo mladého Vitora Roqueho. Všetko závisí od finančnej situácie, v ktorej sa Blaugranas nachádzajú.

Už niekoľko týždňov je hlavným cieľom Barcelony, pokiaľ ide o posily do útoku, Vitor Roque. Mladý útočník sa po úspechoch v mládežníckom futbale čoraz odvážnejšie presadzuje medzi seniormi. Svedčia o tom tri góly v štyroch zápasoch za Athletico Paranaense, ako aj povolanie do seniorskej reprezentácie Brazílie, kde by mohol debutovať už dnes. Roque by mohol byť v Barcelone náhradníkom Roberta Lewandowskeho a v nie tak vzdialenej budúcnosti jeho prirodzeným nástupcom. Z Brazílie prišli pozitívne signály týkajúce sa jeho túžby hrať na Camp Nou a ochoty Athletico súhlasiť s tým, aby futbalista odišiel tam, kam najviac chce. Čo samozrejme neznamená, že súčasný zamestnávateľ 18-ročného futbalistu mu umožní odísť z klubu za akýchkoľvek podmienok.

Barcelona by sa musela dohodnúť s Athletico a predložiť mu vhodný návrh. Médiá nevylučujú, že Brazílčania by súhlasili s hosťovaním Roqueho s klauzulou na opciu na kúpu hráča. Tu však nastáva ďalšia komplikácia, keďže Barcelona by musela zahrnúť nepovinnú klauzulu, aby La Liga nezapočítala celú sumu operácie do svojich výdavkov na nadchádzajúcu sezónu. Barcelona si totiž nemôže dovoliť takýto veľký prestup v hodnote desiatok miliónov eur v rámci podmienok finančného fair play. Mohla by však využiť možnosť, ktorú Sporting využil v súvislosti s Franciscom Trincãom - opciu na spätné odkúpenie uplatnenú v prípade zotrvania tímu v portugalskej lige. Uvidíme však, ako sa Athletico k tejto záležitosti postaví a či by aj takéto riešenie pomohlo Barcelone v jej veľmi zložitej finančnej situácii. Najmä preto, že prioritou bude registrácia Gaviho.

Alternatíva

Mundo Deportivo upozorňuje, že Barça by mohla realizovať plán B v snahe posilniť svoj útok za neveľké peniaze. V tomto prípade hovoríme o príchode Pierra-Emericka Aubameyanga. Barcelona už údajne na takejto alternatíve pracuje. Skutočnosť, že Gabončan oslavoval víťazstvo v El Clásicu s hráčmi Blaugranas, napovedá veľa o jeho sympatiách a dobrom prijatí v šatni. Katalánci uvažujú o získaní Aubameyanga v prípade, že Chelsea bude súhlasiť s jeho bezplatným odchodom. Čo je veľmi pravdepodobné vzhľadom na to, že z tímu The Blues takmer úplne vypadol a jeho zmluva platí len do júna 2024.

História sa v prípade Aubu môže veľmi ľahko zopakovať. Gabončan prišiel do Barcelony v zime 2022 v situácii, keď v Arsenale nehral a bolo okolo neho veľa kontroverzií. Na Camp Nou sa 33-ročný hráč usadil veľmi dobre, vybudoval si renomé a potom bol predaný do Chelsea. Je možné, že opäť skončí na Camp Nou, ak sa Kataláncom nepodarí získať Vitora Roqueho alebo sa rozhodnú zamerať na posilnenie iných pozícií.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
Marian Premium
2023-03-25 09:45:55
Auba je dobrý holub, ktorý sa vracia do Barcelony. Zadarmo priletel, predali sme ho a zase priletí späť zadarmo.🕊️❤️💙🅰️U🅱️🅰️
2023-03-25 10:02:05
Auba je dobrý hráč prišiel a veľmi pomohol a bol platným hráčom no na druhej strane je tu jeho vek a Vitor je zas mladá puška ktorá môže byť veľmi dobrá o pár sezón a co sa od Lewu priuci a u nás sa Brazilcanom zvykne dariť