Barcelona sa bude v najbližších týždňoch zaoberať budúcnosťou Jordiho Albu, pričom predpokladá, že pre hráča, ktorý v zlatej ére klubu vyhral všetko, čo sa dalo, je to citlivá otázka. Blaugranas chcú znížiť plat hráča a sú naklonení aj k jednostrannému zrušeniu zmluvy, hoci sú ochotní akceptovať aj riešenie na spôsob Umtitiho, a teda predĺženie spolupráce ešte o jeden rok, aby rozložili jeho plat na viac sezón a pomohli tak znížiť náklady na platy na ďalšiu sezónu.

Albova športová situácia je v najcitlivejšom momente jeho kariéry v Barcelone. Ľavý obranca už predpokladal, že prišiel o miesto v základnej zostave na úkor Alejandra Baldeho, no v poslednom období ukázal svoju hodnotu v šatni. Alba nehral od 26. februára, čo sa zhoduje s prehrou proti Almeríi, hoci absencie v obrane mu môžu dať odteraz šancu, ak bude musieť Marcos Alonso naďalej hrať v strede obrany. V každom prípade je klubu jasné, že do budúcnosti nebude zásadným hráčom a do konca zmluvy mu zostáva jeden rok s veľmi vysokým platom, pretože má odloženú časť platu z obdobia pandémie.

Blaugranas sa už pokúsili predať hráča počas uplynulého leta, keď prijali ponuku Interu Miláno na odchod na hosťovanie s opciou na kúpu. Alba odmietol odísť a v prvej časti sezóny dostával priestor na ihrisku. V skutočnosti odohral 10 ligových zápasov v základnej zostave, hoci postupne hrával čoraz menej. Zámerom klubu je ušetriť na jeho plate a pokúsi sa s hráčom dohodnúť.

Katalánci mu chcú dopriať voľnosť, aby si vypočul ponuky, ale Jordi Alba má jasno v tom, že chce pokračovať na Camp Nou. Je názoru, že má na to, aby svoju situáciu zmenil napriek tomu, že v budúcej sezóne by mohol byť až tretím ľavým obrancom v hierarchii. V prípade, že nebude existovať možnosť odchodu, klub bude žiadať výrazné zníženie platu alebo aspoň predĺženie zmluvy, aby sa súčasný plat rozložil na viacero sezón. Umtiti to pri predĺžení zmluvy do roku 2026 akceptoval, čo mu nakoniec umožnilo aj odchod z klubu. Uvidíme, či dôjde k dohode, pretože pre Barcelonu je nevyhnutné znížiť mzdové náklady do 30. júna.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-03-26 09:15:49
Ako som uz pisal, nic pizitivne nejde z tych clankov von, naviac niektore prispevky sa svojou tematikou chronicky opakuju....rovnaky obsah,vlen v inom baleni...
2023-03-26 14:03:13
Alba podľa článku vraj “prišiel o miesto v základnej zostave na úkor Baldého”. Škrípe mi to v ušiach. Úkor, to je škoda, újma. Alba neprišiel o miesto na úkor Baldého, ale v prospech Baldého. Alebo inák, Balde získal miesto na úkor Albu.