Pierre-Emerick Aubameyang využil niekoľko dní voľna v Chelsea, aby zavítal na Camp Nou a povzbudil svojich bývalých spoluhráčov v El Clásicu. Gabonský útočník hneď po zápase zišiel do šatne, kde ho všetci, hráči aj členovia štábu, privítali. "Už tu zostaň, neodchádzaj!" znel jeden z výkrikov, ktoré bolo počuť na Camp Nou. AS informuje, že Aubameyang je pripravený vyvinúť veľké úsilie, aby si vynútil odchod z Chelsea a v lete sa vrátil do Barcelony.

Gabončan už vie, aké sú podmienky jeho návratu do klubu: musí prísť s registračkou v ruke napriek tomu, že má v Chelsea ešte rok platnú zmluvu, a musí akceptovať oveľa nižší plat, ako dostával počas polročného pôsobenia v Katalánsku.

V zásade by v Barcelone nemal byť žiadny problém: Aubameyang kladie svoj návrat pred akékoľvek iné podmienky. Komplikovanejšie sa zdá byť to, aby londýnsky tím súhlasil s jeho odchodom zadarmo, najmä vzhľadom na to, že zaňho minulé leto zaplatil 12 miliónov eur. Práve tu bude mať útočník najviac práce, aby presvedčil majiteľov Chelsea, že v Anglicku nie je šťastný.

Ak sa Aubameyangovi podarí presvedčiť svoj súčasný klub, aby akceptoval jeho odchod bez akejkoľvek finančnej kompenzácie, potom by bol návrat útočníka úplne reálny. Na druhej strane netreba zabúdať, že Xavi sa pokúšal priviesť ho už počas januára, ale z obchodu zišlo, pretože La Liga nedovoľuje Barcelone podpísať toho istého hráča dvakrát v jednej sezóne.

Niet pochýb o tom, že návrat útočníka by dokonale zapadol do Xaviho plánov v útoku, kde dúfa aj v návrat Ez Abdeho, ktorý bol v tejto sezóne na hosťovaní v Osasune, a v zabezpečenie služieb Vitora Roqueho, jedného z najsľubnejších brazílskych útočníkov, ktorý by neskôr prípadne nahradil Roberta Lewandowskeho. Samozrejme, to by znamenalo odchod jedného alebo dvoch súčasných útočníkov Blaugranas, predovšetkým Ansu Fatiho a Ferrana Torresa.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-03-26 20:01:22
Ale my chceme a potrebujeme Messiho