Podľa katalánskeho denníka Sport Ferran Torres o odchode z Barcelony ani neuvažuje. Hráč verí, že sa opäť dostane do svojej najlepšej formy a vráti sa do základnej jedenástky. Pri pohľade na posledné výkony Španiela a konkurenciu v útoku, ako aj na potrebu predaja hráčov však nie je budúcnosť 23-ročného hráča na Camp Nou vôbec istá.

Meno Ferrana Torresa sa už dlhší čas skloňuje v súvislosti s kandidátmi na odchod z Barcelony počas najbližšieho leta. Španiel sa nedokázal dostať do svojej najlepšej formy. Svoj posledný gól strelil 1. novembra v poslednom zápase skupinovej fázy Ligy Majstrov proti Viktorii Plzeň a týždeň predtým v samotnej La Lige proti Realu Madrid. Prezident Barcelony Joan Laporta už v rozhovoroch oznámil, že by mohlo dôjsť k predaju hráčov, ktorí odohrali málo minút, pričom Ferran sa v posledných mesiacoch udomácnil na lavičke náhradníkov. Samotný útočník však nemá absolútne v úmysle opustiť Camp Nou a je presvedčený, že skôr či neskôr sa dostane do top formy.

Otázkou je, či si Barcelona môže dovoliť - obrazne aj doslova - takúto trpezlivosť. Torres je jedným z hráčov, za ktorých môže klub stále dostať slušnú sumu peňazí, ale aj tak je ťažké snívať o "návratnosti" 55 miliónov, ktoré za Španiela zaplatil Manchestru City. Podľa informácií denníka Sport sa o hráča zaujímalo Atlético Madrid, ako aj jeden taliansky klub, ktorý ho však chcel len na hosťovanie, čo Blaugranas jednoznačne odmietli. Ani samotný Ferran nedostal od Barcelony žiadnu správu týkajúcu sa jeho budúcnosti.

Médiá nedávno prirovnali Ferrana Torresa ku... Cristianovi Tellovi. Bývalý hráč Valencie a Manchestru City doteraz odohral za Barcelonu 60 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov a zaznamenal 7 asistencií (gól/asistencia každých 186 minút). Pre porovnanie, Tello strelil 20 gólov a zaznamenal 14 asistencií v 84 zápasoch - gól/asistencia každých 92 minút. To znamená, že na to, aby sa Ferran, ktorý bol kúpený za 55 miliónov eur, vyrovnal odchovancovi, musel by v nasledujúcich 24 zápasoch streliť 8 gólov a zaznamenať 7 asistencií, čo sa pri jeho súčasnej forme zdá byť v podstate nemožné.

Zdá sa nevyhnutné, že aspoň jeden z útočníkov sa v lete s Barcelonou rozlúči. Mnohé nasvedčuje tomu, že to bude Ferran Torres alebo Ansu Fati, ale nemožno vylúčiť ani odchod oboch útočníkov. Klub potrebuje finančné prostriedky a šetriť, ale hráči majú platné a dlhodobé zmluvy, takže o svojom osude budú môcť rozhodnúť sami.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-03-27 15:52:59
Nie som žiaden veľký fanúšik Torresa, ale zároveň treba dodať, že Tello mal pri sebe Messiho, Iniestu, Xaviho v najlepších rokoch..
2023-03-27 16:24:15
Thats my boy.