Podľa Javiho Miguela z madridského denníka AS došlo k zmene plánov v súvislosti s Frenkiem de Jongom. Účasť stredopoliara v stredajšom El Clásicu je takmer vylúčená. Holanďan nemal po sobotňajšom tréningu dobrý pocit.

De Jong si 19. marca počas ligového zápasu proti Realu Madrid mierne natiahol stehenný sval. Vtedy sa odhadovalo, že hráč bude mimo hry približne 3 týždne, ale vzhľadom na jeho schopnosť rýchlej regenerácie nebolo vylúčené, že by sa mohol zotaviť aj skôr.

To sa však nestalo. Po niekoľkých tréningoch, po ktorých existovala nádej na účasť v pohárovom El Clásicu, sa dospelo k záveru, že Holanďan ešte nie je stopercentne pripravený. V médiách sa hovorilo o možnosti, že by mohol dostať šancu v najdôležitejšom zápase z tých, ktoré zostávajú odohrať, ale teraz to neprichádza do úvahy.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že ho v základnej zostave nahradí Franck Kessie, ktorý vytvorí kvarteto v strede poľa spolu s Busquetsom, Sergim Robertom a Gavim. Ferran Correas z katalánskeho denníka Sport má však trochu iné informácie. Podľa neho sa De Jong zapojí do tréningu s tímom v pondelok a jeho účasť v Gran Derbi bude závisieť od toho, ako sa bude cítiť. Očakáva sa, že štáb pripustí aj rizikový variant.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-04-03 08:59:22
hlavne ze Depay p1coval, ze sa vyhyba repre.
2023-04-03 10:22:28
Zase ta naše smůla na zranění před klíčovými zápasy... Chybí nám Pedri, Christensen, Dembelé, FDJ... všechno hráči základu a ještě k tomu klíčový. Araujo se mi taky zdá, že není úplně fit... Tak snad zopakujeme výkon z ligového Clasica, kde i přes absence jsme dokázali dominovat... protože přijít o takhle slibně rozjetý boj o pohár... to by byla velká škoda.