Katalánci v odvete semifinále Copa del Rey na domácom trávniku vybuchli a s Realom Madrid prehrali zahanbujúco 4:0. Do finále pohára tak bez problémov postúpil Real. Čo toto El Clásico ukázalo?

Najlepšie: Balde a Kessíe (do určitého času)

Aspoň v prvom polčase mohli fanúšikovia zhromaždení na Camp Nou tlieskať po ďalších skvelých zákrokoch v podaní Francka Kessieho a odvážnych zákrokoch Baldeho. Obaja vynikli proti spoluhráčom, ktorí mali problémy s presnosťou a svoju prevahu nedokázali premeniť v gólové príležitosti. Zatiaľ čo mladý Španiel až do konca zápasu nesklamal, Kessie už po prestávke urobil niekoľko zásadných chýb, pričom tou najväčšou daroval Realu gól na 3:0. Akokoľvek dobrá hra Baldeho a záblesky Francka nezmenia pocit po tejto rozpačitej situácii, sú to cenné informácie pre trénerov.

Najhoršie: Organizačná a individuálna katastrofa po prestávke

Gól pred prestávkou samozrejme musel bolieť, najmä preto, že prišiel po protiútoku, ktorému predchádzala výborná príležitosť Barcelony. Až po zmene strán sa však pre domácich začala katastrofa. Xaviho veľmi ofenzívne naladení zverenci robili chyby v organizácii hry aj individuálne, čím dopriali Realu ďalšie príležitosti na protiútoky. Chyby robili takmer všetci. Gavi a Roberto so žltými kartami neboli pre Los Blancos veľkou prekážkou v strede poľa, Sergio nestíhal rýchlym akciám, Koundé, Araujo a Alonso kopili bolestivé prehry v súbojoch a zle pokrývali hráčov a Kessíe daroval súperovi penaltu.  Na druhej strane Lewandowski a Raphinha nedokázali využiť ani svoje šance, ani priestor v rýchlych útokoch. Nepomohli aj striedania, keď Fatiho, Ferrana Torresa či Érica Garcíu si pamätáme najmä pre fauly na žlté karty. Takúto katastrofu sme na Camp Nou už dávno nevideli a dúfajme, že na ďalšiu si počkáme ešte veľa rokov.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-04-06 07:37:24
najhorsie bola neodpiskana ruka. potom prislo klasicke nedas dostanes. hrame prakticky s beckom, ale titul musime dobojovat. ideme dalej
2023-04-06 08:04:19
Vravel som vam, ze budeme radi za 1 titul... Vitazstvo v LL by samozrejme potesilo, ale ani to zatial nemame iste... Treba nadalej fandit a dufat, aj ked je clovek naozaj znechuteny z toho, ako vcerajsi zapas dopadol... Je mi z toho uplne nanic.