Xavi Hernández na tlačovej konferencii priznal, že Real Madrid bol v druhom polčase lepší ako Barcelona, ale v prvom polčase to bola Barça, ktorá bola lepšia, no Real dokázal využiť svoje momenty. Tréner ubezpečil, že od zajtra už treba myslieť na zápas s Gironou v La Lige.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Prečo sa tím po prestávke zrútil?

"Dnes zápas rozhodli detaily, ktoré sme mali mať pod kontrolou. Prvý gól padol po protiútoku, druhý po prehratom súboji na pravom krídle. Dvaja hráči boli blízko seba... Modrić sa uvoľnil a Sergi nemohol faulovať, pretože mal žltú kartu. Penalta je smola... Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý prvý polčas, aby sme išli do vedenia. Potom by sa všetko zmenilo. Gratulujem Realu, druhý polčas odohral veľmi dobre. Real neodpúšťa. Má skvelý tím, kvalitu, individuality... Je to škoda, pretože sme sa tešili na tento pohár, ale hrali sme proti víťazovi Ligy Majstrov."

[Marta Ramon, RAC1] Znepokojuje ťa výsledok? Aké je posolstvo?

"Odkaz je, že sme prehrali 0:4, ale vyhrali sme v lige a superpohári. Stále môžeme odohrať dobrú sezónu. Musíme vymeniť čip a myslieť už na Gironu. Som hrdý na hráčov. Dnes sme videli túto nevďačnosť futbalu. Môžete dominovať mnoho minút, ale gól dá súper. Gratulujem Realu. Neexistujú žiadne výhovorky."

[Xavi Llorente, TV3] Je to tvoja najhoršia noc ako trénera Barcelony?

"Nie, nie. Myslím si, že mužstvo malo svoju osobnosť počas celého prvého polčasu. Zažil som už horšie večery, keď mužstvo nehralo dobre a nebolo konkurencieschopné. Vždy si pripomínam predchádzajúcu sezónu. Ak chcete v Španielsku vyhrať poháre, musíte poraziť Real Madrid. Je to ťažký večer, ale musíme myslieť pozitívne."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Znepokojuje ťa to, že mužstvo v druhom polčase poľavilo?

"Nie, podľa môjho názoru sme sa dezorganizovali. Je pravda, že po druhom góle je ťažké znovu sa dostať do zápasu, ale stratili sme poriadok. Chýbala nám vyspelosť a máme veľmi mladých hráčov. Real bol efektívny. V prvom polčase nehral dobre, ale viedol 1:0."

[Cadena COPE] Obávaš sa toho, že táto prehra negatívne ovplyvní ďalšie zápasy a celú sezónu, ktorá bola doteraz v lige veľmi dobrá?

"Ak vyhráme La Ligu spolu so Superpohárom, myslím si, že to bude veľmi dobrá sezóna. Zostáva na 11 finále. Musíte pokračovať v súťažení."

[Josep Capel, Radio Nacional] Dotkla sa vás táto prehra?

"Áno, dnes áno. Dnes sa mi bude ťažko spať, o to viac, že som culé. Ale zajtra už myslíme na Gironu. Je to Kráľovský pohár, dostali sme sa do semifinále a až teraz sme vypadli. Teraz je čas na ligu."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Je táto prehra spôsobená skôr mentalitou tímu?

"Mentalitou nie. Je pravda, že góly na 0:2 a 0:3 sa na nás podpísali, ale prvý polčas bol náš, druhý Realu, pričom Real dokázal využiť svoje momenty a my nie. Dnes to bolo viac ako inokedy o momentoch. Ak 'nezabijete' Real futbalovo, 'zabije' vás.""

[Adria Albets, Cadena SER] Ronald Araujo povedal, že Vinícius by sa mal namiesto rečí sústrediť na hru. Súhlasíš s tým?

"Neviem... Nechcem viesť žiadne polemiky. Pre mňa je Vinícius výnimočný futbalista, ktorý robí rozdiel, ako to urobil dnes. Futbalisti by mali hrať pokojne, ale to je všetko. Nebudem sa tlačiť do vecí, ktoré mi nie sú vlastné, tým menej do Viníciusa. Má svojho trénera, svoj klub a tí mu povedia, ako sa má správať."

[David Ibanez, Mediaset] Pred zápasom si nás varoval, keď sme povedali, že si našiel spôsob, ako na Ancelottiho...

"Áno, a povedal som to aj hráčom. Taký je Real Madrid. Nemusí nevyhnutne dominovať, ale využíva svoje momenty naplno. Videli sme to v minulej sezóne alebo dnes. Náš moment bol v prvom polčase. V druhom bol Real lepší, dobre pressoval, vyhrával súboje a protiútoky nám narobili veľa škody."

[Jordi Blanco, ESPN] Včera si Lewandowskeho prirovnal k Benzemovi. Dnes Benzema strelil hattrick a Lewandowski opäť pôsobil dojmom, že je na všetko sám... Myslíš si, že trpí týmto systémom so štyrmi záložníkmi?

"Nie, nebudeme teraz všetko prevracať. Lewandowski má v tejto sezóne najviac gólov. Dal góly so štyrmi záložníkmi, s tromi útočníkmi... Je pokojný. Myslíme na La Ligu, súťaž, ktorá je oveľa dôležitejšia ako táto."

[El País] Myslíš si, že s De Jongom, Christensenom, Pedrim a Dembélém by sa vám podarilo postúpiť?

"Neexistujú žiadne výhovorky. Dnes by sme boli radšej, keby sme ich mali, ale neviem, čo by sa stalo. V prvom polčase sme bez nich dobre konkurovali."

[Tuttosport] Prečo sa tímu nedarí v turnajových súťažiach, ako je Liga Majstrov, Európska liga alebo teraz Kráľovský pohár?

"Vyhrali sme Superpohár proti Realu Betis a tomuto Realu Madrid. Boli sme oveľa lepší. Každý zápas je iný príbeh. Musíte dobre využiť svoje momenty. Toto však nie je všeobecné zhrnutie."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-04-06 06:20:44
Ten druhej poločas se teda opravdu nepovedl. ::confused:: Je škoda těch absencí v tomhle dvojzápase ale bylo vidět že i když v prvním zápase chyběl celej útok, tak daleko větší problém je pro nás když chybí záloha-bez Pedriho s De jongem tam opravdu včéra nebylo nic.
Kritizovat ale nebude protože jsme táhli sérii 3 výher v EC za sebou a po tom druhym gólu se už jen dohrávalo.
Teď se hlavně nenechat tímhle ovlivnit( jde jen o pohár) a dotáhnout do konce to nejdůležitější-Titul.

Jinak to bude chtít v příští sezóně zapracovat na tom, že zase máme na jaře hromadu zranění a s tím pak k lize jen těžko můžeme hrát i poháry
2023-04-06 07:43:08
Sustredme sa na tych co hrali -nehrali. Za mna katastrofa Alonso. na tejto urovni mu odskakuje lopta. Pozicne hroza. Vystupi z linie a otvori stred,ked vobec nema istotu zisku lopty atd atd.
Zobudia sa snad aj ti,ktori po otrasnom vykone Fatiho (ale jednom gole),ho velebili a to iste Ferrana.
Mozu hrat proti Elche a tam to konci. Busi extremne pomaly a slaby.Po vojne je kazdy general,ale 3x v rade to iste a potom to cakas aj stvrty? Myslim Arauja na Vinicirkusa. Nechal by som hona stoperovi s Koundem a skusil na praveho beka Baldeho,vlavo Jordi.
Ale v utoku sme cajovi a Lewa je fakt sam a nekrmia ho.