Barcelona opäť nedokázala streliť gól a v zápase na pôde Getafe sa zrodila bezgólová remíza. Je zrejmé, že Katalánci sa ocitli v hernej kríze. Hodnotenie po včerajšom zápase je preto také, aké je.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,4

Nemal veľa práce. Getafe si prakticky nič nevytvorilo aj vďaka dobrej práci Arauja s Koundém.

Sergi Roberto - 5,9

Zranil sa hneď v úvode.

Araujo - 7,1

Spočiatku mal problémy s rozohrávkou, ale potom bol počas celého zápasu výborný. Číhal na útoky Getafe a vzadu bol nekompromisný. V závere zápasu sa takmer presadil cez celý tím Getafe.

Koundé - 6,3

Začal ako stopér, ale po zranení Roberta sa presunul na pravú stranu. Mal problémy vytvoriť súhru s Raphinhom, ale ako vždy výborne prihrával a bránil.

Alba - 6,4

Vôbec mu nevychádzala spolupráca s Baldem na ľavej strane. Ale inak z času na čas poslal nejaký dobrý center, vytvoril skvelú šancu pre Lewandowskeho, ktorý ju bohužiaľ nepremenil.

Kessíe - 5,9

Mal by sa lepšie prezentovať pri zranení Frenkieho de Jonga. Vyzeral nesynchronizovane so svojimi spoluhráčmi a za 68 minút zaznamenal len 11 prihrávok.

Busquets - 6,9

Pravdepodobne najlepší hráč Barcelony na ihrisku a jediný, kto držal stred poľa pod kontrolou. Získal viacero faulov vďaka svojmu držaniu lopty a našiel si cestu cez nízky blok Getafe aj niekoľkými prihrávkami.

Gavi - 5,6

V zápase, v ktorom sa mal práve Gavi presadiť medzi líniami, aby sa vymanil z kompaktného stredu poľa Getafe, mladík sklamal. Nevytvoril si žiadnu šancu a mal pravdepodobne šťastie, že nebol vylúčený.

Raphinha - 6,8

Raphinha mal pravdepodobne najväčšiu šancu zápasu spolu s Baldem, ale jeho strela trafila žrď. Neskôr vyskúšal Soriu technickou strelou a pokračoval v nábehoch za obranu. V obrane si počínal mimoriadne dobre, keď zastavil viacero protiútokov. Niekoľkými svojimi rozhodnutiami si to však skomplikoval, napríklad nepresnými prihrávkami.

Lewandowski - 6,3

Pustil sa aj do niekoľkých odvážnych súbojov, ale treba ho pochváliť, keďže zvyšok útoku vyzeral dosť bez nápadov. V prvom polčase mal prsty aj v šanci Raphinhu. Poliak však mal zápas dohrávať minimálne s jedným streleným gólom.

Balde - 6,2

Na ľavom krídle zjavne nebol vo svojej koži a takmer nič odtiaľ nevytvoril. Minul aj odkrytú bránu. Vyzeral však oveľa lepšie, keď sa vrátil na pozíciu ľavého obrancu.

Náhradníci

18' Éric García - 5,8

Obranca mal problémy s bránením protiútokov a zrejme vytvoril najlepšiu šancu súpera v snahe získať loptu...

68' Ferran Torres - 5,4

Po príchode na ihrisko bol neviditeľný.

68' Fati - 5,9

Pôsobil sviežim dojmom, ale často si zbytočne komplikoval akcie.

87' Pablo Torre - 5,6

Do zápasu naskočil priveľmi neskoro, aby mal na dianie nejaký vplyv.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-04-17 09:44:42
Hodně spatnej výkon, Gavi měl jenom 11 přesných přihrávek, to je fakt extrémně málo
2023-04-17 09:52:30
Lewandowski prečo má 6,3????? ..a prečo ho nestrieda?????