Kataláncom sa predsa len podarilo zdolať Los Colchoneros a urobiť tak dôležitý krok k zisku ligového titulu. Viacerým hráčom zápas proti Atléticu vyšiel na výbornú, no niektorí sklamali. Viac ukážu známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 8

Predviedol 3 neuveriteľné zákroky, aby udržal Barcelonu v hre, vrátane zákroku jednou rukou proti Antoinovi Griezmannovi z bezprostrednej blízkosti.

Koundé - 7,2

Koundé mal určité problémy s Lemarom a Carrascom na krídle, ale držal ich na dištanc, teda z väčšej časti, s výnimkou jednej šance.

Araujo - 7,4

Občas sa na lopte necítil komfortne, najmä keď ho tlačili Correa a Griezmann, ale nikdy nezaváhal. Nakoniec sa blysol niekoľkými špičkovými obrannými zákrokmi.

Alonso - 6

Alonso nebol presvedčivý a nedokázal sa vyrovnať s neustálym tlakom Atlética. Dostal žltú kartu a po hodine hry musel byť stiahnutý.

Balde - 6,4

Dnes nedokázal ukázať svoje najlepšie schopnosti, svoj dribling, a bol celkom dobre zablokovaný záložníkmi súpera.

Frenkie de Jong - 7,4

De Jong sa vrátil do stredu poľa Barcelony a okamžite zlepšil cirkuláciu lopty a rozohrávku zozadu. Katalánci mali po jeho vystriedaní problém udržať sa na lopte.

Busquets - 6,6

Výborný na svojej pozícii, nemal problémy s udržaním lopty a s rýchlym myslením. Ľahko nachádzal aj útočníkov.

Gavi - 6,7

Nebol to jeho najlepší zápas, ale pomohol tímu niekoľkými nábehmi zo stredu poľa cez presingovú líniu súpera.

Raphinha - 7,8

Najlepší hráč Barcelony v poli, Raphinha dnes vytvoril väčšinu šancí v zápase. Už mal na konte jednu asistenciu, ale pokojne mohol získať ešte jednu alebo dve. Nevyužil jednu šancu, ale bránil so srdcom.

Lewandowski - 6,5

Lewandowskeho slabá forma pokračuje, keďže Poliak nedokázal využiť šance Barcelony. Nevyužil niekoľko skvelých príležitostí, ale najhoršie bolo, keď sa rozhodol vystreliť na bránu z 35 metrov, keď bol Raphinha v situácii zoči-voči Oblakovi úplne nekrytý.

Ferran Torres - 7,3

V žiadnom prípade to nebol jeho najlepší zápas, keďže sa nedokázal presadiť cez Molinu. Strelil však jediný gól zápasu, za čo mu patrí uznanie.

Náhradníci

61' Pedri - 6,6

Nemal čas ani herný rytmus na to, aby sa pokúsil o niečo fantastické alebo nezvyčajné, ale držal loptu v pohybe.

61' Éric García - 6,1

Hráči súpera cez neho prišli 3-krát priebehu 5 minút po príchode na trávnik. Dokázal sa však dostať do hry.

78' Kessíe - 5,9

Vniesol do stredu poľa potrebnú odvahu.

90' Fati - bez známky

Odohral len pár minút a to je na hodnotenie málo.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-04-23 20:55:26
Stegen dneska. 10.0
Ter stegen a Ronald Arujo sú hráči ktory tento titul pře nás vybojují
2023-04-23 20:57:54
Súhlasím s hodnotením barcauniversal - lewa 5, najhorší hráč, každý makal určite viac ako on, lewa mal 14 strát lôpt a 16 nahrávok a za tú tutovku by mal ešte teraz behať kolecka okolo camp nou...nerád som na neho kritický, ale po dnešku musím