Katalánci nedokázali využiť zaváhanie Realu na pôde Girony, pretože takisto prehrali. Zverenci Xaviho Hernándeza odohrali veľmi zlý zápas vo Vallecas, kde podľahli domácemu Rayo Vallecano. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 5,9

Nemecký gólman bol v noci dvakrát prekonaný z rovnakej strany a zažil zriedkavý večer v La Lige, keď sa netešil z čistého konta.

Koundé - 5,2

Francúz mal problémy držať krok s rýchlym ľavým krídlom Raya. Oba góly padli po jeho krídle, keď ho prekonali Fran Garcia a Alvaro Garcia. V neskoršej časti druhého polčasu vyzeral úplne stratený a takmer sa postaral o tretí gól.

Araujo - 5,7

Žiadne čisté konto, žiadna párty pre Ronalda Arauja. Uruguajčan mal v prvom polčase nepochybne odvážne chvíle, ale pri všetkých zakončeniach Raya bol absolútne bezmocný.

Alonso - 5,4

Alonso nastúpil v tomto zápase ako stopér a odviedol priemernú prácu v snahe zastaviť zverencov Iraiolu. Predtým, ako bol po hodine hry vystriedaný Jordim Albom, dokázal prerušiť 3 akcie súpera a vyhral rovnaký počet súbojov.

Balde - 5,6

Ľavý obranca nemal výrazne lepší zápas v obrane v porovnaní s pravým obrancom Barcelony v defenzíve. Baldeho potrápili Isi Palazon a Sergio Camello z Raya a väčšinu času strávil tým, že sa ich snažil chytiť. Bol lepší v driblingu vo finálnej tretine.

Pedri - 4,8

Nepríjemný zápas pre záložníka. Pedriho výkon proti Rayo Vallecano bol fádny, keďže vyzeral nezvyčajne nedbalý v držaní lopty a tiež pri jej distribúcii. Napriek tomu to bol práve tento mladík, kto našiel Lewandowskeho, ktorý strelil jediný gól Barcelony.

Frenkie de Jong - 5,9

Holanďan dostal úlohu nahradiť Sergia Busquetsa, ktorý chýbal kvôli suspendácii. De Jong bol azda najplynulejším a najvyrovnanejším hráčom Barcelony pri tejto prehre, pričom jeho úspešnosť prihrávok bola viac ako 90%. Bez lopty sa neustále podieľal na presingu a dôležitý bol aj pri výstavbe akcií.

Gavi - 5,7

Nevydarený zápas aj v prípade Gaviho. Bol neustále pod tlakom obrany súpera. Často strácal loptu v nebezpečných priestoroch a dostával sa do fyzických stretov s hráčmi Raya. Bol vystriedaný po 80 minútach.

Raphinha - 5,9

Brazílčan bol jedným z mála hráčov Blaugranas, ktorí sa snažili niečo dosiahnuť. Dlho mu to však nevychádzalo, keďže jeho centre a driblingy vychádzali navnivoč. Vytvoril jednu veľkú šancu.

Lewandowski - 6,8

Všetky najväčšie šance Barcelony prišli z kopačiek poľského útočníka. Do polčasu mal dve šance, ale prvú zahodil a druhá bola zrušená pre ofsajd. Pri góle v 82. minúte sa oveľa viac podobal na Lewyho, ktorého chceme vidieť, keď tvrdým volejom prekonal Stoleho Dimitrievskeho.

Ferran Torres - 4,7

Strelec gólu proti Atleticu Madrid nastúpil na papieri ako ľavé krídlo, ale hral v strede poľa. Takmer vôbec sa nezapájal do rozohrávky a za takmer hodinu ukázal len 8 prihrávok. Bez strely na bránu.

Náhradníci

57' Alba - 5,6

Nastúpil na poste ľavého obrancu po tom, ako sa v druhom polčase Balde presunul na pravú stranu. Bol solídny, ale nič extra.

57' Fati - 5,2

Nie príliš vydarené vystúpenie mladého Fatiho, ktorý odohral viac ako 30 minút. Podarilo sa mu zaznamenať jednu kľúčovú prihrávku a jeden dribling.

68' Kessíe - 5,6

Nahradil Pedriho a vyzeral oveľa lepšie ako nedávno zranený navrátilec. Šťastným odrazom vytvoril priestor pre gól Lewyho.

79' Pablo Torre - 5,6

Hral príliš málo na to, aby bolo čo hodnotiť.

79' Éric García - 6

Spoľahlivý počas svojho krátkeho pôsobenia na poste pivota namiesto Frenkieho de Jonga. Pokojný v držaní lopty, ale nie výnimočný v kreativite.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

18 komentáre
2023-04-27 07:02:42
Toto si zaslúži trest pre nich ! Dufam že budu čistky toto leto a pridu posili ! Hlavne v útoku po krajoch ! Tatkto si to skomplikovaț je to možné ?!
2023-04-27 07:27:43
,,Napriek tomu to bol práve tento mladík, kto našiel Lewandowskeho, ktorý rozhodol o víťazstve'' ?!? 🥸