Xavi Hernández na tlačovej konferencii po prehre 2:1 s Rayo Vallecano priznal, že jeho tímu chýbala intenzita a prehral zaslúžene. Tréner zdôraznil, že tento zápas bol dôkazom náročnosti získať ligový triumf a ubezpečil, že v nasledujúcom zápase proti Realu Betis sa mužstvo musí vrátiť k verzii zo stretnutia s Atléticom.

Xavi: "Je ťažké vyhrať túto ligu. Chýba nám intenzita, rytmus... Súperi sú častejšie na lopte a to si nemôžeme dovoliť. Je pre nás ťažké skórovať v porovnaní s tým, ako to bolo predtým. Ukazuje to, aké ťažké je vyhrať túto ligu. Getafe, Rayo... Je pre nás čoraz ťažšie vytvárať si príležitosti. V posledných minútach prvého polčasu sme možno vyzerali dobre, ale zápas sme takmer vôbec nekontrolovali. Príliš často sme používali dlhé prihrávky, necítili sme sa pohodlne a odohrali sme slabý zápas, bez výhovoriek. Myslím si, že je to jednoducho náročnosťou La Ligy, nie poklesom formy."

[Marta Ramon, RAC1] Ako si vysvetľuješ, že je pre tím už nejaký čas také ťažké tvoriť hru? Čo môžete urobiť pre to, aby ste ukončili ligu s lepšími dojmami?

"La Liga sa ešte neskončila. To je ten problém. Ešte sme nič nevyhrali. Liga sa vyhráva zaslúžene. Dnes sme si však nezaslúžili vyhrať, zaslúžili sme si prehrať. Odohrali sme slabý zápas, nevytvorili sme si príležitosti. Mali by sme hrať s väčším nasadením, vyhrávať súboje, aktivizovať krídla... a to všetko dnes Rayo robilo. Sme naštvaní, pretože v tejto fáze súťaže sa takto hrať nemá."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Kompenzuje vám náskok v tabuľke aspoň trochu túto prehru? Znepokojuje ťa v tejto fáze sezóny rozpoloženie hráčov?

"Najdôležitejšia je táto výhoda, ale neexistujú žiadne výhovorky. Do konca súťaže zostáva ešte 21 bodov a my máme 11-bodový náskok. Je to dobré, pretože sme si doteraz dobre plnili svoje úlohy, ale nemôžeme zaspať na vavrínoch. Zostáva ešte 7 zápasov vrátane dvoch na Camp Nou, kde potrebujeme získať 6 bodov a vrátiť sa k verzii zápasu s Atléticom. Nemôžeme znížiť intenzitu a rytmus zo zápasu proti Atléticu. Dnes nás Rayo porazilo; gratulujem Rayu, pretože dnes bolo lepšie ako Barcelona."

[Helena Condis, Cadena COPE] Po zakopnutí Realu Madrid visela vo vzduchu otázka, kedy bude môcť Barcelona skandovať "Campeones!". Ste nahnevaní, že ste si dnes nechali utiecť tri body? Naťahuje sa táto liga?

"Nie, mne sa nezdá dlhá. Chceme ju vyhrať. Hnevá ma to, že nesúperili tak, ako si to zápas vyžadoval. Takéto veci sa stávajú. Je ťažké vyhrať na akomkoľvek ihrisku. Tu veľa tímov prehralo a pre iné bolo veľmi ťažké vyhrať. Našťastie sa blíži ďalší zápas."

[Adria Albets, Cadena SER] Dá sa hovoriť aj o tom, že hráčom chýbala určitá "vzbura", určitá pripravenosť?

"Nie. Chceme vyhrať ligu a naše veľkolepé skóre je toho dôkazom. Ukazuje to, aké ťažké je vyhrať na akomkoľvek ihrisku La Ligy. Je ťažké vyhrať na ihrisku ako Rayo, kde sa vyžaduje vynikajúca intenzita, ktorú sme nemali. Preto sme prehrali, podľa mňa zaslúžene."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Real Madrid prehral s Gironou. Čo si myslíš o takýchto prehrách, keď môžete využiť zakopnutie súpera?

"Ako som povedal, na takýchto štadiónoch je vždy ťažké vyhrať. Rayo je skvelé mužstvo, je veľmi dobré po technickej stránke. Neexistujú žiadne výhovorky, pretože dnes sme sa nepostavili na nohy. Po zápase s Realom som bol spokojný, ale dnes nie. Sme naštvaní."

[Javier Rodríguez, Onda Madrid] Čo má Vallecas v sebe? Čím je spôsobený pokles intenzity na konci sezóny?

"Nevidím vysvetlenie, pretože v zápase proti Atléticu sme mali veľmi vysokú intenzitu. Dnes bolo Rayo intenzívnejšie. Je to smutné, pretože sme bojovali o 14-bodový náskok, ale našťastie máme náskok, ktorý chceme v ďalších zápasoch zvýšiť."

[Relevo] Chýbal dnes Busquets?

"Nemyslím si to. Áno, je to kapitán a je pre mňa dôležitým prvkom, ale hovoriť o tých, ktorí tam neboli, je nespravodlivé. Mali sme urobiť viac."

[Chiringuito] Podarilo sa ti porozprávať s hráčmi? Máš pocit, že ste nevyužili príležitosť zasadiť La Lige takmer posledný úder? Ovplyvnili výsledok rozmery ihriska?

"Nie, všetko je to o intenzite. Boli lepší. V sezóne sú momenty, keď je súper lepší, a to bol aj dnešný prípad. Dobré je, že už v sobotu nás čaká ďalší zápas. Už teraz myslíme na Betis. Chceme sa vrátiť k dobrej verzii, ktorú sme videli v zápase proti Atléticu."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-04-27 08:59:18
Takže sa vlastne nič nedeje. Podľa trénera tú nie je žiadny pokles formy v podstate to bola len náhodná prehra. To fakt nevidí, že hra je 2-3 mesiace úplne katastrofálna a s každým jedným súperom sa strachujeme o body? Nechcem vynášať rozsudky dopredu ale s takýmto štýlom hry sa o rok v LM zas rozlúčime už v skupine. V La Lige to ešte ako tak stačí uhrať na 1:0 ale v Európe sme úplne nahratí.
2023-04-27 09:00:11
"Prehra je zaslúžená, odohrali sme slabý zápas" Tohle od něho beru. Možná, že budeme na konci sezóny slavit titul, který bude krásný o tom žádná, ale i tak v létě přes úspěch v lize(snad) čeká vedení spousty práce. A to nejen na přestupovým trhu, ale i na kondičním a psychickým stavu našich hráčů. Ono se to přes klávesnici lehce možná mudruje. Nejsme jediný, kdo má velké problémy Chelsea, Bayern, Live, PSG, Real v lize taky slabý. Oni udělají hodně proto, aby se zlepšili a my se nesmíme zaslepit titulem, taky toooooho máme taky dost, co zlepšovat.