Katalánci vo včerajšom zápase nedali Andalúzanom šancu a prevalcovali ich 4:0. Mužstvo odohralo veľmi dobré stretnutie a potvrdzujú to aj známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,8

V zápase si pripísal len jeden zákrok - a to impozantný, 1 na 1 proti Juanovi Mirandovi. Vychytal tak ďalšie čisté konto.

Koundé - 7,8

Jeden z Koundého najlepších zápasov na poste pravého obrancu, keď vytvoril dve skvelé šance a pripísal si aj asistenciu. Výborne bránil svoje krídlo a zachytával všetky dlhé lopty.

Araujo - 7,1

Solídny zápas Arauja, ktorý zlikvidoval takmer každú šancu súpera. Takmer bezchybný bol aj pri dlhých prihrávkach, keď vytvoril niekoľko akcií pre Alejandra Baldeho.

Christensen - 7,5

Prvý gól Andreasa Christensena vo farbách Blaugranas. Otvoril skóre a bol vynikajúci vzadu. Vytvoril aj šancu.

Balde - 7,4

Balde odohral výnimočný zápas, na ľavej strane predviedol nespočetné množstvo výpadov. Martin Montoya a Guido Rodriguez si s ním nevedeli poradiť.

Pedri - 7,5

V úvodných minútach bol Pedri trochu nevýrazný, nedokázal sa presadiť. S pribúdajúcim časom však opäť patril k lepším hráčom. Vytvoril si niekoľko krásnych šancí a mal smolu, že si nepripísal asistenciu.

Busquets - 8

Sergio Busquets predviedol ďalší skvelý výkon, keď neustále držal loptu v strede ihriska. Pripísal si aj asistenciu, ale pokojne mohol mať o jednu alebo dve viac.

De Jong - 7

Hral ako súčasť dvojitého pivota, bol ako vždy pohotový a výborne distribuoval loptu.

Raphinha - 8,4

Raphinha pokračoval vo svojej skvelej forme a pridal gól a asistenciu. Svojou kombinačnou hrou a nábehmi bez lopty spôsobil Mirandovi nočné mory.

Lewandowski - 7,4

Strelil veľmi potrebný gól, ale bol to ďalší zápas, v ktorom mal zaznamenať hattrick. Nevyužil niekoľko šancí a vyzeral frustrovane, keď sa mu lopta zázračne neobjavila na kopačke v šestnástke.

Gavi - 6,9

Dnes nebol ani zďaleka najvýraznejším hráčom, ale dobre sa mu darilo dodať stredu poľa kontrolu a odvahu.

Náhradníci

59' Alonso - 6,4

Nahradil Christensena a nesklamal, vzadu bol istý.

59' Fati - 6,5

Vytvoril štvrtý gól vďaka brilantnej individuálnej práci.

73' Kessíe - 6,3

Udržiaval stred poľa v pohybe, všetky jeho prihrávky našli adresáta.

73' Dembélé - 6,3

Pochopiteľne sebecký po príchode na ihrisko, ale mal si lepšie poradiť s prihrávkou Yamala do šestnástky.

83' Yamal - 6,7

15-ročný Lamine Yamal najprv nevyužil obrovskú šancu a potom jednu vytvoril - tú však Dembélé nepremenil. Napriek tomu je to debut, na ktorý nezabudne.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-04-30 08:42:55
Sport.es má fakt u všech stejný hodnocení nebo je to nějaká chyba?
2023-04-30 11:50:49
Stegen si zaslúži viac, veď nič nepokazil a chytil čistú gólovú príležitosť. Za mňa si aspoň 7,5 zaslúži.