Gabri Veiga je jedným z najväčších objavov La Ligy v tejto sezóne. O záložníka Celty Vigo sa zaujímajú veľké kluby a podľa madridského denníka AS je medzi nimi aj Barcelona. Zdá sa však, že je veľmi ťažké, aby 20-ročný hráč prestúpil na Camp Nou.

Veiga je predovšetkým v hľadáčiku Realu Madrid, ktorý už údajne kontaktoval hráčovho zástupcu. Okrem toho AS na základe zdrojov blízkych futbalistovi uvádza, že sú otvorené rokovania s Liverpoolom, Manchestrom City, Manchestrom United a Bayernom. Podľa denníka sa o Veigu, ktorý je považovaný za hráča veľmi vhodného pre štýl Blaugranas, zaujíma aj Barcelona. Aby sa však tá mohla o mladíka uchádzať, museli by byť splnené dve základné podmienky. Leo Messi by sa nesmel vrátiť do klubu a Barcelona by musela zlepšiť svoju situáciu v oblasti finančného fair play.

AS sa domnieva, že boj medzi Barcelonou a Realom o Veigu bude tvrdý. Los Blancos nechcú dovoliť Kataláncom získať talentovaného hráča, ktorého odstupná klauzula je 40 miliónov eur. Problémom pre Rea by však mohla byť príliš veľká konkurencia v strede poľa, keďže do klubu už skôr prišli mladíci Eduardo Camavinga a Aurelien Tchouaméni, pričom v hre je aj oveľa drahší Jude Bellingham. Za zmienku stojí, že agentom Veigu je Pini Zahavi, s ktorým má Barça výborné vzťahy po sfinalizovaní prestupu Roberta Lewandowskeho. Na druhej strane je tiež zástupcom obrancu Realu Davida Alabu.

Avšak vízia AS, že Barcelona vstúpi do hry o podpís Veigu, sa zdá byť veľmi komplikovaná. Predovšetkým Messi sa je hlavným cieľom Blaugranas. Ak sa ho nepodarí podpísať, bude to s najväčšou pravdepodobnosťou preto, že klub nespĺňa požiadavky La Ligy a nemôže získavať drahých hráčov. V takejto situácii bude pravdepodobne nereálny aj nákup Veigu. Inak by to mohlo vyzerať, ak Barça znormalizuje situáciu v rámci finančného fair play, ale to by sa Messi rozhodol spojiť s iným tímom. Posledné správy však naznačujú, že Barcelona sa nedokáže dohodnúť s La Ligou na vypracovaní vhodného riešenia, ktoré by jej umožnilo splniť finančné požiadavky organizácie pod vedením Javiera Tebasa.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-05-02 10:05:05
Proboha hlavně nad ničím nespekulovat a přivést zpátky Messiho za každou cenu.