Tréner FC Barcelona zhodnotil víťazstvo nad Osasunou na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Xavi: "Jordi je úžasný hráč, mohol by byť stredným záložníkom. Je skvelým príkladom pre tím a robí rozdiel. Nie je v ľahkej situácii. Je to pre neho komplikované."

Alfredo Martínez [Onda Cero] Aký význam malo toto víťazstvo a gól Albu?

"Je to veľký krok. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Osasuna dobre bránila. V druhom polčase sme hrali dynamickejšie, voľnejšie, s menším počtom kontaktov s loptou."

Helena Condis [Cadena COPE] Sergio Busquets prezradil, že už viac-menej vie, aké rozhodnutie urobí o svojej budúcnosti. Si v tomto smere optimistický? Myslíš si, že si ho presvedčil?

"Neviem. On to povie. Pokúsim sa ho presvedčiť, ale pochopím akékoľvek rozhodnutie, pretože jeho situácia je pochopiteľná. Je to veľmi dôležitý futbalista v šatni aj na ihrisku. Je dôležitý pre tím, ale chápem, že môže byť istým spôsobom unavený. Uvidíme, ako sa rozhodne."

Josep Capel [Radio Nacional] Čo sa zmenilo v druhom polčase?

"Videli sme, že nemôžeme skórovať. Streliť rýchly gól by všetko zmenilo, ale za stavu 0:0 sme museli zmeniť dynamiku. Snažili sme sa vo všetkých smeroch a toto víťazstvo je veľmi zaslúžené."

Alejandro Segura [Radio Marca] Rád by som vedel, čo sa stalo s Gavim a či boli pre zranenie vystriedaní aj Raphinha a Christensen?

"Myslím si, že všetci sú v poriadku a pripravení na derby proti Españolu. Gavi mal ľahké zranenie, ktoré sa nezdá byť ničím vážnym. Andreas bol vystriedaný z opatrnosti a Raphinha mal problémy s kolenom."

Adria Albets [Cadena SER] Prečo ste nevyužili toľko príležitostí? Je to kvôli šťastiu, sebavedomiu?

"Taký je šport. Sú dni, keď vám všetko vyjde, a sú dni, keď vám nevyjde nič. Tak to jednoducho je. Taký je futbal, stáva sa to."

Albert Hernández [Television Española] Zaželal si Arrasatemu veľa šťastia v sobotňajšom zápase?

"Áno, zaželal som mu veľa šťastia, rovnako ako všetkým hráčom Osasuny. Je to pre nich historický zápas. Zablahoželal som im, že hrajú vo finále a majú za sebou dobrú sezónu."

Leo Messi dostal od PSG dvojtýždňový dištanc za cestu do Arábie. Ako si túto informáciu vysvetľuješ? Znamená to, že Leo je bližšie k prestupu do Barcelony?

"Neviem. Mám tu príliš veľa rozhodnutí na to, aby som mohol komentovať iný klub. Nepoznám Leovu situáciu, takže nemôžem vyjadriť svoj názor."

Xavi: "Ansu chýbal gól, ale zvyšok bol veľmi dobrý. Nevidím na ňom žiadny nedostatok sebadôvery. Videl som, že sa snažil, do zápasu vstúpil dobre, ale chýbal mu gól. Futbalistovi nepomáha, že médiá hovoria, že je na predaj, že tu na budúci rok nebude.... Hráme o ligu a oni hovoria, že odchádza."

Xavi: "Našli sme pre neho [Frenkieho] ideálnu pozíciu. Opäť odohral skvelý zápas. Mám z neho veľkú radosť. Robí rozdiel."

[Otázka o zmenách v zostave]

"Musím robiť rozhodnutia. Už som to urobil aj predtým. Mám veľkú zodpovednosť a ak sa nedokážem rozhodnúť, kto bude hrať a kto nie, mal by som zostať doma."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
8JK8 Premium
2023-05-03 06:56:20
Súhlas Ansu odohral dobrý zápas po akcii s Pedrim myslím okolo 60 min mu zápas veľmi chutil konečne sa nebál driblovať dobre kombinoval chýbal tomu len gól no tá koncovka fúú evidentne nieje v pohode také šance by v minulosti premieňal s prstom v nose veľká škoda že mu to tam nepadlo....
2023-05-03 08:02:58
Xavi to dobre povedal. Stačilo premenit jednu sancu v prvom polcase alebo na zaciatku 2. a ten zapas by skoncil o 3-4 goly. Bohuzial vycititli sancu na body, dovtedy boli odovzdani.