Cédric Bakambu, bývalý útočník Villarrealu, okrem iného vo vyhláseniach pre Relevo prezradil, ako prebiehali rozhovory s FC Barcelona o prestupe. Útočník prezradil, že z katalánskej metropoly mu zavolali, keď už bol na ceste dotiahnuť formality a pripojiť sa k Blaugranas.

"V januári 2020 sa mi takmer podarilo dostať na hosťovanie do Barcelony. V skutočnosti som už bol na ceste do Španielska, keď mi oznámili, že moja zmluva bola anulovaná. Éric Abidal mi potom zavolal a ospravedlnil sa mi za to, ako sa klub v tejto situácii zachoval. Myslím si, že sa zachoval na úrovni," vysvetlil Bakambu.

FC Barcelona sa o útočníka začala zaujímať, keď sa Luis Suárez zranil ešte ako hráč Blaugranas: "Keď ma Barcelona kontaktovala, nebol som prvou voľbou. Čas plynul a na konci prestupového obdobia sa táto možnosť stávala čoraz reálnejšou. Hovoríme o hosťovaní s opciou na kúpu. Do Španielska som naozaj odletel, ale prišiel som na miesto prestupu a môj agent mi povedal, že prestup sa nakoniec neuskutoční, takže som sa otočil a zamieril späť k svojmu tímu," povedal 32-ročný útočník.

Cédric Bakambu si zaspomínal aj na svoje dobré obdobie vo Villarreale, do ktorého prišiel v lete 2015 z tureckého Bursasporu. Hráč momentálne pôsobiaci v Grécku je vďačný bývalému trénerovi Žltej ponorky Marcelinovi Garcíovi Toralovi: "Marcelino vedel, ako zo mňa dostať to najlepšie. Nebolo to vždy jednoduché, pretože je veľmi náročný a od hráčov veľa vyžaduje, ale keď vidíte konečný výsledok, uvedomíte si, že sa málokedy mýli. Nehanbím sa povedať, že je to tréner, vďaka ktorému som urobil najväčší pokrok vo svojej kariére, a nikdy mu za to neprestanem ďakovať," uviedol hráč Olympiakosu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-05-04 10:38:22
A takto sa sprava nase vedenie. Korektnost ziadna, len vlastne zaujmy na ukor kazdeho a vsetkeho. A potom sa ma niektori pytaju, preco nemam rad ludi vo vedeni. Jeden horsi ako druhy.