Meno Rubena Nevesa sa v médiách neustále objavuje medzi kandidátmi na posilnenie postu defenzívneho stredopoliara v Barcelone. Nedávno sa dokonca hovorilo o výmene za Ansu Fatiho. K téme možného príchodu Portugalčana sa teraz vyjadril Javier Miguel, dobre známy novinár madridského denníka AS, tentoraz na portáli Culemania.

Podľa novinára je pre trénera táto záležitosť jasná. Xavi nechce Rubena Nevesa v kádri a už trikrát povedal "nie" príchodu 26-ročného hráča. Záložníkov agent Jorge Mendes je však neústupný. Prvýkrát sa pokúsil pretlačiť transfer Nevesa do Barcelony už v januári 2022. Najviac tlačil v predchádzajúcom lete, keď meno svojho klienta spomínal na každom stretnutí s Joanom Laportom. Vlani v zime, keď si Mendes uvedomil, že športová oblasť a predovšetkým Xavi nemajú o hráča záujem, už bolo príležitostí menej.

Teraz sa Mendes možno štvrtýkrát pokúsi zatlačiť na prestup svojho klienta do Barcelony, hoci ho tréneri nechcú. Relevo nedávno informoval o možnej výmene Rubena Nevesa za Ansu Fatiho, čo by Blaugranas pomohlo s finančným fair play. Podľa Miguela Laporta našťastie Xavimu dôveruje, keďže už minulé leto prezidentovi v osobnom rozhovore povedal, že Portugalčan "nevie brániť". Tréner si nemyslí, že Neves je slabý hráč, ale nevidí ho ako defenzívneho záložníka. Xavi totiž tvrdí, že nástupca Sergia Busquetsa musí plniť defenzívnu a taktickú úlohu, a takéto potreby stopercentne nespĺňa ani Frenkie de Jong.

V tejto súvislosti sa hovorilo o Martínovi Zubimendim, Sofyanovi Amrabatovi a Guidovi Rodríguezovi, hoci prvý menovaný už bol vyškrtnutý kvôli príliš vysokej cene. Posledné správy naznačujú, že Sergio Busquets Barcelonu opustí, takže klub ho bude musieť nejako nahradiť. Tréneri si však na tejto pozícii Rubena Nevesa nevedia predstaviť a Ilkay Gündoğan by bol lepšou voľbou na iné posty. Podľa týchto informácií sa teda trénerský štáb postaví proti príchodu Portugalčana.

zdroj: Culemania
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-05-08 15:07:07
Vidím to na 3 možnosti s DM. Zostane Busi (bude záležať od Messiho či príde, lebo ak nie, tak Busi a Alba idú do Arabie za ním). Ďalšia možnosť je pochopiteľne Gundogan a tretia možnosť zase Amrabat, pričom aj pri zotrvaní Busiho by bolo dobré mať na lavičke jedného z týchto posledných 2 menovaných.
2023-05-08 15:58:41
Alonso tiež nevie brániť ale zmluva sa mu predĺžila.