Vidím to na 3 možnosti s DM. Zostane Busi (bude záležať od Messiho či príde, lebo ak nie, tak Busi a Alba idú do Arabie za ním). Ďalšia možnosť je pochopiteľne Gundogan a tretia možnosť zase Amrabat, pričom aj pri zotrvaní Busiho by bolo dobré mať na lavičke jedného z týchto posledných 2 menovaných.
4-2-3-1 je tiež riešenie, len aha, Barcelonská DNA také nepozná... Namiesto toho sa bude hľadať nový Busquets, ako sa hľadá nový Alves už 6 rokov či koľko. Žiadna snaha prispôsobiť štýl hry hráčom v kádri.
Čo mám tunno chápať? Že Guardiola má svoj vlastný štýl a má naň aj hráčov a ak na to nemá hráčov, tak ho zmení ten štýl. Barcelona chce hrať nejakým štýlom a nemá na to hráčov. Je to šokujúce, ale ja to chápem. Busquets už na to nemá, treba ísť ďalej a nelipnúť na tom, čo bolo.
Pep zmenil futbal a prave na pozicii DM ide o zmenu najvyraznejsiu a ako to tipek spomina, tento posun aplikovala vacsina europskych timov. Jasne, ze na to ma. V kadri nemame hraca schopneho plnit jeho ulohy a spoliehat sa na to, ze ved niekoho kupime a ten sa na 100% presadi by bolo hlupe. Prv taky hrac musi prist, dokazat to na ihrisku a az potom sa mozeme s Buskecom rozlucit.
Pep si drzi styl hry resp. filozofiu rovnaku aku si drzime my. Zakladom je doraz na pressing a pozicnu hru zameranu na kontrolu, a zamer nedovolovat súperovi build up. Na lopte zas doraz na spickovu techniku, spravne rozhodovanie a casovanie.
Vsetky timy (najma tie ofenzivne) maju na DM tieto typy novych pivotov. Kimmich, Rodri, Fabinho, Lobotka, Thomas. Nikto nehraje starym sposobom kde je DMko zemiak alebo 2x DM box to box zemiaci.
Aha, takze nerozlisujes rozdiel v typologii a ulohach medzi dvoma pivotmi. Odteraz moze Bayern hrat s dvojicou Graveneberch Goretzka, bude to to iste ako s Kimmichom.
Busquets na to ma a preto nas od 60tej minuty rozoberie kazda lepsia zaloha supera. Lebo ten isty Busquets taha od tej 60tej minuty nohy. Nech je akakolvek legenda klubu, najlepsi defenzivny zaloznik svojej generacie a idealny hrac pre uplynulu generaciu v Barce, zial, vek sa zastavit neda a posledne 3 roky vykonnostne trpime prave najviac tym, ze neprislo k zmene na jeho pozicii.
Je na case sa posunut dalej a bud vyuzit hracov, ktorych mame alebo ich proste predat (i ked nerozumiem naco nam je Kessie, ci FDJ, ked nemaju hrat defenzivneho zaloznika... lebo v trojclennej zalohe mame este Pedriho a Gaviho). A naco ma prist Gundogan, ktory zase nie je cistokrvne DM pre Barcu alebo Amrabat. Budeme mat 8 zaloznikov, ale ani jeden nebude DM do 4-3-3, ktore chceme hrat. Parada.
Nakup si premium a zacitaj sa do nazorov ludi, ktori drzia uroven stranky od jej vzniku. Kazdy ma v tom jasno - tak o dolezitosti Busquetsa ako aj urovni Barcy na jar. Rovnako si precitaj vyjadrenie Frenkieho, ktory to vystihol do puntiku - v presnom protiklade toho, co sa tu objavuje.
Ja som vzdy vyzdvihol Busquetsov prinos. Busquets bol nepochybne mozno aj najdolezitejsi hrac poslednej dekady pre Barcu, vykonnostne to vsak posledne 2 roky nezvlada, skoncil v repre, jeho koniec v klube sa blizi. O com tu ty prosim ta stale trepes? Co ma hrat do 40? Je logicke, ze ho je treba nahradit, kedze sa blizi koniec – bud cistokrvnym DM, ktore sa kupi (nie su peniaze/nedovoli strop) – alebo zmenou systemu. Ked nemas hracov, musis pracovat s tym co mas a vytvorit system, kde vytazis z ich silnych stranok a pokryjes ich slabe.
Mali sme vela zapasov, kde sa mohlo skusat pracovat so systemom 2 pivotov alebo sa mohol nasadzovat FDJ na tu poziciu... tu sa vsak uz 3+ sezony nemyslelo na dobu po Busquetsovi... ako predtym na dobu po Messim a dobu po Alvesovi.
Nastastie sme vychovali Gaviho a za lacny peniaz kupili diamant v podobe Pedriho, ktori zapasovali hned do zakladu v 18tich. Snad sa mohol poslednu 1-2 sezony uz skusat nejaky hrac za La Masie alebo sa mohlo takticky pracovat na tom, co bude, ked Busquets povesi kopacky. Nehovoriac, ze nam pomoze zbavit sa jeho gigantickeho platu.
Este Alba prec, zbavit sa Garciu, Fatiho a pripadne aj Ferrana. Kludne aj Kessieho a moze sa priviest Zubimendi, Gundogan, Carrasco a ak sa podari, tak RB. Ak nie, tak vychovat toho Arauja z B a dat mu prilezitosti.
Ak pojdeme do sezony s tymto kadrom, moze to byt dobre. Snad uz bude koniec panic buys, ktore sme robili od odchodu Neymara a snad nikomu nenapadne voci tymto poziciam, ktore potrebujeme obsadit, uprednosnit privedenie Messiho s 30M platom a na pokrytie Zubimendiho ci inych nezostane financny priestor. Ak sa zaplataju diery (priority vyssie) a zostane priestor, nech Messi pride, hoc fanusik jeho prichodu nie som, inak nie.
A btw. ja nehovorim, ze mame hrat double pivot alebo ze ma hrat Kessie DM v 4-3-3. Ma sa teda dat ako top priorita privedenie hraca, ktory Busquetsa nahradi, aj keby sa nikto dalsi nemal toto leto priviest.
Nedava zmysel tu drzat hraca, ktory citi, ze stacilo a chce odist. Tak to proste je. A ked nam to strop a financie neumoznia, tak sa musi zial na jednu sezonu zmenit system, nic ine sa neda robit.
Furt budete opakovat "system 2 pivotov" a nerozumiete ani za Pana Boha ze aj tak treba niekoho kto ma vlastnosti ako Busquets lebo inak ta hra vyzera ako proti Rayu kde FDJ tiekol cely zapas. Mozme hrat aj na 20 pivotov ale ked nikto z nich nema hernu a pozicnu inteligenciu tak stale ta hra vyzera rovnako. Ziadna zmena systemu nepomoze lebo zakladna stavba timu je DM. A ked tu uz Busquets nechce ostat lebo ma toho dost, tak nas buducu sezonu caka kruta realita ak ho nahradime nejakym Amrabatom/Nevesom.
@0_Fenomeno potom lutujem vsetky ostatne kluby, lebo nemaju Busquetsa (vratane City, Realu, Liverpoolu, Arsenalu, Bayernu, atd).
Snad sa to len musi dat nejako vyskladat alebo sa nejake vhodne DM pre nas musi dat vychovat ci kupit. Ak trenersky stab trva na prichode Zubimendiho a povazuje ho za idealneho adepta, tak treba z toho spravit prioritu.
Neves nie je nahrada, Amrabat je typologicky iny hrac. Kessie nemoze hrat single pivot. FDJ je najblizsie, ale tiez ma radsej volnost.
Ja rozumiem co je Busquets pre Barcu, ale zial, tato kapitola sa chyli ku koncu a tak sa na to malo mysliet uz 1-2 sezony dozadu. Napriklad nemal prist Raphinha a za 60M sa mohol priviest DM, ktoreho pocas sezony mohol Busquets mentorovat. Ci sa snad cakalo, ze este 52 rocny Busquets bude behat po Camp Nou, lebo nie sme schopny vystavat system tak, aby to fungovalo alebo priviest nahradu?
City ma Rodriho, United ma Casemira, Arsenal nema nikoho (velky dovod preco stratili titul), Liverpool tiez nema nikoho. My okrem Busquetsa sme nemali nikoho poslednych 15 rokov. Mas pravdu ze sa to mohlo riesit skor, lenze my sme zaspali dobu kedy sa mala menit generacia niekde po Liverpoole. Potom sme uz nemali peniaze, riesili sa ine posty atd. A to ze prisli kratko po sebe Raphinha a Ferran je cisto na Xaviho triko a teraz na to doplacame
Po Liverpoole nebol ziaden dovod menit Busquetsa. Da sa povedat, ze teraz by bol idealny cas priviest nahradu len s tym rozdielom, ze by este Busquets rok alebo minimalne polsezonu zostal. To by bolo idealne riesenie.
Nevravim uplne menit a nevravim len jeho. Mal prist niekto mladsi kto sa s veteranmi bude aspon striedat. Tak ako to robi Real momentalne s Tchouamenim a Camavingom. My sme veteranov vystavili do poslednej kvapky.
@tunno nie menit, ale mysliet na vychovanie noveho DM. Teraz uz sam Busquets citi, ze to nejde fyzicky a nemame vychovanu nahradu. A prave na to sa malo mysliet pred 2-4 sezonami, kedy sa mohol postupne zapracovat novy hrac. Minimalne v lete nemal chodit sem Raphinha a mala byt priorita priviest a za rok vychovat DM.
Je na case sa posunut dalej a bud vyuzit hracov, ktorych mame alebo ich proste predat (i ked nerozumiem naco nam je Kessie, ci FDJ, ked nemaju hrat defenzivneho zaloznika... lebo v trojclennej zalohe mame este Pedriho a Gaviho). A naco ma prist Gundogan, ktory zase nie je cistokrvne DM pre Barcu alebo Amrabat. Budeme mat 8 zaloznikov, ale ani jeden nebude DM do 4-3-3, ktore chceme hrat. Parada.
Mali sme vela zapasov, kde sa mohlo skusat pracovat so systemom 2 pivotov alebo sa mohol nasadzovat FDJ na tu poziciu... tu sa vsak uz 3+ sezony nemyslelo na dobu po Busquetsovi... ako predtym na dobu po Messim a dobu po Alvesovi.
Nastastie sme vychovali Gaviho a za lacny peniaz kupili diamant v podobe Pedriho, ktori zapasovali hned do zakladu v 18tich. Snad sa mohol poslednu 1-2 sezony uz skusat nejaky hrac za La Masie alebo sa mohlo takticky pracovat na tom, co bude, ked Busquets povesi kopacky. Nehovoriac, ze nam pomoze zbavit sa jeho gigantickeho platu.
Este Alba prec, zbavit sa Garciu, Fatiho a pripadne aj Ferrana. Kludne aj Kessieho a moze sa priviest Zubimendi, Gundogan, Carrasco a ak sa podari, tak RB. Ak nie, tak vychovat toho Arauja z B a dat mu prilezitosti.
Ak pojdeme do sezony s tymto kadrom, moze to byt dobre. Snad uz bude koniec panic buys, ktore sme robili od odchodu Neymara a snad nikomu nenapadne voci tymto poziciam, ktore potrebujeme obsadit, uprednosnit privedenie Messiho s 30M platom a na pokrytie Zubimendiho ci inych nezostane financny priestor. Ak sa zaplataju diery (priority vyssie) a zostane priestor, nech Messi pride, hoc fanusik jeho prichodu nie som, inak nie.
Nedava zmysel tu drzat hraca, ktory citi, ze stacilo a chce odist. Tak to proste je. A ked nam to strop a financie neumoznia, tak sa musi zial na jednu sezonu zmenit system, nic ine sa neda robit.
Snad sa to len musi dat nejako vyskladat alebo sa nejake vhodne DM pre nas musi dat vychovat ci kupit. Ak trenersky stab trva na prichode Zubimendiho a povazuje ho za idealneho adepta, tak treba z toho spravit prioritu.
Neves nie je nahrada, Amrabat je typologicky iny hrac. Kessie nemoze hrat single pivot. FDJ je najblizsie, ale tiez ma radsej volnost.
Ja rozumiem co je Busquets pre Barcu, ale zial, tato kapitola sa chyli ku koncu a tak sa na to malo mysliet uz 1-2 sezony dozadu. Napriklad nemal prist Raphinha a za 60M sa mohol priviest DM, ktoreho pocas sezony mohol Busquets mentorovat. Ci sa snad cakalo, ze este 52 rocny Busquets bude behat po Camp Nou, lebo nie sme schopny vystavat system tak, aby to fungovalo alebo priviest nahradu?