La Liga zaslala sťažnosť Súťažnému výboru RFEF v súvislosti s udalosťami, ktoré sa stali počas a po zápase Español - Barcelona. Upozornila na vtrhnutie fanúšikov na ihrisko po zápase a na urážlivé skandovanie.

Ako informovali denníky Marca a Sport, orgány La Ligy vo svojom liste opisujú incident takto:


"Po skončení zápasu, keď hráči a zamestnanci FC Barcelona oslavovali na ihrisku zisk majstrovského titulu, došlo k vtrhnutiu viac ako stovky miestnych fanúšikov na trávnik, pričom musela zasiahnuť súkromná bezpečnostná služba klubu aj polícia na boj proti násiliu, čo spôsobilo značné materiálne škody na technickom vybavení pre vysielanie zápasu.

Podľa informácií poskytnutých miestnym klubom samotný klub na tento zápas zvýšil štandardný počet súkromných bezpečnostných pracovníkov zo 107 na 167 bezpečnostných strážcov a z 390 na 460 bezpečnostných asistentov.

Treba tiež poznamenať, že prevažná väčšina domácich fanúšikov, ktorí vtrhli na ihrisko, pochádzala zo spodného poschodia tribúny Gol Cornellà."


La Liga tiež odsúdila niekoľko skandovaní, ktoré sa vyskytli počas zápasu, ako napríklad "puta Barça, puta Barça, eh eh eh eh" a "Barça, Barça, mierda". Poukazuje tiež na to, že fanúšik, ktorého sa nepodarilo identifikovať, kričal "Xavi, motherfucker". La Liga odsúdila aj skandovanie na adresu prezidenta a majiteľa Españolu Chen Yanshenga: "Chino vete ya, chino vete ya, chino veta ya", "Chen, cabrón, fuera del Español" a "Chen Yanhseng hijo de puta".

Tieto skandovania sú zakázané a trestné podľa Športového disciplinárneho kódexu RFEF aj podľa legislatívy proti násiliu, rasizmu, xenofóbii a intolerancii v športe. La Liga tiež postúpi záležitosť Výboru proti násiliu. Hráčska komisia a Výbor proti násiliu zvyčajne v takýchto prípadoch neprijímajú rýchle rozhodnutia.

zdroj: marca.com
foto: as.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.