FC Barcelona dnes v rámci 35. kola španielskej ligy nastúpi doma proti Realu Sociedad. Tréner tímu z Baskicka Imanol Alguacil na včerajšej predzápasovej tlačovej konferencii okrem iného hovoril o prístupe svojho tímu k zápasu proti španielskemu majstrovi a dostal aj otázku o záujme Blaugranas o Martína Zubimendiho.

Absencia Davida Silvu

"Proti Girone mal problémy s kolenom a tento týždeň netrénoval. Chystali sme sa ho nasadiť, ale nechceli sme riskovať, že ho stratíme do konca sezóny. Už som povedal, že robí rozdiel a tím jeho absenciu veľmi cíti, ale nie sú žiadne výhovorky. Ukázali sme, že keď David alebo iný dôležitý hráč chýbal, ako napríklad v prvej polovici sezóny, tím dal do toho všetko. A proti Barcelone sme boli v mnohých zápasoch veľmi blízko a ten, kto nás zastavil, bol brankár. Spomínate si na Superpohár? Podpísal by som sa pod ďalší takýto zápas, aj keď, samozrejme, chceme vyhrať."

Prístup pred zápasom

"Veľmi sa tešíme. V najbližších dňoch nás čakajú traja súperi v boji o Ligu Majstrov, pretože Sevilla je tím na úrovni Ligy Majstrov. Nemôžeme zabudnúť, že sa dostali do finále Európskej ligy a môžete vidieť, ako si im darí s Mendim. Ak chceme byť v Lige Majstrov, musíme tieto zápasy vyhrať."

Barcelona oslavovala majstrovský titul

"Áno, ale ich mužstvo je také silné, že som presvedčený, že aj keď budú oslavovať, budú chcieť byť tou istou Barcelonou, akou boli vždy. Budú chcieť naďalej vyhrávať, aby naďalej mali len 13 inkasovaných gólov, aby sme si ich zapamätali ako mužstvo s najmenej inkasovanými gólmi v najväčších ligách, mužstvo, ktoré doma dostalo len 2 góly... Keby som bol v ich situácii, mal by som v tom všetkom jasno..."

Real Sociedad hrá o viac

"Te to jasné. Vždy je v zápase jeden tím, ktorý hrá o viac ako ten druhý, ale to neznamená, že vyhrá. Naším zámerom je čeliť tímu, ktorý sa ukázal ako najlepší vďaka svojej vyrovnanosti, so skvelým trénerom, ktorý dal tímu niečo do ofenzívy, ale aj v defenzíve boli stena. Nemyslím si, že sa uvoľnili."

Real Sociedad nevyhral na Camp Nou už 32 rokov

"Ak uspejeme, bude to skvelé. Nestalo sa to, ale proti Realu Madrid a Atléticu, ktoré sú na ich úrovni, áno, takže by sa nám to mohlo podariť aj proti Barcelone. Uvidíme, či sa nám to podarí tentoraz. To by bola najlepšia pocta Iñakimu Alkizovi."

Xaviho záujem o Zubimendiho a tlak na hráča

"Na to nemôžem odpovedať, pretože to neviem. Možno sa ho zajtra opýtam, aby som videl, čo odpovie. Nemyslím si, že to má na neho [Zubimendiho] vplyv, nemalo to vplyv doteraz a nebude to mať vplyv ani zajtra."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-05-20 10:38:40
Tohle na Xavim naprosto nechápu.
Zubi je naprostej průměrák, kterýho když sleduju, tak nemám pocit, že by kdy měl mít někdy na víc než právě Sociedad. I dneska kdy jde Bus do důchodu, tak je lepším hráčem a v kombinanci s poziční hrou a schopností tvořit je na míle daleko od Sergia, takže tohle fakt nechápu. Max tak za 10 míčů