FC Barcelona poslala ukrajinskému denníku Tribuna oficiálne vyhlásenie, v ktorom sa odvoláva na video, na ktorom Sergi Roberto a Alejandro Balde pozdravujú ruských fanúšikov.

Oficiálne vyhlásenie FC Barcelona:


"FC Barcelona by chcela poslať inštitucionálne posolstvo po nedávnej kontroverzii, ktorú vyvolali pozdravy dvoch našich hráčov počas oficiálnych pracovných stretnutí La Ligy s medzinárodnou televíznou stanicou. Radi by sme zdôraznili náš záväzok k mierovému riešeniu konfliktu a našu vieru v hodnotu športu ako nástroja na zbližovanie národov.

Ešte raz vyjadrujeme našu podporu ukrajinskému ľudu a hlboko ľutujeme, že tieto pozdravy urazili našich fanúšikov na Ukrajine. Prezident Joan Laporta vo svojom prejave v marci 2022 vyjadril svoju podporu tvárou v tvár vojne, ktorú označil za "neoprávnenú", a spomenul všetkých ukrajinských športovcov, ktorí sa stali súčasťou klubu. Okrem toho ponúkol podporu FC Barcelona všetkým Ukrajincom, ktorí prichádzajú do Katalánska hľadať útočisko.

Naša podpora sa neobmedzuje len na slová. Prostredníctvom Nadácie Barça klub zorganizoval v rôznych dňoch zápasov na Spotify Camp Nou stánky, v ktorých sa zbierali základné produkty pre novorodencov a malé deti, ktoré prišli so svojimi matkami. Výsledkom tejto iniciatívy, ktorá sa uskutočnila v spolupráci s Červeným krížom, bolo viac ako 17 000 kilogramov detskej výživy a ďalších základných potrebných produktov.

Súčasťou kampane na podporu ukrajinských utečencov v Katalánsku bolo aj organizovanie sociálno-vzdelávacích a športových aktivít pre deti a mladých ľudí, ktorí sa ocitli v prijímacom centre na rôznych miestach Katalánska. Cieľom týchto aktivít, ktoré viedol tím dobrovoľníkov z klubu, socios a zamestnancov, bolo poskytnúť emocionálnu podporu a podporiť fyzickú aktivitu mladých Ukrajincov, ktorí sa ocitli v emocionálne vypätej situácii.

Jednoznačné posolstvo prezidenta zostáva v platnosti, pretože sme nezabudli na našich priaznivcov na Ukrajine. Nielenže im ponúkame našu plnú podporu, ale tiež dúfame, že čoskoro budú môcť žiť v mieri vo svojej vlasti."


zdroj: tribuna.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.