Prezident La Ligy Javier Tebas dnes odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pri príležitosti boja proti rasizmu po tom, čo sa stalo na Estadio Mestalla počas zápasu Valencie s Realom Madrid.

"Môj vzťah s Viníciusom je dobrý. V roku 2021, po jeho slabej sezóne, sa ma na prezentácii pre sponzora spýtali, kto by mohol nahradiť Messiho. Odpovedal som, že Vinícius. Je to iný hráč, s neštandardným štýlom hry. Som presvedčený, že v budúcnosti získa Zlatú loptu. Hovorím to preto, lebo si myslím, že je veľmi dôležitým prínosom pre Real Madrid a španielsky futbal. V La Lige už dlhé roky bojujeme proti rasizmu, homofóbii a všetkým druhom urážok."

"Vinícius je obeťou urážok, pretože je to skvelý hráč. Veľkí hráči ako Cristiano Ronaldo a Messi boli najčastejšie urážaní. V jednom prípade išlo o homofóbne hlasy a v druhom o mentálne postihnutie."

"Vinícius bude budúcim víťazom Zlatej lopty. Je veľmi dôležitým prínosom pre Real Madrid a jeho národný tím."

"Protokol je postup, ktorý musia dodržiavať športové orgány, ktorými sú rozhodcovia. Ten súčasný je v poriadku. V Španielsku neexistuje sankcia odobratia bodov ako v Anglicku. Bolo by dobré zamyslieť sa nad týmto opatrením. Zajtra pošleme oznámenie, v ktorom požiadame o úpravu zákona z roku 2007 a o ďalšie právomoci. Skúmame tiež možnosť zavedenia veľmi inovatívnych sankčných opatrení."

"Opakujem, nie sme rasisti. Vždy musíme urobiť viac, aby sme to vyriešili. Dokonalosť musí byť samozrejmosťou a musí sa v tejto veci dosiahnuť."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
8JK8 Premium
2023-05-25 21:37:30
Prvá polovica vyjadrenia o tom že aj ostatných sme urážali a zvládali to druhá zase o tom že málo mu j*be a chcel by aj on chcel šaškovať s bodmy ako v taliansku......
Marian Premium
2023-05-25 22:07:17
Teraz Tebas priznal jeden fakt. Keď urážali Cristiana a Lea, nič sa nedialo, lebo sú bieli.
Keď urážajú Viniciusa, je to rasizmus, lebo je čierny.
Takto to funguje.