Teraz, keď Barcelona potvrdila dva odchody na konci sezóny, a to Jordiho Albu a Sergia Busquetsa, novinár Gerard Romero uviedol, že túto nedeľu sa na Camp Nou uskutoční tretia rozlúčka s hráčom Barcelony a nie je to Sergi Roberto.

Roberto, ktorý bude novým prvým kapitánom Barcelony v sezóne 2023/24, podpísal minulý rok s  Blaugranas novú zmluvu do roku 2024 s opciou na ďalšiu sezónu. Odstupná klauzula uvedená v jeho zmluve má hodnotu neuveriteľných 400 miliónov eur. V súčasnosti nie je žiadnym tajomstvom, že Barcelona intenzívne pracuje na predaji hráčov, aby mohla v lete podpísať nové posily. V tejto súvislosti sa už potvrdili dva odchody, očakáva sa však, že budú nasledovať ďalší hráči.

Ide o hráčov, ktorí sú momentálne na hosťovaní, konkrétne Clementa Lengleta, Samuela Umtitiho a Nica Gonzaleza, očakáva sa, že budú obetovaní aj ďalší hráči ako Ferran Torres, Ansu Fati a Franck Kessie. Romero však informoval, že Alba a Busquets nebudú jedinými odchodmi, ktoré budú oznámené tento víkend, keď Barcelona odohrá posledný domáci zápas sezóny proti Malorke.

To vyvolalo dohady o tom, či by aj Roberto mohol nasledovať svojich kolegov kapitánov a odísť z klubu. Novinár však objasnil, že to tak nebude a tretím hráčom, ktorý Barçu opustí, nebude univerzálny pravý obranca. Do popredia sa tak dostali Kessíe, Fati a Torres. Na druhej strane je takmer isté, že Kessie odíde, keďže sa ukázalo, že presadiť sa v prvom tíme, a to aj v nadchádzajúcej sezóne, bude pre reprezentanta Pobrežia Slonoviny nemožné.

Podobne je to aj s Torresom, ktorý je spájaný s návratom do Premier League, a rovnako aj Ansu Fati. Spomínaná trojica postupne stráca na význame a vzhľadom na prestupové ciele bude v nasledujúcej sezóne ešte viac odstavená na vedľajšiu koľaj. Preto by najlepšou možnosťou pre všetkých zúčastnených bol odchod z klubu.

Pokiaľ ide o Roberta, je pochopiteľné, že má dôveru svojho trénera a podobne ako počas predchádzajúceho leta, Xavi chce, aby pokračoval hlavne preto, že by mal v klube vedúce postavenie, najmä po odchodoch Busquetsa a Albu.

zdroj: gerard romero
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-05-27 18:18:44
Skoda no, taka pekná nedela to mohla byt
2023-05-27 19:37:03
Roberta zadarmo keby dali tak by bol problém a nie s vykupnou 400 mega 😂😂😂