Na svetlo sveta sa dostávajú ďalšie skutočnosti, ktoré by mohli spôsobiť, že Dani Alves zostane dlhší čas za mrežami. Po tom, čo sa médiám dostal do rúk rozhovor, ktorý viedla žena obviňujúca Brazílčana zo sexuálneho útoku s agentom Mossos D'Esquadra, bola v uplynulých dňoch zverejnená nahrávka z klubu, kde sa incident odohral.

Možno pripomenúť, že Dani Alves bol obvinený zo znásilnenia, ku ktorému malo dôjsť 30. decembra na diskotéke v Barcelone. Napriek opakovaným pokusom o prepustenie na kauciu súd zamietol argumenty obhajoby a Brazílčan zostáva vo väzbe. Jeho výpoveď bola už niekoľkokrát zmenená, čo pravdepodobne nezvyšuje jeho dôveryhodnosť.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Denník Ara teraz zverejnil kamerové záznamy z klubu, kde sa incident údajne odohral. Španielski novinári o videozázname informujú nasledovne: "Dani Alves vychádza z toalety ako prvý, potom z nej vychádza žena a ide priamo k druhej mladej žene (svojej sesternici) a vybiehajú z diskotéky. Na ulici začne obeť plakať. Jedným z jej prvých gest je, že si opakovane ukazuje na koleno, na ktorom mala ranu, ktorá sa neskôr dostala do lekárskej správy, a tiež to, že počas celého incidentu neprestáva plakať." Ďalší moment zachytený bezpečnostnými kamerami je, keď: "Obeť je k futbalistovi otočená chrbtom, ale on ju chytí za ruku a presunie ju do oblasti rozkroku. Dievča ju prudko odtiahne preč. Nasleduje ďalší moment, keď Alves spustí ruku k ženinmu zadku a ona ju opäť stiahne."

Žena zvažuje, že v súvislosti s uniknutými zábermi podá sťažnosť. Jej právnička Ester García odsúdila únik a zverejnenie záberov, na ktorých tvár jej klientky nebola dostatočne chránená, a to nedostatočnou pixelizáciou. Situáciu považuje za morálne a eticky odsúdeniahodnú a kritizuje médiá, ktoré sa rozhodli zábery zverejniť, a obviňuje ich z nerešpektovania práv obetí násilia. Obhajoba ženy žiada úplný zákaz zverejnenia jej podobizne a ochranu jej práva zostať v anonymite.

zdroj: antenna3.com Ara
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-05-29 09:11:19
Dani Dani... osobne si myslím, že to spravil a musí za to niesť následky.
2023-05-29 10:36:19
To bude konečná