Ako informoval Gerard Romero, Jorge Messi včera kontaktoval La Ligu, aby sa dozvedel viac o situácii v Barcelone, pokiaľ ide o schválenie plánu udržateľnosti, ktorý predložil katalánsky klub.

Futbalistov otec chcel vedieť podrobnosti, keďže záležitosť mala byť vyriešená už minulý týždeň. Jorge Messi je nervózny, pretože dostáva protichodné informácie. Romero medzitým informuje, že počas overovania plánu La Liga nevedela, odkiaľ pochádza 40 miliónov eur, ktoré Barcelona zahrnula do plánu. Práve odtiaľ by mohlo pochádzať celé zdržanie. Podľa týchto správ bolo na dnes o 10:00 naplánované stretnutie s La Ligou, na ktorom sa bude diskutovať len o téme plánu udržateľnosti.

Barça je nervózna aj preto, že musí zaregistrovať svojich hráčov, a to nemôže urobiť bez súhlasu subjektu, ktorý vedie Javier Tebas. Klub zatiaľ predložil Messimu len neformálnu ponuku. Podľa Romera Xavi a jeho zamestnanci naďalej veria v Argentínčanov návrat, hoci nie všetci v klube zostávajú takí optimistickí. Novinár predpovedá, že šance na Messiho príchod sa zvýšili zo 60% na 70%.

Katalánsky denník Sport už skôr informoval, že Barcelona stále žiada Messiho, aby vydržal do utorka, keď môže klub dostať zelenú od La Ligy. Liga pod vedením Javiera Tebasa mal prijať rozhodnutie začiatkom budúceho týždňa. Je však možné, že záležitosť naberie spád po dnešných rokovaniach.

Včera sa k Messiho návratu vyjadrilo pre médiá niekoľko ľudí spojených s Barcelonou. Jordi Cruyff uviedol: "Bude to závisieť od toho, čo bude Messi chcieť, a od finančného fair play, ktoré stanovila La Liga. Ak sa klub bude snažiť, tak preto, že môže." Laportov poradca Enric Masip zasa dodal: "Vždy sme optimistickí, ale musíte pochopiť tému finančného fair play a počkať. Nemyslím si, že udalosti spred dvoch rokov budú mať vplyv, myslím si, že situácia medzi ním a prezidentom je vyriešená." 

zdroj: gerard romero
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-05-31 07:54:22
Ušiel keď sa nedarilo a teraz chce späť
2023-05-31 08:19:41
Vedení La Ligy to schválně natahuje a posílá další a další termíny kdy oznámí rozhodnutí.