Záložník Celty Vigo Gabri Veiga hrá veľmi dobrú sezónu a momentálne má na konte 9 gólov a 4 asistencie. O 21-ročného hráča sa zaujíma viacero európskych klubov vrátane Realu Madrid a FC Barcelona. Real považuje kúpu mladého Španiela za plán B v prípade, že sa nepodarí sfinalizovať prestup Juda Bellinghama.

Madridský denník AS píše, že isté je len to, že Gabri Veiga nebude pokračovať v kariére v Celte. Klub z Viga sa zmieril s tým, že záložník odíde, k čomu sa už verejne vyjadril aj prezident Carlos Mouriño. Klauzula 21-ročného hráča je 40 miliónov eur a za túto cenu bude nemožné udržať ho v klube. Okrem toho zástupcovia hráča už niekoľko mesiacov dostávajú ponuky a otázky týkajúce sa mladého záložníka. Podľa správ AS sa o Veigu zaujímajú kluby ako Manchester United, Manchester City, Chelsea, Bayern Mníchov, Real Madrid a FC Barcelona.

Jednou zo zaujímavejších možností pre 21-ročného hráča sa zdá byť Barcelona. Po odchode posledných hráčov, ktorí si pamätali slávne roky klubu (Piqué, Busquets a Alba), začnú Blaugranas v nasledujúcej sezóne novú etapu. Ak by sa Gabri Veiga rozhodol pripojiť k tímu Xaviho, jeho šance dostať sa do základnej zostavy sú pomerne vysoké. Uvidíme však, či mu Barcelona bude môcť uvoľniť miesto v kádri kvôli prísnych pravidlám finančného fair play, ktoré zaviedla La Liga.

Vývoj tejto operácie pozorne sleduje aj Real Madrid. Jude Bellingham je momentálne prioritou Los Blancos, ale klub z Madridu chce byť informovaný o krokoch podniknutých v súvislosti s Gabri Veigom a potom môže začať konať. Všetko závisí najmä od prestupov, ktoré tím z hlavného mesta Španielska uskutoční toto leto.

Za zmienku stojí, že Pini Zahavi, ktorý je agentom Gabriho Veigu, práve pristál v Barcelone spolu s Joanom Laportom. Adrian Sánchez z Mas Que Pelotas uvádza, že Zahavi ponúkol Španiela Barcelone.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-05-31 16:31:40
mame Pedriho, Gaviho, a ked nebude Frankie hrat DM tak aj Frankieho na ten post. a to sa vraj zaujimame o Gundogana.