Xavi poskytol ďalší rozsiahly rozhovor španielskym médiám, tentoraz katalánskemu Mundo Deportivo. Tréner Barcelony v ňom prezradil, že budúcnosť Lea Messiho by mala byť jasná budúci týždeň. Takisto uviedol prestupové priority Blaugranas a bol požiadaný o konkrétne mená. Xavi tiež priznal, že každý hráč chce prestúpiť do metropoly Katalánska, a poďakoval sa Joanovi Laportovi za podporu po prehre 0:4 s Realom.

Fanúšikovia čakajú na rozhodnutie o Messim. Myslíte si, že je to dnes komplikovanejšie ako pred niekoľkými týždňami kvôli tomu, že Leo sa chce rozhodnúť rýchlo a rozhodnutie musí byť neodkladné?

"Nie, vidím to rovnako ako vždy. Mnohokrát som povedal, že tu má otvorené dvere, som tréner a viem, že nám pomôže, ak sa rozhodne prísť, ale nakoniec si myslím, že ho treba nechať trochu na pokoji. Končí tam sezónu, má veľký rešpekt k PSG, chce skončiť čo najlepšie, končí mu zmluva a má plné právo povedať, kam pôjde, kde ukončí kariéru. Myslím si, že má podmienky na to, aby pokračoval na vysokej úrovni, a ak príde do Barçy, čo chce väčšina alebo všetci culés, najmä tréner, dvere má otvorené. Som presvedčený, že všetko pôjde dobre."

Povedali ste, že 99% závisí od neho. Ak kvôli La Lige neexistuje žiadna oficiálna ponuka, povedať 99% nie je príliš veľa? Môže to vyzerať trochu ako nátlak na Lea?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

3 komentáre
2023-06-02 17:20:08
"Máme opční doložku, abychom letos v létě podepsali Yannicka Carrasca. Vyjednal to Mateu, takže uvidíme. Záleží to na příštím týdnu. Máme Carrasca rádi, ano. Ale víc říct nemůžu..."

Xavi o Rubenu Nevesovi, který není jeho prioritou: "No, je to dobrý hráč. Přizpůsobil by se našemu stylu? Uvidíme. Máme různá jména: plán A, plán B, plán C."

"Vitor Roque? Nový útočník není prioritou. Určitě potřebujeme špičkovou náhradu za Busquetse. To je priorita."

Zjednodušeně řečeno, o Carrascovi vážně jednají, Nevese Xavi vážně nechce a po pravém obránci není prioritou už ani útočník. Hlavně ať seženeme nějaku náhradu za Busquetse, fakt super...
2023-06-02 21:51:02
Podla AFP, vedenie PSG vyhlasilo, ze sa Galtier zle vyjadril a ze myslel Messiho posledny zapas za PSG tuto sezonu. Same protichodne informacie. Treba pockat a zistit.