Tréner FC Barcelona absolvoval po prehre s Celtou Vigou krátku tlačovku, na ktorej sa vyjadril k zápasu.

Ako hodnotíš hru Marcosa Alonsa na ľavej strane obrany?

"Myslím si, že na tejto pozícii potrebuje kontinuitu, potrebuje odohrať viac zápasov. V tomto rozostavení máme veľa možností, Marcos môže hrať vyššie a Sergi Roberto sa môže posunúť dozadu a my prejdeme na trojicu vzadu. Myslím si, že Alonso je skvelý hráč a mám v neho dôveru, ale potrebuje viac minút na tomto poste."

"Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrú sezónu, ale áno, potrebujeme posily, aby sme boli schopní konkurovať. Ako som už povedal, Barcelona potrebuje dvoch hráčov na podobnej úrovni na každom poste. S touto sezónou sme spokojní."

"Myslím si, že tento týždeň bude rozhodujúci z hľadiska možných prestupov. Myslím si, že musíme byť úprimní, že ak chceme v Európe konkurovať oveľa lepšie, potrebujeme dobré posily. Myslím si, že v miestnych súťažiach sme podali dobré výkony, v Kráľovskom pohári sme ukázali veľmi dobrú úroveň, až na vypadnutie v semifinále, v Superpohári sme boli skvelí a v lige sme odohrali veľmi dobrú sezónu. Naším cieľom je posilniť sa, aby sme mohli súťažiť v európskych pohároch."

[Helena Condis, Cadena COPE] Odohrali dnes niektorí hráči svoj posledný zápas?

"Neviem, či to bol pre niekoho posledný zápas. Tento týždeň budeme vedieť, či môžeme urobiť prestupy. Momentálne čakáme na rozhodnutie."

[Adria Albets, Cadena SER] Ansu Fati strelil góly v posledných dvoch zápasoch. Čo mu chýba k tomu, aby sa stal nedotknuteľným ako Pedri alebo Gavi?

"S Ansu som spokojný. Odohral dobrú sezónu a myslím si, že každý hráč priložil ruku k dielu. Ansu má na svojom konte góly a asistencie. Je to otázka plánovania a všetko sa rozhodne tento týždeň."

Ako hodnotíš hru Gabriho Veigu?

"Povedal by som, že bol objavom alebo jedným z objavov sezóny. Je fyzicky veľmi silný, môže nastupovať z druhej formácie, má kvalitu a dokáže strieľať góly. Gratulujem mu k sezóne, ktorú odohral."

zdroj: YT: LL
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-06-05 07:41:49
Dalsie? Kolko este? Ved si dostal ovela viac posil ako Koeman, a ani tolko zraneni sme nemali. Hrame chaoticky a bez konkretnej myslienky, tak to treba zmenit, a az potom riesit posily.
2023-06-05 10:15:00
Kvalita kádru prostě není taková. Za dob minulých stačilo doma hrát na půl plynu a doma se i tak soupeři poráželi. Xavi nejlíp ví jak kvalitní kádr má.