Dalsie? Kolko este? Ved si dostal ovela viac posil ako Koeman, a ani tolko zraneni sme nemali. Hrame chaoticky a bez konkretnej myslienky, tak to treba zmenit, a az potom riesit posily.
"Barcelona v posledných piatich zápasoch La Ligy dostala 9 gólov. To je o 2 viac ako v predchádzajúcich 24 ligových stretnutiach (7)." A ani hra nebola z nasej strany dobra. No Stockey je aj tak spokojny. Alebo zeby to bol vtip? 😶
Barcelone chýbala včera dostatočná motivácia. Jediné čo chceli ako mančaft udržať bolo čisté konto kvôli rekordu Ter Stegena. Trošku málo, nie? Celte šlo o záchranu v lige.
Obrovský rozdiel.
Toky, neviem ako ty, no byt hracom majstrovskej Barçy by som chcel ukazat, ze sme zasluzene vyhrali LL. Namiesto toho nastalo fiasko. Asi inak rozmyslame.
Bohužiaľ Road tak to nefunguje hráči hrajú celú sezónu v tlaku a keď to opadne tak je prirodzené že hrajú ako hrajú ..... Ak tomu neverís tak si pozri kľudne posledné zápasy Psg keď už bol majstrom alebo neapola alebo aj posledny zápas Slovana
Určite rozmýšľame inak. Sezóna bola pre hráčov veľmi náročná a udržať si 100% úroveň, pozornosť a výkon v poslednom zápase sezóny len pre ego nenamotivuje ani náhodou všetkých hráčov.
No ja som opat nevidel rozdiel v kvalite.... a to je hadam to najhorsie nie ? Ja to chapem s tou motivaciou ale nechapem akym zazrakom sme ten titul vyhrali. Trener povedal sme regionalny tim a ma pravdu. A to ze sa celta sa zachranuje predsa nie je dovod na to, ze rozoberie majstra. Motivacia nemotivacia hazarduju s doverou divakov a to by si na pizicii kde su nemali dovolit
Road kolko rokov sledujes Barcu? Nevsimol si si za tie roky ze taketo zapasy vzdy hrame na hovno? Naco to vobec pozeras? Z poslednych 4och zapasov som videl tak 20 minut, prave ten usek ked dal Fati Mallorke 2 goly. Takze za mna dobre. A ty nezabudni pozriet zapasy aj zo zaznamu ked ta bavi nariekat.
Ja osobne pri tom trcim skoro dvadsat rokov a ano pamatam sa, mozno niektore zapasy barca aj predala. A to sa mi hnusi. Barca by nemala padnut na uroven dedinskeho cirkusu...
RoAd - mně zápasy, kde o nic nejde, opravdu netrápí tak moc, abych tu tady brblal po VYHRANÉ lize :)
Maros1, Barcelona možné nějaké zápasy i prodala? To je jako napsat, že je MOŽNÉ, že někteří uživatelé místního fóra jsou pedofilové a to je hnus :))
Drussbarb, poviem teda este 1 vec. Prehrat prvy zapas po vyhre LL sa este da odpustit, kedze sa este stale (mentalne) oslavovalo. No my sme uplne odisli. Takze za mna 👎.
RoAd: Celta šla bomby, hráči brutálne premotivovaní hlavne posledných 20 minút. Nechcem našich nejako ospravedlňovať ale keby sa do toho opreli podobne tak by hrozili zranenia fest. Načo presne by to bolo dobré? Túžba niečo ukázať? Na štadióne Celty? Ja by som sa tiež nevedel namotivovať. Odrobiť a odchod domov k žene a deckám.
Pristup - nemusim robit lebo peniaze aj tak pridu je mi cudzi , je mi proti mysli a presvedceniu. Pristup hracov signalizuje, ze im ide len a len o peniaze nie o dostojnost a hrdost. A kedze aj tu existuju nazory ktore ja nezdielam , ale respektujem, dava mi to ciastocne odpoved na otazku preco je moralna uroven ludi taka aka je.
Kvalita kádru prostě není taková. Za dob minulých stačilo doma hrát na půl plynu a doma se i tak soupeři poráželi. Xavi nejlíp ví jak kvalitní kádr má.
S tymto by som vedel suhlasit. No potom by Xavi nemal branit hracov, ktori nemaju aspon europsku uroven. Mal by povedat: "Niektori hraci sa neosvedcili a ini nie su vhodni pre nas, takze zbohom." A mal by mat aj nejaku takticku viziu, nielen hernu.
Aha, takze ma zhadzovat hracov, skvele riesenie. Za druhe, este ani nevie ktori hraci ostanu a ktori odidu pretoze to zalezi od viacerych faktorov, nie len od jeho rozhodnutia.
áno, pri normálnej finančnej situácii by si to možno mohol dovoliť (a aj tak pochybujem, že by priamo na tlačovke menoval hráčov, ktorí odídu). Avšak v našom prípade, keď nevieš, koľko posíl do klubu vôbec môžeš doniesť, tak je logické, že nebude menovať hráčov, nakoľko je možné, že v klube budú musieť ostať, aby sme mali dostatočne široký káder.
Lenže problém je ten, že väčšina hráčov išla herne dole, aspoň z tých, čo pravidelne nastupovali. Jediný, čo si držali štandard boli FDJ a Araujo.
1) Fati po zranení, ale dostal milión šancí, má cez 1750 minút, ale hral zle a žiadene zlepšenie nevidno
2) Torres po minulom roku upadol výrazne
3) oproti tomu, čo hral v Bayerne šiel dole.
4) Raphina hrá horšie ako v Leeds, aj keď ku koncu sa to začalo zlepšovať
5) Gavi zbiera karty pomaly rýchlejšie ako Ramos, či Pepe
6) Pedri pol sezóny zranený, tak nechcem hodnotiť
7) Kessie je úplne mimo, to nie je ten hráč zo Serie A
8) Balde konečne bol fit a začal pravidelne hrávať a zlepšil sa
9) Christensen, veľa sa od neho nečakalo, ale hral dobre len s Araujom vo dvojici
10) Garcia bol stratený. Nehovorím, že to mala byť megahviezda, ale išiel brutálne dole
11) Koude je hádzaný kade-tade, išiel dole oproti predchodziemu klubu
12) Alonso tiež zrovna nežiaril
13) Dembélé je Dembélé.
Nebolo vidno žiadne zmeny, ktoré by reagovali ma vývoj zápasov, stále sa hrá 4-3-3, ak sa niekomu nedarí, príde striedanie, tak tiež sa nič nemení a stále sa hrá to isté. Mení sa len hráč za hráča a dúfa sa, že zahrá dobre. Žiadna snaha prispôsobiť štýl hry aj hráčom na ihrisku, ide sa tvrdohlavo po tom jednom, čo chce, možno len to jediné vie Xavi hrať. To že dám záložníka na krídlo a plní úlohy krídla ešte neznamená, že sa niečo zmenilo.
Tak taky mě někdy štve že Xavi všechny hráče obhajuje a všichni jsou nejlepší co má a pak řekne že potřebuje posily, ale to jak napsal Road to funguje v normální práci a ne ve fotbale, tady není dvouměsíční výpovědní lhůta a papa.😄😄😄Vem si příklad z Umtitiho, 3 roky ho přesvědčovali aby šel aspoň na hostování co skoro celé stejně platíme, haha. Takže nemůžeš říci že Ferran hraje jako … a že na Barcu nemá, že Garcia není CB ani novej Busi……, ty hráči se ti pak zaseknou a nemáš šanci je poslat pryč, to musíš zlehka našlapovat a domlouvit se osobně aby to klaplo, navíc ani neví kolik hráčů nakonec můžeme kvůli FFP přivést, tak asi takto…..
Zaloznik nikdy neplnil ulohy kridla, takze klasicky trepes. Garcia bol v City tragicky, nijak dole nesiel. Raphinha je lepsi ako v Leedsi, statisticky je to uplne jasne. Kessie na Barcu nema, Pedri siel hore, Gavi tiez - staci si spomenut na prvy mesiac sezony, ked bol kazdy presvedceny, ze na zaklad nema nasledne siel rapidne hore. Kounde je na RB kvalita. Christensen sa stal svetovym stoperom. Torres je prakticky jediny, o ktorom ma zmysel hovorit ze siel dole, aj to len co sa tyka zakoncenia.
Zlepsit takticky? No ako? Ved ten nas setup vo fullke zostave prakticky nema slabinu. Silny stred - s Pedrim aj kreativny, schopnost utocit z oboch stran kridlami (Dembele/Raphinha a Balde) a pevna obrana.
Vas problem je ze placete nad zapasmi ktore nemaju ziadnu vypovednu hodnotu, a taktiez nerozumiete obrovskym rozdielom medzi lavickou a zakladom. Do tohtosezonneho timu by to chcelo pridat tak 3-4 kvalitnych hracov (obranca, Bernardo, dvojka na hrot) a dojem by bol tip top. Road co si myslis ze je Xavi blbec, alebo retardovany? Ma planynna prestupove, plan A, B a C vsetko zalezi od financii. Jednoduche to nebude, odisiel Busquets ktory bol fundemantalny a Alba, ktory bol spolocne s Raphinhom jediny platny nahradnik.
Jasne, keď hral Gavi na krídle, tak hral krídlo, heat mapa to potvrdzuje. Nehral záložníka. Porovnávať čísla v Raphinu v Leeds a Barcelone je nezmysel. Christensen mal svoju kvalitu už predtým. Kounde nechce hrať RB.
Barcelona vo fullke bola rada koľkokrát, že dala 1 gól. Výsledky to dokazujú.
Christensen v Chelsea nemal nikdy takú formu, akú mal počas celej sezóny u nás. Stačí si pozrieť komentáre k jeho prestupu ku nám minulé leto, keď nám fanúšikovia Chelsea ďakovali, že sme si ho zobrali a všetci hovorili, že sme zobrali toho horšieho z dvojice Rudiger-Christensen
G+A v LL kazdych 149 min, v PL kazdych 292 min. To je diametralny rozdiel ktory sa neda obkecat. Uspesnost driblingov podobne slaba a v prihravkach sa zlepsil, tam mu bolo vycitane ze mal vela zbytocnych strat. Aj u nas ich mal prve mesiace.
Samozrejme, ze sa to porovnavat da. Mal tam horsich spoluhracov zato hral hore dole futbal s omnoho vacsim priestorom. Kazdy utocnik to preferuje pred hranim proti betonu s 5-6 obrancami.
Koundemu to tak nevadi ako to nafukli media, inak by sa vyjadril odlisne a Xavi nasledne tiez. Gavi nehral kridlo, mal ine ulohy.
Páni.
Xavi nemôže oficiálne vyhlásiť, že hráč je zlý. Jednak pre psychiku hráča by to bolo k.o., jednak z marketingového hľadiska. Ak sa chchceme tých hráčov zbaviť a aj niečo na nich zarobiť, nemôžu dostať takéto vysvedčenie. To, že s niektorými nie je spokojný, deklaruje tým, že sú vhodní na predaj. A porovnávanie Barci s minulosťou je tiež otázne. Futbal sa posunul. Dominancia veľkých klubov už nie je zďaleka taká veľká ako kedysi. Pozrite sa, ako sa bojovalo o majstrov aj v iných ligách. Okrem Série A prakticky do posledného kola... Okrem toho, prebieha generačná výmena a to je proces na viac ako 1 - 2 sezóny.
Nevravím tým, že všetko je o.k. a že nie je čo zlepšovať.
Vladimir10: Presne o to mi islo. Nic nehovorit mediam a riesit to vnutorne tym, ze sa Xavi dohodne s vedenim a hracovi povie, ze s nim uz nepocitaju a ze nema zmysel zostat. Ziadne zhadzovanie, ale ziadna umela chvala. Ah hrac musi chapat, kedy je cas sa posunut dalej. Nasilu nikto nemoze hrat.
RoAd lenže Xavi zatiaľ nevie aké prestupy sa budú dať uskutočniť. Nemôže si na koberček zavolať pol tímu a povedať im, že s nimi nepočíta a majú si hľadať nový klub.
Road kazdemu je jasne aka je hierarchia pri odchodoch. Ja som so Xavim nerozpraval a viem to. Preco ty nevies? Stacilo pozerat nasadzovanie hracov pocas zapasov ked o nieco islo. Ako bonus co to naznacoval medzi riadkami v rozhovoroch.
To beriem, Sety. No bez ohladu na to, ci by mal podla mna Leo prist alebo nie, ak sa ma k nam pripojit, niekolko hracov musi ist prec. Nechcem menovat. No tu ide aj o to, ze Xavi niektorych zbytocne a nespravne chvali. Ja by som na jeho mieste pred mediami mlcal (co sa tyka spokojnosti s hracmi) a riesil by som to zostavou na ihrisku. Tam kazdy uvidi, s kym je trener spokojny a s kym nie.
Tunno, suhlasim, ze zostava vela prezradza. Prave som to pisal. No mediam netreba vobec nic hovorit co sa tyka hracov. Ani to pozitivne, ani to negativne. Na ihrisku zbadaju.
RoAd lenže ako tu už bolo spomenuté, ak chceš tých slabších hráčov predať tak potrebuješ aby o nich bol záujem. A určite skôr predáš hráča o ktorom sa tréner vyjadruje pozitívne (aj keď je každému jasné, že je to hráč horšej kvality) ako keď o ňom nepovie nič. A tréner nemôže prísť na tlačovku a nič novinárom nepovedať. Keď príde na tlačovku a opýtajú sa ho napr. na Ferrana tak im musí niečo povedať.
RoAd lenže väčšina klubov nie je na úrovni Barcy, takže niekomu stačí do základu aj hráč ktorý u nás sedí na lavičke, alebo nehráva pravidelne. A skôr ho kúpia keď o ňom tréner povie niečo pozitívne.
Väčšinu sezóny sme hrali dosť zle. Akurát sa nám darilo vyhrávať. Ja to vidím dosť pozitívne - vyhrali sme ligu aj napriek tomu, že by to nikto podľa predvedenej hry nečakal.
To vôbec nie je málo, práve naopak, veď Real tak párkrát vyhral LM.
Samozrejme, že pokiaľ chceme byť úspešný tak potrebujeme posily. No nadávanie na hráčov, trénera či vedenie nám nepomôže. Treba si uvedomiť realitu a tá je taká, že po minulom vedení nám ostal rozpadnutý tím a obrovské dlhy. Do toho prišli veci ako kovid či vojna na Ukrajine, ktoré mali tiež dopad na finančný sektor. A aby toho nebolo málo ideme ešte rekonštruovať štadión. Takže musíme akceptovať aj to, že nie každý hráč má takú kvalitu ako by sa nám páčilo. Hlavne treba pracovať na tom aby postupne tých menej kvalitných hráčov mohli nahradiť lepší hráči. Ale na to je potrebný čas.
Obrovský rozdiel.
Maros1, Barcelona možné nějaké zápasy i prodala? To je jako napsat, že je MOŽNÉ, že někteří uživatelé místního fóra jsou pedofilové a to je hnus :))
1) Fati po zranení, ale dostal milión šancí, má cez 1750 minút, ale hral zle a žiadene zlepšenie nevidno
2) Torres po minulom roku upadol výrazne
3) oproti tomu, čo hral v Bayerne šiel dole.
4) Raphina hrá horšie ako v Leeds, aj keď ku koncu sa to začalo zlepšovať
5) Gavi zbiera karty pomaly rýchlejšie ako Ramos, či Pepe
6) Pedri pol sezóny zranený, tak nechcem hodnotiť
7) Kessie je úplne mimo, to nie je ten hráč zo Serie A
8) Balde konečne bol fit a začal pravidelne hrávať a zlepšil sa
9) Christensen, veľa sa od neho nečakalo, ale hral dobre len s Araujom vo dvojici
10) Garcia bol stratený. Nehovorím, že to mala byť megahviezda, ale išiel brutálne dole
11) Koude je hádzaný kade-tade, išiel dole oproti predchodziemu klubu
12) Alonso tiež zrovna nežiaril
13) Dembélé je Dembélé.
Nebolo vidno žiadne zmeny, ktoré by reagovali ma vývoj zápasov, stále sa hrá 4-3-3, ak sa niekomu nedarí, príde striedanie, tak tiež sa nič nemení a stále sa hrá to isté. Mení sa len hráč za hráča a dúfa sa, že zahrá dobre. Žiadna snaha prispôsobiť štýl hry aj hráčom na ihrisku, ide sa tvrdohlavo po tom jednom, čo chce, možno len to jediné vie Xavi hrať. To že dám záložníka na krídlo a plní úlohy krídla ešte neznamená, že sa niečo zmenilo.
Zlepsit takticky? No ako? Ved ten nas setup vo fullke zostave prakticky nema slabinu. Silny stred - s Pedrim aj kreativny, schopnost utocit z oboch stran kridlami (Dembele/Raphinha a Balde) a pevna obrana.
Vas problem je ze placete nad zapasmi ktore nemaju ziadnu vypovednu hodnotu, a taktiez nerozumiete obrovskym rozdielom medzi lavickou a zakladom. Do tohtosezonneho timu by to chcelo pridat tak 3-4 kvalitnych hracov (obranca, Bernardo, dvojka na hrot) a dojem by bol tip top. Road co si myslis ze je Xavi blbec, alebo retardovany? Ma planynna prestupove, plan A, B a C vsetko zalezi od financii. Jednoduche to nebude, odisiel Busquets ktory bol fundemantalny a Alba, ktory bol spolocne s Raphinhom jediny platny nahradnik.
Barcelona vo fullke bola rada koľkokrát, že dala 1 gól. Výsledky to dokazujú.
Samozrejme, ze sa to porovnavat da. Mal tam horsich spoluhracov zato hral hore dole futbal s omnoho vacsim priestorom. Kazdy utocnik to preferuje pred hranim proti betonu s 5-6 obrancami.
Koundemu to tak nevadi ako to nafukli media, inak by sa vyjadril odlisne a Xavi nasledne tiez. Gavi nehral kridlo, mal ine ulohy.
Xavi nemôže oficiálne vyhlásiť, že hráč je zlý. Jednak pre psychiku hráča by to bolo k.o., jednak z marketingového hľadiska. Ak sa chchceme tých hráčov zbaviť a aj niečo na nich zarobiť, nemôžu dostať takéto vysvedčenie. To, že s niektorými nie je spokojný, deklaruje tým, že sú vhodní na predaj. A porovnávanie Barci s minulosťou je tiež otázne. Futbal sa posunul. Dominancia veľkých klubov už nie je zďaleka taká veľká ako kedysi. Pozrite sa, ako sa bojovalo o majstrov aj v iných ligách. Okrem Série A prakticky do posledného kola... Okrem toho, prebieha generačná výmena a to je proces na viac ako 1 - 2 sezóny.
Nevravím tým, že všetko je o.k. a že nie je čo zlepšovať.
To vôbec nie je málo, práve naopak, veď Real tak párkrát vyhral LM.