Lionel Messi sa snaží prestúiť do Barcelony, keďže Barcelona má zelenú pre svoj plán finančnej udržateľnosti. Klub sa pokúsi čoskoro naštartovať svoje prestupy, pričom prioritou je Leo.

Podľa správ Gerarda Romera na prestup do Barcelony tlačí manželka Lionela Messiho. Jedno z ich detí počas pôsobenia v Paríži veľmi "trpelo", preto sa rodina chce vrátiť do Katalánska, kde sa všetky 3 deti narodili a vyrastali.

Hlavnou konkurenciou Barcelony v boji o Lionela Messiho boli saudskoarabský gigant Al-Hilal a Inter Miami, ktorý v MLS vlastní David Beckham. Zdá sa však, že títo súperi už vypadli z hry. Podľa správy GOAL España Messi požiadal svoje okolie, aby zastavilo všetky rokovania s Al-Hilal a odložilo ich na budúci rok. Rozhodnutie o odchode do zahraničia urobí budúci rok po tom, ako mu vyprší úvodný rok zmluvy.

Messiho okolie bolo veľmi blízko k tomu, aby sa so saudskými gigantmi na všetkom dohodlo, ale Leo požiadal, aby sa rokovania prerušili, keďže sa blíži jeho prestup do Barcelony. Ponuka od Al-Hilal bola údajne najväčšou transakciou v histórii futbalu, ktorá presahovala 500 miliónov eur. Saudská delegácia je prekvapená, pretože ich ponuka bola astronomická. Leovi už oznámili, že ich ponuka na budúci rok nebude rovnaká.

No iné informácie ponúka Jijantes. Nie všetko v prípade Messiho návratu do Barcelony je také ružové. Pred jednou z barcelonských reštaurácií s ním vraj viedol rozhovor Carlos Monfort z Jijantes. Podľa novinárovho rozprávania si Jorge nemyslí, že Leo príde. Dôvodom je, že záležitosť je "komplikovaná a závisí od mnohých vecí". Podľa Jorgeho verzie by sa Leo rád vrátil, pretože Barcelona je jeho domovom, a z finančného hľadiska by to nebol žiadny problém, pretože ak by musel, hral by zadarmo. Samozrejme, že to nie je reálne kvôli predpisom La Ligy a španielskym zákonom, ale môže to ilustrovať postoj hviezdy z Rosaria.

Monfort na základe slov futbalistovho otca načrtol aj ďalšie interné aspekty operácie. Jorge sa cíti zle, že jeho syn trpí. Leo vraj po dvoch náročných rokoch v Paríži cíti veľký tlak a prvé štyri mesiace boli pre neho mimoriadne ťažké. Podľa toho, čo Jorge povedal novinárovi, je vzťah s Laportom dobrý a v tomto smere neexistuje žiadny problém. Futbalista sa však cíti zle, keď vidí celú situáciu, je z nej unudený a unavený, preto už chce urobiť rozhodnutie, či už súvisiace s návratom do Barcelony, alebo sa vybrať inou cestou. Správy tiež uvádzajú, že Messi údajne prisľúbil, že klubu zo Saudskej Arábie dá odpoveď do 72 hodín. Jeho otec tlačí, pretože cíti tlak kvôli termínu na ponuku z Arábie, hoci požiadal o viac času. Jorge sa tiež obáva, ako budú prípadné rozhodnutie vnímať culés.

Čas preto hrá proti Barcelone, ktorá by musela predať hráčov (Gerard Romero hovoril o 2-3 hráčoch), aby mohla Lea získať, pretože Argentínčan chce mať záruku, že bude zaregistrovaný. To nie je jednoduché, najmä keď je tím teraz v Japonsku. Informácie naznačujú, že keď sa Leo rozhodne, má to byť oznámené prostredníctvom vyhlásenia na sociálnych sieťach. Podľa Monforta by sa tak malo stať už v utorok alebo v stredu.

zdroj: španielske médiá
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-06-06 11:04:37
Leo nebude súhlasiť s prestupom do Barcelony dokiaľ mu klub nezagarantuje účasť FCB v LM v nasledujúcom ročníku. A FCB je síce zaregistrovaná ale aktuálne prebieha vyšetrovanie korupčného konania klubu vo vzťahu k rozhodcom z minulosti, ktoré môžu spôsobiť zrušenie registrácie.
Či?